Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Schwarzenberg: TOP 09 může vytvořit koalici jen s ČSSD

Schwarzenberg: TOP 09 může vytvořit koalici jen s ČSSD

17.10.2013 18:07
Autor: ČTK

TOP 09 může podle předsedy Karla Schwarzenberga vytvořit po volbách koalici jedině s ČSSD. Podle serveru Týden.cz to Schwarzenberg uvedl v rozhovoru pro příští vydání časopisu Týden, které vyjde v pondělí 21. října. Spojení s ČSSD přitom už dříve striktně odmítl Petr Gazdík, šéf hnutí Starostové a nezávislí, které jde do voleb s TOP 09. Také předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka dnes v reakci pro ČTK sdělil, že jakoukoli spolupráci s TOP 09 vylučuje.

Schwarzenberg promluvil o koalici s ČSSD v reakci na otázku Týdne, zda by si uměl představit povolební spolupráci s hnutím ANO Andreje Babiše. "Jediná realistická možnost vytvořit koalici je se sociální demokracií. Nikoliv s hnutím ANO. To mě nezajímá," řekl šéf TOP 09.

Předseda ČSSD Sobotka ale dnes ČTK sdělil, že o takovém spojenectví strana neuvažuje. "S ODS a TOP 09, které nesou odpovědnost za marasmus uplynulých tří let, jakoukoliv vládní spolupráci vylučujeme," uvedl.

I ze strany blízkého partnera TOP 09, hnutí Starostové a nezávislí, zazněly již v minulosti odmítavé výroky. "V případě, že voličům navrhneme věrohodný pravicový program, budeme věrohodní i po volbách a nebudeme 'kolaborovat', takzvaně, s levicovými stranami a s programem, se kterým nemůžeme souznít," řekl v srpnu novinářům šéf Starostů a bývalý předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Gazdík.

Schwarzenberg ovšem v rozhovoru pro Týden prohlásil, že TOP 09 není čistě pravicová strana. "My jsme konzervativní strana. Vědomě. Nikoliv pravice. Stojíme na zásadách, které vycházejí z křesťansko-židovských hodnot," uvedl. Připomněl ale zároveň, že koalici TOP 09 a ČSSD už před časem výslovně "zakázal" prezident Miloš Zeman, takže zřejmě nebude o čem jednat.


Čtěte více:

Anketa: Koho budete volit v předčasných volbách?
09.10.2013 17:28
Česká republika se rychle přibližuje k termínu předčasných voleb a zdá...
Nový volební průzkum: Favoritem voleb je ČSSD, druzí ANO a KSČM
14.10.2013 8:24
Favoritem sněmovních voleb zůstává ČSSD, jíž by nyní dalo hlas 28,5 pr...
Průzkum ppm factum: Levice může získat většinu ve Sněmovně i bez Zemanovců
14.10.2013 15:43
Podpora nových a neparlamentních stran i nadále zesiluje. Pokud by se ...

Váš názor
  • Volby
    18.10.2013 12:23

    Ať volby zde probíráme zleva nebo zprava. Není tady strana s jasným programem, který by alespoň nastínil stabilní podnikatelské a ekonomické prostředí. Všichni jsou to revolucionáři slibující líbivé změny ve smyslu vše přeoráme, změníme či my už jsme pozřeli a vše budeme dělat jinak.
    Medium2
    • Re: Volby
      18.10.2013 12:34

      pokud je pole zaneřáděné kdejakým svinstvem, je nutné provést hlubokou orbu, myslím, že je nejvyšší čas, zavřením Rátha, mně neukolébali, zmrdů je tam na tři žumpy
      mamon
      •  
        18.10.2013 12:53

        u Vašeho článku jsem se pobavil.. Medium píše o nestabilním prostředí a Vy píšete o radikální orbě.. všude, kde proběhla radikální orba, pak tráva několik let nerostla
        Kapi
        • Milý Kapi
          18.10.2013 13:12

          přečti si pozorně příspěvek media2 a můj a snad pochopíš, že píšeme o jednom a totéž jen s naprosto jiným pohledem na věc, to zaprvé a zadruhé, hlubokou orbu neděláš pro to, abys pak opět zasadil plevel, ale něco daleko ušlechtilejšího, na čem majitel a hospodář budou daleko více profitovat
          mamon
          • Re: Milý Kapi
            18.10.2013 14:07

