Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Detail - rozhovor
Rozhovor s předsedou dozorčí rady Fortuny u příležitosti uvedení akcií na trh

Rozhovor s předsedou dozorčí rady Fortuny u příležitosti uvedení akcií na trh

22.10.2010 15:15
Autor: Redakce

Na pražskou burzu dnes po více než dvou letech vstoupil nový titul - akcie Fortuny. U této příležitosti jsme Vám dali možnost zeptat se předsedy dozorčí rady Fortuny na to, co vás o nováčkovi na českém trhu zajímá.

Dopadl primární úpis akcií společnosti Fortuna v souladu s očekáváními firmy? Jakým způsobem hodlá Fortuna využít získané prostředky? Potvrdily výsledky Fortuny za třetí čtvrtletí růstový trend nastolený v prvním pololetí letošního roku? Na tyto a další dotazy se budete moci zeptat zástupce jediného vlastníka Fortuny - investiční skupiny Penta. Jozef Janov, předseda dozorčí rady Fortuny a Local Managing Partner firmy Penta Investments v Polsku odpovídal na Vaše otázky v rámci online rozhovoru na Patria.cz dnes mezi 14:00 a 15:16.

Janov

Jozef Janov je absolventem Ekonomické univerzity v Bratislavě a Univerzity Martina Luthera v německém Halle-Wittenberg, kde studoval finance, bankovnictví a investice. Ve skupině Penta Investments pracuje od roku 2003, kdy začínal jako investiční manažer v několika významných projektech. Jako investiční ředitel byl zodpovědný za akvizici provozovatele největšího maloobchodního řetězce v Polsku, společnosti Zabka Polska, a v současnosti řídí její další expanzi v Polsku a České republice. Jako Local Managing Partner v Polsku koordinuje a dohlíží na aktivity Penty na tomto trhu. V současnosti vykonává také funkci předsedy dozorčí rady společnosti Fortuna Entertainment Group.


Rozhovor je uzavřený

Upozornění:
* Redakce Patria.cz si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem. Otázky mohou být redakčně kráceny.
* Při psaní otázek se prosím podívejte na již položené, vyvarujte se posílání stejných dotazů.
* Z technických důvodů mohou být vaše dotazy zobrazeny se zpožděním.
* Otázky a odpovědi jsou řazeny chronologicky v textu tohoto článku. Položené otázky se rovněž zobrazí pod článkem v diskusi.
* Host bude odpovídat na otázky v pořadí v jakém přišly, redakce Patria.cz si však vyhrazuje právo výjimečně provádět selekci otázek a cenzuru. Děkujeme za pochopení. 

