Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
KITD po obnoveném obchodování v Praze i v USA až -28 %, až 87 Kč po slabých předběžných 1Q číslech a revizi výhledů

KITD po obnoveném obchodování v Praze i v USA až -28 %, až 87 Kč po slabých předběžných 1Q číslech a revizi výhledů

03.05.2012 14:07, aktualizováno: 3.5. 16:04
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Na akciích technologické společnosti KITD bylo po premarketu amerického obchodování také v Praze pozastaveno obchodování. Společnost vydala slabá předběžná 1Q12 čísla a odvolává dosavadní výhledy jako příliš optimistické. Analytici ThinkEquity na titulu zhoršili dosavadní nákupní doporučení, na WSJ byl publikován článek, podle kterého musí v KIT digital nový šéf Barak Bar-Cohen „uklidit“ po slibech co se týče výsledku hospodaření po bývalém CEO Kaleil Isaza Tuzmanovi. „Neuslyšíte mne potvrdit výhled,“ řekl Bar-Cohen pro Wall Street Journal.

S akciemi KITD v Praze bylo po propadu o více jak 20 procent pozastaveno obchodování do 15:20 a následně titul klesá až o bezmála 28 % k 91 Kč za akcii. Úroveň v Praze je absolutním minimem titulu od jeho uvedení na trh.

Rovněž v americkém premarketu bylo pozastaveno obchodování, v úvodu na Nasdaqu titul následně odepisuje až 28 % pod 4,6 USD/akcie, když minimum v přepočtu stanovil až na 87 Kč/akcie.

KIT digital zveřejnila neočekávaně předběžná čísla pro první čtvrtletí roku. Firma očekává tržby pro 1Q12 na úrovni 59 milionů dolarů při stávajícím konsensu trhu 72,4 milionu dolarů, dále provozní ztrátu v rozsahu 8 milionů dolarů při očekávání trhu zisku 2,7 milionu dolarů. „K horšímu než očekávanému výsledku přispívá delší než očekávaný cyklus tržeb, vyšší personální náklady, náklady spojené s akvizicí Sezmi, vyšší než očekávané náklady na právníky a poradce a další faktory. Kompletní výsledky za první čtvrtletí roku společnost zveřejní 15. května 2012.

„V posledních několika týdnech jsme já a management provedli detailní přezkum aktivit společnosti a jejich přínosu k tvorbě cash flow. Došli jsme k závěru, že předchozí výhled byl příliš vysoko,“ uvedl CEO Bar-Cohen. „V průběhu konferenčního hovoru ke kvartálním výsledkům poskytneme revidovaný provozní plán firmy a finanční výhled pro rostoucí, hotovost generující aktivity,“ uvedl šéf společnosti.

Domníváme se, že nově zveřejněná situace může vést ke zeštíhlení podnikání společnosti a následně také ke snížení hodnoty nehmotných aktiv, neboť téměř 60 procent rozvahy obsahuje právě nehmotný majetek a společnost může dosáhnout nižší než očekávaný výnos z těchto aktiv. To by následně vedlo ke snižování konsensuálních odhadů a vyústilo v podstatné snížení konsensuální cílové ceny na titulu, která je nyní stanovena na úrovni zhruba 18 USD/akcie. Na základě kompletních informací o novém podnikatelském plánu KITD budeme zcela revidovat náš model," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Tomčány.


Intradenní vývoj akcií KITD v Praze (Kč/akcie):


Vývoj obchodování s akciemi KITD v Praze můžete sledovat zde.

Na Wall Street Journal se objevil text Rolfe Winklera, popisující potřebu úklidu ze strany nového šéfa KITD po vyslovených slibech Kaleila Isaza-Tuzmana. Prvním úkolem Bar-Cohena bude narovnat finanční výhledy vyslovené směrem k akcionářům, píše WSJ. „Neuslyšíte mne potvrdit výhled,“ říká šéf KITD pro WSJ. Uvádí dále, že chystá změnu v rétorice toho, jaké jsou finanční možnosti (rozumějme výsledků) KITD do budoucna. Bar-Cohen uvedl, že by chtěl zcela resetovat minulost společnosti, určit perspektivy jednotlivých částí KITD. Inovoval představenstvo, posiluje účetní zázemí, snaží se získat nové zákazníky, píše WSJ. Dle jeho slov ale "Kaleil faktor" bude trvat dlouhou dobu zvrátit.

