Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Putin příměří na východní Ukrajině popřel

Putin příměří na východní Ukrajině popřel

03.09.2014 10:39, aktualizováno: 3.9. 13:00
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Ruský prezident přijetí příměří popřel, protože Rusko není a nebylo součástí bojů na Ukrajině, sdělila ruská strana. Jakoukoliv dohodu odmítli také separatisté, kteří mezitím dle bezpečnostní rady Ukrajiny činí kroky, které by mohly ovlivnit dodávky zemního plynu do Evropy, říká.

V původní zprávě se přitom hovořilo o tom, že ukrajinský prezident Petro Porošenko se údajně dohodl s ruským prezidentem Vladimirem Putinem na trvalém příměří v oblasti Donbasu na východě Ukrajiny. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na Porošenkovu kancelář. Kreml následně tuto zprávu dementoval.

Putin je dnes na návštěvě Mongolska a ruské úřady zatím ukrajinskou zprávu nekomentovaly. Podle vyjádření mluvčího Peskova státníci mají podobný názor na to, jaká opatření by pomohla situaci na Ukrajině vyřešit. "Hlavy států si vyměnily názory na to, jaká opatření by ukončila krveprolití na jihovýchodě země. (Putinův) názor na to, jak krizi ukončit, do velké míry odpovídá názoru ukrajinského prezidenta," řekl Peskov novinářům po telefonickém rozhovoru politiků.

Ruský prezident celou dobu systematicky odmítá účast a zapojení ruských vojáků v konfliktu na východě Ukrajiny a z tohoto pohledu by souhlas s příměřím byl patrně nejpádnějším důkazem pravého opaku.

Putin a Porošenko minulý týden jednali o Ukrajině v běloruském Minsku. Jejich setkání ale žádný průlom nepřineslo a spíše ukázalo, že oba politici se dál značně liší v tom, co považují za nejlepší řešení pro východ Ukrajiny, kde bojují proruští separatisté proti ukrajinské vládě. Kyjev a jeho západní spojenci obviňují Rusko, že na straně povstalců stojí i jeho vojáci; Moskva taková tvrzení opakovaně odmítá.

Zdroj: Reuters


Čtěte více:

Ukrajinští separatisté chtějí zvláštní status
01.09.2014 16:02
Zástupci východoukrajinských samozvaných republik jsou ochotni přistou...
7 společností, které jsou krizí na Ukrajině nejvíce postiženy
02.09.2014 10:45
Evropská unie připravuje již třetí kolo hospodářských sankcí, které by...
Právě teď: Návrh nových sankcí proti Rusku
02.09.2014 14:21
Evropská komise (EK) právě zveřejnila návrh na rozšíření hospodářských...

Váš názor
  • Koukam,
    04.09.2014 22:56

    ze na tomhle chatu vlastne lituje velka cast diskutujicich, ze ruska roztahovacnost se omezuje zatim jen na Ukrajinu.
    hm
    • Re: Koukam,
      05.09.2014 10:00

      Nevím jestli je to nyní Ruská roztahovačnost. Před Gorbačovem bych souhlasil, ale nyní ? Rusko je stejně kapitalistické jako USA. Porovnání pravomocí presidenta USA a Ruska vychází, že Obama je větší diktátor. Porovnání svobody médií USA a Ruska mi o málo svobodnější připadají ty Ruské, ale silný vliv mocných je patrný všude. Takže možná nejde o svobodu jako takovou ani tam ani tam. USA má ve světě více jak 100 vojenských základen - oficiálně pro "ochranu amerických zájmů". Rusi mají jedinou. USA dává na zbrojení mnohonásobně více než Rusko. Cítí se USA snad někým ohrožováno, že tak zbrojí ? Proč vyvíjí zejména útočné zbraně. Letadlové lodě, bombardéry, rakety s plochou dráhou letu, hypersonická letadla a pod. Na svou obranu ? Typický příklad obrany zájmů USA bylo vyslání dvou válečných lodí do Černého moře v době konání olympiády. Oficiálně kvůli možným teroristickým útokům na americké sportovce. Dnes již události odhalili, že to byla příprava na vypuzení Ruské vojenské základny na Krymu v Sevastopolu a postavení té své. Jak je to tedy s tou roztahovačností. A to jsem nespomenul celkem nedávné události s Novým Mexikem, Kalifornií, Havají, Portorikem, Panamou, Maršalovými ostrovy a třeba novou vojenskou základnou Bond Steel s cca 8000 vojáky v Kosovu.
      josef
      •  
        08.09.2014 10:09