Aktualizace rozhovoru
  • Otázka (krtek, 15:05) -
    Dobrý den, často mluvíte o Sazce, ale jak vnímáte další konkurenty jakou jsou Tipsport nebo B-win?
  • Odpověď (Jozef Janov, 15:16) -
    Tiposport je zaujímavý konkurent, naťahujeme sa o klientov už pár rokov. Konkurencia je zdravá, vyhráva klient. Bwin vidíme, že už nie je tak agresívny v CZ ako býval.
  • ---
  • Otázka (Michal Rakovský, 14:53) -
    Na BCPP zaznělo, že se chcete podílet na tvorbě legislativy a regulace online sázení, daní a offshore internetových sázek. Co chcete prosadit, co byste uvítali a naopak se vám nelíbí? Cítíte se nějak znevýhodněni na trhu? díky. MR
  • Odpověď (Jozef Janov, 15:11) -
    To by bola diskusia na pár hodín… tak len krátko: v CZ zatiaľ nemôžeme robiť online gaming, teda hlavne populárne hry ako poker/black jack, štát prichádza o dane, ktoré neplatia offshorové spoločnosti. Odvody v CZ cca 15% z hrubého zisku sú na úrovni Anglicka, ktoré má vzorovú reguláciu betting a gamingu. Na SK tiež nemáme možnosť prevádzkovať online gaming a lotérie, zdanenie patrí medzi vyššie v EU, v PL platíme daň 12% z tržieb (!!!), tam to snáď už horšie byť nemôže + nemôžeme robiť ani online betting ani online gaming (karty, casino, hry). My legislatívu môžeme len komentovať cez asociácie sázkových spoločností v každej z krajín, kde sme. Je to dlhodobý proces vysvetľovania, že ak nám štát dá licencie na jednotlivé hry, zostanú mu dane doma. Ak nie, klienti odchádzajú do online sázkoviek z offshorov, a tie neplatia dane v krajine, odkiaľ je klient.
  • ---
  • Otázka (RadekZ, 14:49) -
    Jakou roli v budoucnosti Fortuny hraje mezinárodní holding Intralot? Chystáte nějaké majetkové propojení s Intralotem nebo jde jen o komerční partnerství? Jak silný mají hlas (poradní) lidé z Intralotu ve Fortuně?
  • Odpověď (Jozef Janov, 15:13) -
    Intralot je iba technologický partner, dodá centrálny system, hry, terminály a medzinárodné know-how prevádzkovania lotérií. Platíme im % fee z obratu, majetkové prepojenie nezvažujeme.
  • ---
  • Otázka (matrix, 14:47) -
    Dobrý den, zeptám se Vás, jako odborníka na polský trh: Jak vidíte budoucnost pražské burzy oproti Varšavě? Kolik IPO čekáte na pražské a kolik na Varšavské burze v příštím roce?
  • Odpověď (Jozef Janov, 15:12) -
    Poľsko je väčší trh, počítam, že tých IPOs bude viac. Praha skôr robí menej, no väčších emisií (I keď ich až tak moc nebolo…). Veríme, že Fortunou dodáme sebavedomie aj iným českým firmám, aby burzu skúsili. Je to danné aj systémom penzijných fondov v PL, ktoré investujú a musia investovať v PL + poľskí retailoví investori majú (aj) dobré skúsenosti s akciami. V CZ až tak vela úspešných emisií nebolo, veríme, že Fortuna bude…
  • ---
  • Otázka (radek, 14:44) -
    Díky za odpověď k Maďarsku. Jestli jsem správně pochopil hodnocení tamního trhu jako "relativně v plenkách", vidíte prostor k - nejlépe raketovému :-) - růstu ještě v dalších zemích na východ? Co Balkán, Pobaltí, Rusko? Pohled na trh,právní aspekty? Díky a hodně úspěchů
  • Odpověď (Jozef Janov, 15:02) -
    V plenkách resp.žiaden je pobočkový trh. Internetový je celkom zaujímavý, kliknite na http://www.nemzetisport.hu/ a hneď na úvodnej strane máte konkurenčné onlinové sázkovky. Neviem, či rast bude raketový, ideálne by pre nás bolo, ak by sme tam mohli byť kombináciou pobočiek a netu. Tak funguje v CZ a SK, od budúceho roku veríme aj v PL. Klient chce kombináciu pobočky a netu, my vyplácame peniaze ihneď, skúste si vybraž prvú výhru u onlinových firiem, trvá to pár týždňov. Ďalšia geogr.expanzia teraz nie je plánovaná, máme priority: lotériu v CZ, online v PL a ďalší rozvoj siete partnerských obchodov. Krajiny, čo spomínate ešte pár rokov počkajú...
  • ---
  • Otázka (burák, 14:36) -