Kaleil Isaza Tuzman je spojen s érou KITD, kdy tak od roku 2009 převzala 19 společností ve snaze vytvořit mocnost online videa. Skrze emise akcií KITD získala 268 milionů dolarů, z nichž byly obchody financovány. WSJ uvádí, že KITD se těšila pozitivním analytickým doporučením ze strany domů na Wall Street, které se zároveň podílely na těchto emisích akcií. Podle WSJ nedokázala KITD adekvátně upravit strukturu těmto akvizicím a dalšímu růstu.

WSJ dále připomíná, že KITD byl vytknut nedostatek vnitří kontroly účetnictví a nedostatečné kapacity směrem k americkým účetním standardům US GAAP. Nedostatky jsou také ve sledování hotovosti v bance, připomíná WSJ. Dále uvádí, že sám Kaleil Isaza Tuzman čelí vyšetřování akciových obchodů z roku 2010.


(Zdroj: Bloomberg, WSJ)


Váš názor
  • KITD .........
    03.05.2012 18:23

    hlavne ze byly ty akcie tak levne a akcie Aplu byly "drahe" Ten kdo nevi a neumi si vycist pravou hodnotu, zalozenou na faktech a fundamentalnich zakladech a povazuje cenu akcie za smerodatnou, tak ten se hodne spali a pak nadava na spekulanty - kapitalismus - buzu a zlodeje. Nekteri lide jsou zkratka nepoucitelni.
    bearbull
  • to jsou podle zločinci
    03.05.2012 16:45

    nic jiného!!!
    Bob
    • Re: to jsou podle zločinci
      03.05.2012 17:56

      to teda jo... kakaleil
      Blekota
  •  
    03.05.2012 15:19

    DOPADLI JAK HUBKJOŘI,TA SLAVNÁ PROGRESIVNÍ EXPANDUJÍCÍ KIT DIGITAL.ZASE JEDEN TUNEL NA NAIVKY.
    JIM
    •  
      04.05.2012 8:40

      Vydělat se na tom dalo, jen to chtělo hlídat.
      Jezdec.
  •  
    03.05.2012 14:42

    Shit akcie.
    tk69
Aktuální komentáře
18.04.2024
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  
13:46Míra inflace v EU v březnu zvolnila na 2,6 procenta, v Česku je beze změny
13:40Powell po posledních datech o inflaci signalizuje ještě pozdější začátek snižování sazeb
13:14Reuters: Křetínský zvažuje, že se pokusí převzít vlastníka britské pošty
11:52Komentář analytika: Růst prodejů LVMH zpomaluje, na rozdíl od konkurence však firma dále roste
11:30Powell potvrdil pozdější uvolnění, pozornost se ale přesouvá k výsledkům  
10:22Seidler: Ceny tržních služeb v březnu v souladu s běžným vývojem, ceny rostlinné výroby však skokově vzrostly
10:15Inflace v Británii v březnu klesla na 3,2 procenta, je nejníže za dva a půl roku
9:17Výrobce čipů ASML je díky vývozu do Číny v zisku, má ale málo zakázek
9:07Rozbřesk: Globální výprodej dostal pod tlak i středoevropské trhy
8:54ČEZ jedná o větrných turbínách v lesích. Bank of England možná začne snižovat sazby dříve než Fed a futures jsou smíšené  
8:09Adidas po nečekaně úspěšném prvním čtvrtletí zvedl celoroční výhled

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Index filadelfského Fedu
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
16:00USA - Prodeje starších domů, m/m
16:00USA - Předstihový index Conference Board, m/m