            ukažte mi prosím nějakou radikální orbu, která nevedla k nástupu různých zájmových skupin - vždy jde jenom o to, jak se přerozdělí zdroje
            Kapi
        •  
          18.10.2013 13:03

          a jak bys to vyřešil s plevelem? Zřejmě v zájmu posilování demokracie bys ho nechal růst? Bravo, jen tak dál. Když někdo vystoupí na ochranu svých občanských zájmů proti kriminálnímu podstvětí v politice, je okamžitě dehonestován a označen za nepřítele demekracie... Milej zlatej, plevel se musí likvidovat každou sezónu, zapamatuj si to. Jak jednou zaspíš, tak pak "dojde na tvá slova", že hodně let nesklidíš žádnou úrodu.
          Jesse
          • lekce zemědělství
            18.10.2013 14:06

            pro oba - plevel se v moderní době likviduje postřikem.. hluboká orba jenom vytáhne kameny z pod země.. a na těch se nic pěstovat nedá..demokracie tu nikdy nebyla a nebude.. už jenom z principu si lidi nejsou rovni - jak byste chtěli poměřit lékaře zachraňujicí lidské životy a nějakýho otrapu zloděje (schválně beru extrémy)
            Kapi
            • Re: lekce zemědělství
              18.10.2013 14:35

              v případě dr Bartáka nejde o žádné extrémy, u něj vše jedno jest
              mamon
            • Re: lekce zemědělství
              18.10.2013 14:25

              i dr rath má občanská práva
              mša
  • Bobe a Jesse
    18.10.2013 10:48

    jste hluší slepí a blbí? To vám ta populistická a pomlouvačná kampaň levicové fronty a bohužel i ODS proti TOP 09 vygumovala zbytek logického uvažování? Kdyby ANO byl samotný Babiš bude to možná jakási alternativa, ale víte kolik je tam Kočích a Škárků? Já ne, ale už jsem dost starý na to, abych věděl, že na tento účelový slepenec naskočí dost kariéristů, stejně jako se nalepovali na všechny ostatní strany, které měly šanci uspět (a stačilo, když si to jen mysleli). Parkanová jistě nepatřila na MO, ale kauza Casa je umělá, i když netvrdím, že ta éra nemohla být levnější. Vyloučit spojení TOP 09 s ČSSD znamená nahnat SD do náručí KSčM nebo nové volby. Menší zlo pro stát je vláda této koalice. Vládnout se musí a musí se to i umět. Superhrubá mzda vás měla donutit k přemýšlení kolik si od vás stát vlastně bere a je jedno, zda to škrtne z tvé výplaty a sebere zaměstnavateli jenom proto, abyste nenaletěli na populistické kecy. Pro vás je to asi příliš sofistikované na to, abyste to pochopili. Zkuste si vlézt do politiky a okuste na vlastní kůži ten marasmus, který je v nás a podle vašich nenávistných textů i ve vás. Pokud se nestatanete ještě horší součástí této "elity" stanete se realisty i když z toho vycouváte.
    lime
    • Re: Bobe a Jesse
      18.10.2013 12:58

      Nemusíte mít obavy, Kalousek bude mít třetí vládu tentokrát vrdenou Sobotkou. Církevní restituce proběhnou rychle a v nevídaném rozsanu. Protože budou prolomeny Benešovy dekrety a aby spravedlnost nebyla poškozena, bude se také restituovat ve zvýšené míře šlechta a v zástupu jsou ještě nespravedlivě potrestáni Sudetští Němci.V Bakalových novinách se pak dočteme o tom,že nadace XZ zajistila jednomu chudému dítěti operaci slepého střeva a bude veleben dárce.Chudině pak bude na štědrý večer nalévána rybí polévka Na Starom. náměsí bude prvních deset porcí servírovat Kníže, na Václaváku Kalousek, a na jiném viditelném místě sociálne citlivý Drábek, nalije těch polévek dvacet. Mezi nima bude pobíhat doktorka Pecková, která bude vykládat, žebrajícím seniorum, že láska je důležitější nežli důchody.Nejsem levičák, ale to budu volit radši DSSS, než tuto zájmě a klientelisticky provázanou společnost.
      Homo
    • Jesse, vlcak
      18.10.2013 11:57