    Dobrý den, slibujete si od zavedení loterijních terminálů po vzoru Sazky výrazné zvýšení zájmu zákazníků? Je pravda, že loterijní trh nabízí o polovinu vyšší marže než kurzové sázení? Díky.
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:56) -
    Na lotérii je výhernosť zhruba dvojnásobná ako na športe (na nete niečo nižšia, na pobočkách vyššia). Rast zákazníkov vidíme každý rok, konštantne zvyšujeme market share v každej krajine, kde sme.
  • ---
  • Otázka (Vizionář, 14:36) -
    Kde vidíte byznysem a výsledky Fortunu na konci příštího roku a za pět let proti dnešku?
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:53) -
    Verím, že na konci budúceho roku budeme mať za sebou úspešný (=ziskový) start loterie v CZ a onlinu v PL. 5 rokov je už príliš ďaleko, náš biznis je hodně dynamický, určite sa vela produktov zmení, my chceme byť leadrom v Strednej Európe.
  • ---
  • Otázka (JiKO, 14:35) -
    Pane Janove, ač se může zdát úpis akcií Fortuny nyní úspěšný (minimálně pro Vás), mám obavy z budoucnosti kvůli relativně malému objemu emise a z toho plynoucí snižující se likvidity. Nemyslíte si, že Forrtunu čeká osud akcií AAA nebo v lepším případě ECM či KIT digital (na pražské burze...). Děkuji za odpověď. Jindra.
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:50) -
    Ja myslím, že Fortuna je v porovnaní s akciami, čo menujete, viac retailovo zameraná, takže pohyby by mohli byť častejšie. Tiež plánujeme vyplácať dividendy, čo nejaké presuny ovplyvní. Tá veľkosť cca 78m EUR nie je až tak malá…v PL je viacero menších emisií a traduje sa snimi živo. Ja verím, že Fortunu budú nasledovať aj iné firmy, aby sa to v Prahe troche rozhýbalo. Akcie sú viac sexy ako kúpa dlhopisu…alebo úložka v banke.
  • ---
  • Otázka (koutný, 14:33) -
    Dobrý den ještě jednou, odpovědel jste mi pouze na první polovinu otázek. Nečekám žádná konkrétní čísla, ale naznačte prosím alespoň trendy z posledních 3 měsíců. Koutný
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:44) -
    Dobrý deň, bohužiaľ nemôžem kvôli právnym obmedzeniam dávať žiadne indikácie výsledkov, pre všetkých musí byť treatment rovnaký, teda výsledky zverejníme na oboch burzách v rovnakom čase. Dík za pochopenie.
  • ---
  • Otázka (radek, 14:28) -
    Lze očekávat po internetu zaměření Fortuny na další nová média - mobilní telefony atd? Chystá fortuna pro tuto oblast nějaké specifické aplikace?
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:42) -
    Jasne, to je budúcnosť. Už teraz to ide cez mobil, no nie je to ideálne user friendly, v krátkom čase spustíme nový “mobil betting” vhodný pre iphony a android. Je to pohodlné najmä pre live betting, teda sázkám počas zápasu.
  • ---
  • Otázka (radek, 14:19) -
    Zdravím Vás. V létě jste vstoupili do nového byznysu v Maďarsku a také Rakousku? Neotřese zejména situace na maďarském trhu a tamní ekonomiky Vašimi očekáváními? Jaké jsou Vaše cíle na těchto trzích? Proč zde aktivity vede Vaše maltská dcera, když jde o sesterské trhy Slovenska i ČR? Děkuji. Radek
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:38) -
    Fortunawin je test toho, ako dokážeme byť úspešní v krajine, kde nemáme pobočky. V Maďarsku je zatiaľ štátny monopol tak na lotériu, ako aj na športové sázky, ktoré tam chceme primárne poskytovať. Ten projekt nestojí moc peňazí. Na break even nám stačí cca 10.000 registrovaných klientov, dnes ich máme už cca 5.000. Ak to bude možné, požiadame aj tam o licenciu na klasické kamenné pobočky ako aj na internet. Chceme platiť dane tam, kde pôsobíme a kde máme licenciu. Preto napr. Fortunawin.com nepôsobí v CZ, SK a PL. A prečo Malta? Máme právne stanoviská, ktoré potvredzujú, že v Maďarsku (ako aj v Rakúsku) môžeme s maltskou licenciou na nete podnikať.