        Putin může rozhodnout cokoliv a v parlamentu je mu to bez problémů schváleno. Putin obešel zákony a vládne Rusku už čtvrté volební období. Jen si tam na chvíli nastrčil svou loutku Medvěděva. Tedy lžeš. Ruská média jsou tvrdě kontrolována státem. Pokud někdo přece jen napíše pravdu, třeba o padlých ruských vojácích na Ukrajině, je zmlácen a je mu vysvětleno co může a co ne. Tedy lžeš. Oficiálních vojenských základen ve světě je opravdu více než ruských. Je to dáno i tím, že USA to nijak netají a jejich základny jsou vítány. Naopak rusy nikdo na svým území nechce, takže mají jen velkých počet zaměstnanců svých ambasád. Jsou to všechno agenti KGB. Jinak Rusko má základny v podstatě ve většině postsovětských států a jedná se státy Jižní Ameriky, aby tam základny mohl umnístit. Rusko nemá jen jednu zahraniční vojenskou základnu. Tedy lžeš. USA vyvíjí všechny zbraně, jak útočné, tak obranné. Viz protiraketové deštníky apod. USA je země, která má velmi dobře vybuduvanou svoji infrastrukturu, svoje svobody. A musí je také nejvíce bránit, bohužel někdy už v zárodku na území cizího státu. Žádný vývoj událostí neukázal, že by USA chtěly vypudit Rusko ze základen z Krymu. To by prostě nemělo šanci a všichni to vědí. Události ukázaly, že naopak Rusko si zabralo celý krym, přes podepsání smluv o neměnnosti hranic. Takže lžeš.
        qwer
  • Putin zase prohlašuje
    04.09.2014 20:07

    Kam se ten Putin zase dere. Toho může brát vážně už jen pár zdejších desperádů. Nejdřív na Krymu nebyli žádný Rusáci a za pár dnů vyznamenával v Kremlu ty samé za úspěšné zakončení akce. Když jeho separatistům a dobrovolníkům na dovolené docházel dech tak tam poslal s Červeným Krížem konvoj, o kterém žádný ČK nevěděl a který přejel nelegálně hranice s pomocí. Co v těch kamionech bylo nikdo nekontroloval a na druhé straně tam vjel další konvoj vojenský. A ejhle jak se jeho žoldákům zase daří. V koridoru, který uvolnili prý pro odchod obklíčených byli pak odcházející vojáci ostřelováni. Ted' vyzývá aby Ukrajina stáhla svoje vojáky ze svých východních územi a aby si nezahrávali s jadernou velmocí, zatímco zde všichni nadávají na USA jak se vměšuje do cizích věcí. Proč nenechá Ukrajinu aby si to vyřešila sama. To ví každý komu to jen trochu myslí.
    Novodobý Hitler
    • Re: Putin zase prohlašuje
      05.09.2014 8:22

      Samé lži a dezinformace. 1.Na Krymu byli Rusi vždy. Bylo nich tam dokonce mnohem méně než připouštěla smlouva. Tedy nelži. 2. Vyznamenával vojáky na základnách za zdrženlivost a rozvaho. Tedy nelži. 3.Humanitární konvoj byl organizován ve spolupráci s ČK. Jen se to USA a EU nehodila a tak šířili lži o tom, že to bylo bez vědomí ČK. A i kdyby bylo tak co je na tom špatné, že posílali pomoc civilúm nesmírně trpících válkou. Proč ČK nevyslal pomoc dříve i bez přispění Ruska - přes Ukrajinu ? Nelži. 4.Kamióny byly na hranicích nejdříve zadržovány a pak i kontrolovány. Žádne zbraně se nenašly. Nelži. 5. Ostatní tvé bláboly ani nemá smyslu vyvracet. Typický případ člověka, bez vlastního úsudku co sežere všechno co mu zmanipulovaný mainstreem naservíruje. b.t.w. Na východě Ukrainy byly sklady střeliva a zbraní. Jsou (možná už jen byly) fabriky na tanky a obrněné transportéry. Většiny se zmocnili povstalci. Velká dezerce aUkr. armády je také dostatečně zásobila. Poslední tanky, grady a dokonce Uragan získali v bojích. Zpráv, fotek i videí je na webu dostatek.
      lžidetektor
      •  
        08.09.2014 10:31