      pod některé tvé názory bych se podepsal, ale vadí mi tvoje kategorické soudy, bohužel provázené adjektivy, které slušný člověk nepoužívá ani v anonymním prostředí internetu a které nejsou podloženy žádným reálným faktem. Co je na S kartě zločinného, kromě toho, že si možná Šiška urval něco pro sebe. V každé firmě jsou instalace nového softvare v síťových verzích provázeny problémy. Tady šlo o nesourodé systémy, které musí být z logických důvodů propojeny. Kalouska sleduji od začátku, ale pokud se ze všeho co měl napáchat dokázal vyvléct, pak je to genius. Kopal za Parkanovou kvůli principu, který sice neschvaluji a uškodil si tím a věděl že si uškodí. To slizouni nedělají. Vol si koho chceš, já volím TOP 09. To co proklamují beze zbytku konvenuje s mými názory. Nejsou to populisté a proto se na ně tak snadno útočí. Souvislost s Tlustýho reformou rovné daně 15 % a superhrubou mzdou jsem donedávna vykládal stejně jako ty, ale je mi divné, že se k tomu Kalousek nehlásí. I podle mne to zachránilo už Topolánka i republiku před řeckou cestou.
      lime
      • Re: Jesse, vlcak
        22.10.2013 19:34

        LIME- toPKU SE ŠLÁFENBERGEM A CHEMIKEM KALOUSKEM MŮŽE VOLIT JEN HLUPÁK :-) nicméně říct že jejich hokusy pokus plus Tlusty a prázdný Topol nás zachranili před Řeckem může říct jen BLBEC..... Tak pravil legendární investor z Greenlandu
        martík
      • lime, tak si to poslechni
        18.10.2013 13:23

        http://www.ceskatelevize.cz/ct24/zive-vysilani/videozaznam-513866-brifink-top-09-k-podpore-rodin/
        Jesse
        • lime, tak znovu
          18.10.2013 13:27

          opravdu jsi seš jistý, že to co předvádí Landšáglová, ty tupé a bezobsažné floskule, schůzovnické fráze a dávno známé, leč touto husičkou až dnes objevené okolnosti svědčí o oprávněnosti existence TOP09? I slepý a hluchý musí pochopit, že jejich "upozorňování" není vůbec pravicové směrování. Je to kydání na hlavu obyvatelstva a slušně řečeno urážení od A do Z.
          Jesse
    • Re: Bobe a Jesse
      18.10.2013 11:04

      Lime, nic z toho co píšeš, mě nemůže oslovit. TOP09 je stejný účelový slepenec jako VV, jen s tím rozdílem, že se založili dřív a to většinou z odpadlíků, na které nezbylo u koryta místo (ODS a ČSSD, někdo z ODA) Promiň, ale intelektem totálně vymaštěné husy typu Hanáková, Langšádlová..., nebo skřeti Laudád s Husákem, který neumí ani spisovně mluvit, mi nepřijdou jako lidé, kteří by mě měli poučovatco je svoboda, demokracie a už vůbec ne o tom, co je pravice !!! V té směsi TOP není pravicového vůbec nic. Zločiny typu S-karet, registrace vozidel, IZIP, Casa nemusím ani připomínat, protože jen samotné podrazy a intriky Kalouska (už jsem o tom psal) mi stačí. Ten člověk nikdy nepodnikal, neví co je to individuální odpovědnost a samostatnost, začal v Národní frontě u socialistů, pak lidovců... skončil ve své straně, protože ho měli všichni plné zuby. A ty chceš tvrdit, že tento slizoun a kariérista je pravičák? Ani omylem. Co tě na něm tolik uchvátilo? Výřečnost? To je na pravicového politika málo. Na prvním místě má být slušnost a ohleduplnost. To jsou dva základní rysy, které mu zřetelně chbí. Tak nás nepoučuj, koho máme volit. Jsme demokraté, můžeme si volit koho chceme. Podvodníky a lháže může volit pouze nesvéprávný volič.
      Jesse
      •  
        18.10.2013 12:59

        napadá mi příměr k pořadu Kdo přežije.. hru vždy ovládají manipulátoři a lháři.. je hezké, a možná i naplňujicí, volit Mirka Dušína... ale když ten dotyčný pak nic neprosadí, tak je to na prd.. raději budu volit toho Kalouska, který dokáže vždy něco protlačit.. pokud jde o registry, skarty a podobně, tak zažil jsem dva přechody na nové systémy, ve velkých firmách.. pokaždé to připomínalo Skarty nebo registr.. tím nechci říct, že by tam někdo nekradl
        Kapi
    • Re: Bobe a Jesse
      18.10.2013 10:56