  • ---
  • Otázka (Anamur Grenay, 14:19) -
    Zdravím! Co říkáte tomu, že titul oproti rannímu posilování sestupuje už skoro na cenu úpisu? Čekal jste Vy osobně větší rally? Díky za odpověď a hodně štěstí.
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:35) -
    Nárast po štartu sme čakali, keďže sme cca 50% dopytu museli krátiť. Ja by som počkal pár dní, nech sa ukľudní dopyt/ponuka a ukase sa reálna cena. Verím, že IPO cena je fair a má priestor rásť. Trh bude tiež čakať na čísla za 3Q, do 4 týždňov by mali byť publikované. Dík za želanie a vsaďte si u nás...
  • ---
  • Otázka (Lenka, 14:10) -
    Dobrý den, jaký zájem jste zaznamenali z polské strany a jak se lišily poměry alokace oproti pražské burze? Plánujete rozšířit možnosti sázení, třeba na cenu akcie Fortuny za nějaké časové období?:-) Jakou cenu Vy osobně tipujete, že bude mít Fortuna za měsíc? Děkuji za odpověď a přeji hezký den, Lenka
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:29) -
    Dobrý deň, tak ako nás prekvapil veľký záujem zo strany inštitucionálov z Česka (porovnateľný s PL), tak nás prekvapil retail v PL, ktorý bol +/- na úrovni CZ. Vo finále bude 60% akcií listovaných v Prahe a 40% akcií vo Warszawe. Cenu nesázím, ja hrám len na hokej :-)
  • ---
  • Otázka (Adolf Born, 13:45) -
    Dobrý den, rád bych zeptal jak hodláte do budoucna spojit dvě na první pohled protichůdné ambice, tj. rozvoj a investice do oblasti loterie ("rustová story"), s ambicí vyplácet většinu zisku formou atraktivní dividendy ("hodnotová story")? Děkuji za odpověď.
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:20) -
    To je povahou biznisu Fortuny. My nemáme žiadne zásoby na sklade, nemúsime investovať do pracovného kapitálu. Našimi zásobami je defacto cash. Vieme zároveň rásť + vyplácať veľmi slušnú dividendu. Plus sme teraz získali 8,6m EUR navýšením kapitálu a tieto peniaze pôjdu práve na lotériu.
  • ---
  • Otázka (koutný, 13:39) -
    Dobrý den, poslední čísla o hospodaření Fortuny byla za první pololetí. Kdy můžeme čekat výsledky za 3Q a jak byste je jako předseda dozorčí rady hodnotil v mezikvartálním srovnání? Ať se daří J. Koutný
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:23) -
    Dobrý deň, práve finalizujeme čísla za 3Q, následne ich posielame na review auditorom. Počítam v druhej polovice Novembra (listopadu) ich zverejníme.
  • ---
  • Otázka (MK, 13:37) -
    Hezký den, četl jsem, že Conseg vidí jako správnou fundamentální cenu akcií Fortuna kolem 3,7 eur, můžete mi to nějak okomentovat?
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:24) -
    Nečítal som ich report ešte, boli sme 14 dní nonstop na roadshow…Myslíme, že fair price je to, čo vygeneroval trh a to bola otváracia cena dnes.
  • ---
  • Otázka (investor, 13:35) -
    Dobrý den, jaký plánujete dividendový výnos v dalších 2-3 letech prosím? Díky, investor
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:18) -
    V prospekte sme deklarovali, že budeme vyplácať 70-100% čistého zisku spoločností v skupine FEG. Po dohode s manažermi emisie a právnikmi nebudeme zverejňovať presné čísla, no je už viacero reportov analztikov o Fortune, ak si urobíte priemer, tak to nebude ďaleko od reality.
  • ---
  • Otázka (Romy, 13:22) -
    Dobrý den, mohl by jste být konkrétní o jaké sázkové hry chcete fortunu rozšířit? Hodně lidí by rádo investovalo, ale není známo čím chcete sázkaře nalákat. Dokud nebudu vědět konkrétní informace, tak do tohoto titulu určitě nepůjdu. Myslím si, že chybí zde na trhu nějaká televízní soutěž něco jako byla tutovka a nebo bingo a kdyby jste uvažovali o něčem takovým, tak do toho bych asi už šel. Děkuji.
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:11) -