        Který hlupáček ještě věří na fotky a videa na internetu? U oficiálních mainstreamových médiích si můžeš myslet cokoliv, ale tam je za každou reportáží vidět konkrétní tvář člověka. Věřit lze jen informacím, co byly k dispozici dávno před vznikem konfliktu a těm které potvrdí obě starny konfliktu a na jejich základě používat vlastní mozek a klade si otázky. Proč nejsou nepokoje v Charkově, kde je zhruba stejný podíl ruského etnika jako v doněcku? Odkud sberali separartisté síly k protiofenzívě, když předtím dva měsíce ustupovali? Proč zástupci separatistů mluví o podpoře ruských vojáků a Kreml to popírá?
        ..
      • s tebou moc práce neměli
        05.09.2014 8:35

        Pěkně ti ten křikloun Vyvadil vymlel mozeček... I Hájek s Klausem by se nestyděli za výsledek takového školení:-) Takže slyšte slyšte slyšte - soudruzi tvrdí, že Majdan byl nedemokratický ALE !!! polovojenské útoky SEPARATISTŮ na celistvost mezinárodně uznávané země byl demokratický způsob, jak se osvobodit od tyranie ukrajinského státu. Já se poseru smíchy :-))
        Jesse
        • Re: s tebou moc práce neměli
          05.09.2014 10:38

          jesse, proč jsi tak zaslepený? ta situace samozřejmě není černobílá, ale osobně jsem přesvědčen o tom, že putin je v defenzívě a jen díky jeho rozvaze není mnohem horší. že vehnat rusko do války s nato by mnohým maximálně vyhovovalo je taky věc jistá - jestli nechápeš, že zprvopočátku jakž takž demokratický majdan byl zneužit a využit zcela jasně novobanderovskými fašistickými silami k tomu, aby na území ukrajiny mohly být rozmístěny základny nato/podívej se na video, kdy policistivi uřízli hlavu, na masakr v oděse atd./ - potom asi fakt nemá cenu tě brát vážně. otázka zní: jak z toho ven? ti lidé na donbasu prožili takové hrůzy, že nějaké příměří - jestli ho vyhlásí - nic nebude znamenat, protože jejich nenávist ke kyjevu tím nebude umenšená. jediným řešením je dle mého soudu federalizace ukrajiny nebo odtržení některých území - jinou cestu nevidím.
          keris
        • Re: s tebou moc práce neměli
          05.09.2014 9:31

          Mě je vcelku jedno, že nechceš slyšet jiný názor, a pak ho popřít argumenty - to by možná bylo zajímavé čtení. Ty sám ale neumíš ani číst, logicky uvažovat a argumentovat. To neznamená mít stejný nebo podobný názor, to znamená jasně a srozumetelně prezentovat, a argumentačně podpořit ten Tvůj. Bez jalových emocí, a urážek. Jestli už jsi pokročilejšího věku, tak s tím asi moc nenaděláš, a zůstaneš primitivem nadosmrti.
          pet28
    • Re: Putin zase prohlašuje
      04.09.2014 22:19

      Je to velikášský idiot a sociopat, který si bere vzor od Stalina. Asi ho vyhlazování ukrajinského národa baví.
      Jesse
      •  
        05.09.2014 8:24

        Kdo tě za tyto kecy platí ?
        ...
        •  
          05.09.2014 8:47

          no kdo asi??? state department v cele s loutkou obamou
          velkaamdvedice
        •  
          05.09.2014 8:27

          Představ si, že je moje přesvědčení dle dlouholetých životních zkušeností a myslím zadarmo. Ale to ty asi nepochopíš...
          Jesse
  •  
    03.09.2014 20:27