      Jen pozn. Superhrubá mzda vznikla proto, aby ODS splnila předvolební slib rovné 15% daně a současně se nezhroutil výběr daně z příjmu. Vlk se nažral a koza zůstala celá...
      vlcak
  •  
    18.10.2013 9:46

    pokud se sobotka spojí po volbách s topkou,vykope si hrob pro sebe a pokud ho hašek nesmete tak i pro ČSSD.stane se obětí hadího jedu který topka slintá na všechny strany
    BOB
    •  
      18.10.2013 9:51

      je fakt neuvěřitelné, jak je Karel mentálně zaostalý, když dodnes nepochopil, jak ho Kalousek využívá k vlastním mocenským choutkám. Jednoduše si ho nastrčí všude, kde potřebuje argumentovat, aby nemusel nést svou kůži na trh a v pozadí mediálního ruchu kolem Swarcika si pěkně dělal co chce. Kdo tohle hnusné konání účelově založené TOP09 nevidí, ten by neměl mít volební právo, protože je stejně natvrdlý jako Schwarzenberg :-(
      Jesse
      •  
        18.10.2013 13:02

        Kde by se tak měl, kdyby nebyl v politice, mohl by maximálne žvatrlat v hospodě u piva a poslouchali by ho tři ožralí kumpáni. Takhle se vedle Kalouska ohříva v záři reflektorů. Oni se oba potřebují. jeden dělá druhého.
        Homo
  •  
    18.10.2013 9:34

    překvapilo to někoho???????.Mě ne.je to v souladu s mým názorem na karlíka.neznám většího lháře,většího kompromisníka,herce a šibala tj kujóna.DAL BY VŠE VĚRU PRO SVOU KARIERU,KDO JE TEN ŠIBAL,ZDA-LI PAK HO ZNÁŠ...TO NEMŮŽE BÝT NIKDO JINÝ VĚRU,NEŽ VYPEČENÝ ŠLECHTIC,KÁRL NÁŠ.
    BOB
  •  
    18.10.2013 8:41

    Karl má absolutní pravdu. Sobotka do paktu s KSČM nebude chtít, ocitl by se v pozici, kdy by mu dával prezident kouř, opozice kouř a ještě ho KSČM vydírala různými ústupky... když si vezme do paktu TOPku, tak udělá velkou koalici - všem zůstanou stejný pozice a bude mít silnýho spojence proti Zemanovi.. v SRN se před volbama taky slibovalo a nakonec to jde směrem velká koalice
    Kapi
    • Sňatek z rozumu
      18.10.2013 9:24

      Toto spojenectví má logiku. TOPka by nebránila oranžádám v budování světlých zítřků a oranžády by zase nedlubaly do cirkevních restitucí, letadel CASa a podobně. Ratha za něco zavřou a po dvou letech se to celé opět rozpadne a čo bolo to bolo. Touto koalicí by vytřeli všem zrak, protože by je pasovali do role pasivních diváků občas k něčemu zaštěkajících.
      Medium2
      • Re: Sňatek z rozumu
        18.10.2013 9:47

        no a doufám, že by si tím podřezaly větev obě strany, což by bylo vítězství zdravého rozumu v následujících volbách. Ach jo, co ještě budeme muset vydržet...
        Jesse
  • Zeman by ten svůj joke měl upravit
    17.10.2013 20:38

    nakopat do prdele by potřebovali oba K+K, tedy Karl i Kalousek
    mamon
    • Re: Zeman by ten svůj joke měl upravit
      17.10.2013 23:25

      ...nechápu jak někdo může někdo udělat něco jinýho v souvislosti s MZ než si nad tím ožralým kreténem /Milošem/ uplivnout...ooo bože jak hluboko jsme klesli.
      db
      •  
        18.10.2013 8:24

        Kterej kretén se tu za mě zas vydává? Vypadá to na ruphejla, prozrazují ho ... na začátku. To nemůžeš psát za sebe?
        david bufie
    • Re: Zeman by ten svůj joke měl upravit
      17.10.2013 21:35

      pokud jsem pochopila prezidentova slova, "Karl" je "out" a "K" diletant
      mša
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
9:00CZ - HDP, q/q
12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
13:30USA - HDP, q/q a
13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university