    Veľmi dobrá otázka. Rozumiem, že ako investor chcete vedieť, čo najviac, na druhej strane musíte chápať Fortunu, že kvôli konkurencii nechceme zverejňovať detaily našich hier. Tento rozhovor sa totiž zajtra ráno objaví v monitoringu posielanom Sazke :-) To, čo môžeme povedať je, že sme v pokročilej faze prípravy hier, ktoré budú iné od súčasných, ktoré prevádzkuje Sazka. Začneme s 3-4 hrami v priebehu budúceho roku. Detaily zverejníme pár dní pred launchom.
  • ---
  • Otázka (Jose, 10:40) -
    Dobrý den, zajímá mě projekt loterie. Během příštích let plánujete získat přes 15% podíl na trhu loterií, přičemž údajně nechcete konkurovat Sportce, ale nabídnout odlišné hry. To je rozumné, jelikož by bylo obtížné dát vysoký jackpot, jaký má Sportka. Na druhou stranu Sportka (+Šance) tvoří okolo 85% tržeb Sazky z loterií (celý trh má okolo 7,5 mld. Kč). Tzn. že byste museli získat celý zbylý trh (ostatní hry). Nemyslím, že to lze dosáhnout růstem celého trhu, který považuji na víceméně za nasycený (posledních deset pouze mírně vzrostl). Děkuji za názor.
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:13) -
    Pozrite si stránku http://www.tipos.sk/ a nájdite v info o spoločnosti výročnú správu. Slovensko, ktoré je 1/2 menšie ako Česko je v týchto hrách (mimo športky) výrazne vyššie a trh krásne rastie. Čo sa týka loterijného trhu, ten moc v CZ nerastie, pretože chýba konkurencia. Napr. trh kurozvých sázok za posledných 5 rokov vzrástol 2,5 násobne práve kvôli vysokému konkurenčnému prostrediu, každý deň bojujeme o klienta s lokálnou aj onlinovou konkurenciou…Konkurencia je dobrá…
  • ---
  • Otázka (zvonař, 9:49) -
    Dobrý den, dle vyjádření pro tisk byla emise 2x přeupsaná, proč jsem tedy dostal jen desetinu požadovaného počtu akcií? Znamená to, že třeba někdo jiný, například institucionální investoři byli zvýhodněni se 100% alokací? Prosím o komentář. díky, zvonař
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:03) -
    Nikto nedostal 100% alokáciu. Čo sa týka alokácie, snažili sme sa to deliť rovnomerne najprv na poľskú a českú burzu, potom sme delili inštitucionálov a retail. Uspokojiť všetkých úplne nešlo.
  • ---
  • Otázka (Matěj, 9:39) -
    Dobrý den, uvádíte použití prostředků z IPO na nové loterijní projekty v ČR. Můžete plány nějak přiblížit? Jak vidíte své růstové ambice v porovnání se Sazkou?
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:01) -
    Naša ambícia je dosiahnúť 20% súčasného trhu do 5 rokov. Projekt je veľmi zaujímavý, pretože Fortuna dosiahne break-even na EBITDe (z lotérie) už po získaní 10%. Čo na trhu, kde je len jeden hráč by malo byť uskutočniteľné.
  • ---
  • Otázka (matrix, 9:38) -
    Dobrý den, část Fortuny je prodaná. Jak hodláte naložit se získanými penězi? Jakou procentuální část využijete jako majoritní vlastník pro rozvoj Fortuny a kolik půjde do jiných projektů Penty?
  • Odpověď (Jozef Janov, 14:00) -
    Dobrý deň, My sme predávali cca 30% akcií, 5% bolo navýšenie kapitálu. To, čo získala Penta bude použité na ďalšie nové akvizície, čo sa týka Fortuny, tá použije získané peniaze na rozjazd lotérie v ČR.
Aktualizace rozhovoru
Offline rozhovory
Nyní je ideální doba k investování do ESG, domnívá se portfolio manažer klimatického fondu Craig Cameron
19.02.2024 7:01
V našem sektoru jsme ESG faktory hodili do jednoho košíku a předstírám...
Richard Podpiera: Porážet inflaci bez akcií je prakticky nemožné. DIP nabídneme mezi prvními a v plné šíři, kterou zákon umožní
15.12.2023 6:01
Čerstvě prodiskutován Senátem po listopadovém schválení Sněmovnou je n...
Martin Novák pro Patria.cz: Posun celoročního výhledu ČEZ nám přijde zásadní
09.11.2023 18:50
Zlepšení výhledu ČEZ pro hospodaření za celý rok 2023 je z našeho pohl...