    Ve středu odpoledne Porošenkova kancelář přiznala, že se oba politici pouze dohodli na krocích, které by k příměří měly vést. Ukrajinské úřady pak nově uvedly, že prezidenti se domluvili na "mechanismu dosažení příměří".----- Putin poté vystoupil s důrazným prohlášením, v němž vyzval Kyjev i povstalce ke klidu zbraní a vyjádřil naději, že obě strany se na způsobu mírového urovnání konfliktu dohodnou už 5. září. "V prvé řadě je třeba zastavit útočné operace ozbrojených sil a jednotek ozbrojenců na Doněck a Luhansk na jihovýchodě Ukrajiny," uvedl Putin. Na plánované příměří by podle něj měli na místě dohlížet mezinárodní pozorovatelé.----- Mírová jednání za účasti představitelů Ukrajiny, Ruska a Organizace pro bezpečnost a spolupráce v Evropě probíhají běloruském Minsku. "Pevně doufám, že v pátek mírový proces v Minsku konečně začne," prohlásil později Porošenko.----- Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/primeri-porosenko-rusko-ukrajina-putin-f0w-/zahranicni.aspx?c=A140903_101720_zahranicni_aha
    mša
  • Ny Východě je rozhodnuto
    03.09.2014 15:02

    Na Východní frontě je rozhodnuto, zvítězili separatisté s Ruskem. Je třeba to uvítat. Ukrajinská armáda je plná dezertérů a nechce se jí bojovat, tedy střílet vlastní občany. Proto musí nastupovat do bojů různé prapory fašistických dobrovolníků Donbas a Pravý sektor, kteří posilnění vodkou a s Hitlerovým obrázkem v kapse dokáží hravě propíchnout i dítě nebo těhotnou. Osobně považuji za nutné postavit před mezinárodní soud v Haagu :Porošenka, Jaceňuka a šéfa NATO Rasmussena. Všechny za válečné zločiny proti lidskosti a genocidu národa. Jsou to výjimečná prasata.
    xiluodu
    • Re: Ny Východě je rozhodnuto
      04.09.2014 22:15

      Už přivezl Putin z Mongolska maso?:-))
      Jesse
      •  
        05.09.2014 8:28

        Pokud ano je určitě kvalitnější než kuřata z Polska nebo konina co by vepřové z EU.
        josef
        •  
          05.09.2014 8:44

          Já mám koninu taky rád. Škoda že nám ho mongolci nedovážejí :-))
          Jesse
    • Re: Ny Východě je rozhodnuto
      03.09.2014 19:47

      ..."různé prapory fašistických dobrovolníků Donbas a Pravý sektor, kteří posilnění vodkou a s Hitlerovým obrázkem v kapse dokáží hravě propíchnout i dítě nebo těhotnou."....pro ně nic nového, viz http://www.novysmer.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1594:qkdybych-ml-zapomenout-na-n-boe-na-nebi-zapome-na-mq&catid=39:historie&Itemid=50
      keris
      • Nikdo
        04.09.2014 22:20

        ze zde diskutujících a vyřvávajících o těch a oněch zločinech a křivdách minulosti nezažil podobnou situaci, tudíž netuší co by v té chvíli udělal sám. Stupidní kecy o povraždění jedné či druhé strany se ve světle jakéhokoliv podobného svědectví jeví jako pomatené výkřiky nerespektující bolest a utrpení těch nebohých lidí. Škoda že nejde do podobných situací postavit ty parchanty z obou stran, kteří obhajují a přesně určují kdo je vinen a kdo bojuje za svobodu a demokracii a dále ty zmrdy kteří sedí v teple a tiše počítají doláče, které z těchto hrůz kapou. A plebejci pláčou a umírají jako krysy...
        el mrcoch
        • Re: Nikdo
          04.09.2014 22:25

          Můžeme začít rozlišovat kdo je kdo. Začnu první - ukrajinci jsou na Ukrajině doma. Rusáci jsou agresoři. Tady to začíná. Jedna nula pro mě. Jsi na řadě:-))
          Jesse
          • Tak rozlišujme
            05.09.2014 8:47

            Na Ukrajině stojí proti sobě Východ a západ. Západ představuje ve válečném konfliktu: Pravidelná Ukrajinská armáda, dobrovolné prapory AZOV apod, Národní garda, Kolomojského prapory, Greystone, Blackwater a udájně se tam objevila Polská dělostřelecká brigáda, tudíž vojsko NATO, Kyjev má k dispozici řadu poradců z USA. Východ představují: Ukrajinci složení z domácích, přeběhlíků UA a dobrodruhů, dále se píše o Rusech, kteří budou operovat na území Ukrajiny a monitorovat situaci, tak jak SAS např. v Lybii nebo Iráku apod. Jenom chci říct, že pokud by to cvaklo, tak věřím, že ti naši papaláši co mají plnou hubu demokracie, sbalí kufry, zdrhnou za vodu a nechají to tady napospas čemukoliv. Inspirativní je shlédnout deníky I. světové války, jsou tam zajímavé úvahy i filmové záběry z tohoto období.
            Medium2
            • Re: Tak rozlišujme
              05.09.2014 8:55

