Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Akciové zprávy
Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17.04.2024 18:46
Na českém dluhopisovém trhu včera došlo k nečekaným prodejním tlakům, uvádí makléř Patria Finance Martin Uher. Ty ale ustaly, přišli noví zájemci a dluhopisy opět otočily severním směrem, dodává.
Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá
17.04.2024 17:32
Dnešek toho z pohledu makrodat mnoho nenabídl. Doznívá tak efekt předchozích čísel, a hlavně prohlášení centrálních bankéřů. Zatímco prezidentka ECB podle nás zůstává u myšlenky na červnové snížení sazeb, předseda Fedu potvrdil, že o tomto kroku se bude uvažovat pozděj...
Powell potvrdil pozdější uvolnění, pozornost se ale přesouvá k výsledkům
17.04.2024 11:30
Včerejší komentář šéfa Fedu jen potvrdil, že snižování úrokových sazeb je třeba čekat později. Tržní očekávání se ale mezitím posunula, takže už nešlo o žádný šok.
ČEZ jedná o větrných turbínách v lesích. Bank of England možná začne snižovat sazby dříve než Fed a futures jsou smíšené
17.04.2024 8:54
ČEZ jedná s Lesy ČR o programu větrných turbín v lesích. Bank of England možná přistoupí ke snížení úrokových sazeb dříve než Fed. Evropské luxusní akcie čeká krušný den.
Stres z výnosů pokračuje a brání akciím se zvednout, banky sentiment nezlepšily
16.04.2024 17:21
Přes bezpečnostní hrozby se investoři dokázali víceméně přenést, ačkoli zůstávají v napětí. Čínská data náladu nezvedla, když sice HDP rostl nad odhady, ale další detaily už tak dobře nevypadají.
Dnešní trhy: Čína nedokáže vyvážit zklamání z amerických sazeb
16.04.2024 11:23
Ve vzduchu stále visí brzká izraelská akce proti Íránu, ale jak jsme psali včera, věříme, že nepůjde o eskalaci vyvolání otevřeného konfliktu. S čím se nyní finanční trhy potýkají více, je hlavně zklamání, že se vytrácí výhled na podporu ze strany měnové politiky Fedu.