Online rozhovory

Váš názor
  • tipsport
    22.10.2010 15:05

    Dobrý den, často mluvíte o Sazce, ale jak vnímáte další konkurenty jakou jsou Tipsport nebo B-win?
    zvonař
  •  
    22.10.2010 14:55

    Z hlediska nákladnosti kamenných poboček – myslíte, že je současný model sázkových kanceláří udržitelný do budoucna? Dá se očekávat rostoucí obliba internetového sázení…
    mates
  • legislativa?
    22.10.2010 14:53

    Na BCPP zaznělo, že se chcete podílet na tvorbě legislativy a regulace online sázení, daní a offshore internetových sázek. Co chcete prosadit, co byste uvítali a naopak se vám nelíbí? Cítíte se nějak znevýhodněni na trhu? díky. MR
    JoN
  • intralot
    22.10.2010 14:49

    Jakou roli v budoucnosti Fortuny hraje mezinárodní holding Intralot? Chystáte nějaké majetkové propojení s Intralotem nebo jde jen o komerční partnerství? Jak silný mají hlas (poradní) lidé z Intralotu ve Fortuně?
    zvonař
  • Polsko vs ČR
    22.10.2010 14:47

    Dobrý den, zeptám se Vás, jako odborníka na polský trh: Jak vidíte budoucnost pražské burzy oproti Varšavě? Kolik IPO čekáte na pražské a kolik na Varšavské burze v příštím roce?
    matrix
  •  
    22.10.2010 14:44

    Díky za odpověď k Maďarsku. Jestli jsem správně pochopil hodnocení tamního trhu jako "relativně v plenkách", vidíte prostor k - nejlépe raketovému :-) - růstu ještě v dalších zemích na východ? Co Balkán, Pobaltí, Rusko? Pohled na trh,právní aspekty? Díky a hodně úspěchů
    JoN
  •  
    22.10.2010 14:36

    Dobrý den, slibujete si od zavedení loterijních terminálů po vzoru Sazky výrazné zvýšení zájmu zákazníků? Je pravda, že loterijní trh nabízí o polovinu vyšší marže než kurzové sázení? Díky.
    burák
  •  
    22.10.2010 14:36

    Kde vidíte byznysem a výsledky Fortunu na konci příštího roku a za pět let proti dnešku?
    JoN
  • likvidita
    22.10.2010 14:35

    Pane Janove, ač se může zdát úpis akcií Fortuny nyní úspěšný (minimálně pro Vás), mám obavy z budoucnosti kvůli relativně malému objemu emise a z toho plynoucí snižující se likvidity. Nemyslíte si, že Forrtunu čeká osud akcií AAA nebo v lepším případě ECM či KIT digital (na pražské burze...). Děkuji za odpověď. Jindra.
    zvonař
  • 22.10.2010 14:33

    Dobrý den ještě jednou, odpovědel jste mi pouze na první polovinu otázek. Nečekám žádná konkrétní čísla, ale naznačte prosím alespoň trendy z posledních 3 měsíců. Koutný
    koutný
  •  
    22.10.2010 14:28

    Lze očekávat po internetu zaměření Fortuny na další nová média - mobilní telefony atd? Chystá fortuna pro tuto oblast nějaké specifické aplikace?
    JoN
  • Maďarsko?
    22.10.2010 14:19

    Zdravím Vás. V létě jste vstoupili do nového byznysu v Maďarsku a také Rakousku? Neotřese zejména situace na maďarském trhu a tamní ekonomiky Vašimi očekáváními? Jaké jsou Vaše cíle na těchto trzích? Proč zde aktivity vede Vaše maltská dcera, když jde o sesterské trhy Slovenska i ČR? Děkuji. Radek
    JoN
  •  
    22.10.2010 14:19