              setkani sefu nato se uz rozhodlo,valka na spadnuti usa ani rusko neustoupi pokud jeden neprohraje takze agresor v tomto pripade je usa,protoze to vse rozpoutala majdanem
              velkaamdvedice
          •  
            05.09.2014 8:36

            Nežvaň zase hovadiny a nelži. Ti tví tzv. rusáci jsou taky doma na Ukrajině a je jich více než 8 miliónú. T.j skoro jako nás čechů ty moulo. Jen nacionalističtí Ukrajinci to nechtějí akceptovat a rádi by s Rusy na východě zopakovali pogromy jako to udělal na Volyni. Prohlédni konečně nevěř těm banditům z Wall Streetu a Bruselu.
            ...
          • Nebudu
            04.09.2014 22:33

            s tebou hrát stupidní hru. Bagatelizování zločinů kohokoliv a kdekoliv jenom proto, že nenávidím druhou stranu je cesta do pekla (zabíjení na pokračování). A věř tomu že Pravý sektor jsou váleční zločinci. Nevím o tom že by s nima někdo pekl. A už mě neser pičo a začni myslet mozkem...není to všechno jenom rudé, bílé a doufám že ne černé
            el mrcoch
            • netušl jsem, že jsi tak sprostý
              05.09.2014 7:16

              Chápu tvoje našponované nervy a cévky... Tak by se choval každý, když zjistí, že ho celý svobodný svět nemá rád a nestojí o jeho přízeň. Každý, o kom se svět už X-krát přesvědčil, že mu nemůže věřit, že porušuje všechny smlouvy a občas někomu strčí nůž do zad jen proto, že má v genech zažranou roztahovačnost, nabubřelost a manýry řeznického psa. Víme o sobě, že patříme každý na jinou stranu. Musíš se ale kvůli tomu chovat stejně jako soudruzi Kremloidi?
              Jesse
              • Jesse
                05.09.2014 7:57

                u nás pi*o až tak sprosté není (je to takové familierní :-))...našponované nervy cítíš z čeho? O porušování smluv dohod a já nevím čeho se můžeme bavit hodiny a k ničemu to nepovede. To že si nemyslím že Putin je jediný viník toho hnoje znamená co ? Jsem vrah, bolševik, komunistická svině ? Pro někoho možná jo, je mi to fuk, ale pokud myslíš opravdu mozkem musíš dojít ne jenom k jednomu (jednostrannému) závěru. Jinak na opačné straně dle mého nejsme...nedávno jsem ti psal že mám západní civilizaci rád, už jsi nereagoval. Ale to ještě neznamená, že sežeru všechno co mi předhodí a budu jenom servilně poklonkovat.
                el mrcoch
                • Re: Jesse
                  05.09.2014 8:13

                  Ačkoliv jsem silně prozápadně orientován, ještě jsem se nikdy servilně nikomu neklaněl. EU považuji dokonce za zločinecké spiknutí proti obyvatelstvu Evropy. V mých očích a po mých dlouholetch zkušenostech zachraňují základy euroatlantické civilizace britové a amíci. I když mají USA hodně neřestí (silně věřící, pozitivní dskriminace a jiné povrchní nutné zlo byrokracie) pak mají 10 krát víc pozitivních a obdivuhodných věcí... a nemá smysl je vyjmenovávat. Neznám jediný důvod, abych se zpronevěřil základům naší kultury kvůli provýchodním fundamentalistům, kteří paradoxně v lidech vzbuzují svým fanatizmem odpor k Rusku. Paměť se oklamat nedá. Co jsem na světě, tak si pamatuju ze strany rusáků jen zlo, primitivizmus, špínu... btw: je velmi, ale velmi zajímavé, jak stejná část naší populace nenáviděla za posledních 20 let ukrajince a najednou jim záleží na jejich bezpečí, míru, svobodě, demokracii... Tohle já neberu.
                  Jesse
Aktuální komentáře
19.04.2024
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
15:36Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data