    Zdravím! Co říkáte tomu, že titul oproti rannímu posilování sestupuje už skoro na cenu úpisu? Čekal jste Vy osobně větší rally? Díky za odpověď a hodně štěstí.
    Anamur Grenay
  •  
    22.10.2010 14:10

    Dobrý den, jaký zájem jste zaznamenali z polské strany a jak se lišily poměry alokace oproti pražské burze? Plánujete rozšířit možnosti sázení, třeba na cenu akcie Fortuny za nějaké časové období?:-) Jakou cenu Vy osobně tipujete, že bude mít Fortuna za měsíc? Děkuji za odpověď a přeji hezký den, Lenka
    Lenka
  •  
    22.10.2010 13:45

    Dobrý den, rád bych zeptal jak hodláte do budoucna spojit dvě na první pohled protichůdné ambice, tj. rozvoj a investice do oblasti loterie ("rustová story"), s ambicí vyplácet většinu zisku formou atraktivní dividendy ("hodnotová story")? Děkuji za odpověď.
    Adolf Born
  • 3Q
    22.10.2010 13:39

    Dobrý den, poslední čísla o hospodaření Fortuny byla za první pololetí. Kdy můžeme čekat výsledky za 3Q a jak byste je jako předseda dozorčí rady hodnotil v mezikvartálním srovnání? Ať se daří J. Koutný
    koutný
  • cílovka
    22.10.2010 13:37

    Hezký den, četl jsem, že Conseg vidí jako správnou fundamentální cenu akcií Fortuna kolem 3,7 eur, můžete mi to nějak okomentovat?
    zvonař
  • dividendy
    22.10.2010 13:35

    Dobrý den, jaký plánujete dividendový výnos v dalších 2-3 letech prosím? Díky, investor
    zvonař
  •  
    22.10.2010 13:22

    Dobrý den, mohl by jste být konkrétní o jaké sázkové hry chcete fortunu rozšířit? Hodně lidí by rádo investovalo, ale není známo čím chcete sázkaře nalákat. Dokud nebudu vědět konkrétní informace, tak do tohoto titulu určitě nepůjdu. Myslím si, že chybí zde na trhu nějaká televízní soutěž něco jako byla tutovka a nebo bingo a kdyby jste uvažovali o něčem takovým, tak do toho bych asi už šel. Děkuji.
    Romy
  •  
    22.10.2010 10:40

    Dobrý den, zajímá mě projekt loterie. Během příštích let plánujete získat přes 15% podíl na trhu loterií, přičemž údajně nechcete konkurovat Sportce, ale nabídnout odlišné hry. To je rozumné, jelikož by bylo obtížné dát vysoký jackpot, jaký má Sportka. Na druhou stranu Sportka (+Šance) tvoří okolo 85% tržeb Sazky z loterií (celý trh má okolo 7,5 mld. Kč). Tzn. že byste museli získat celý zbylý trh (ostatní hry). Nemyslím, že to lze dosáhnout růstem celého trhu, který považuji na víceméně za nasycený (posledních deset pouze mírně vzrostl). Děkuji za názor.
    Jose
  • alokace
    22.10.2010 9:49

    Dobrý den, dle vyjádření pro tisk byla emise 2x přeupsaná, proč jsem tedy dostal jen desetinu požadovaného počtu akcií? Znamená to, že třeba někdo jiný, například institucionální investoři byli zvýhodněni se 100% alokací? Prosím o komentář. díky, zvonař
    zvonař
  •  
    22.10.2010 9:39

    Dobrý den, uvádíte použití prostředků z IPO na nové loterijní projekty v ČR. Můžete plány nějak přiblížit? Jak vidíte své růstové ambice v porovnání se Sazkou?
    JoN
  •  
    22.10.2010 9:38

    Dobrý den, část Fortuny je prodaná. Jak hodláte naložit se získanými penězi? Jakou procentuální část využijete jako majoritní vlastník pro rozvoj Fortuny a kolik půjde do jiných projektů Penty?
    matrix

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýza dne

Investoři zažili nejlepší začátek roku za posledních 5 let
02.04.2024 8:03
Index S&P 500 si za 1. čtvrtletí 2024 připsal 10,11 pro...více
    Analýzy online