Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - video

Jan Mužátko k úpisu akcií Coloseum: Prorážíme gastronomii cestu na burzu. Choďte do vlastních restaurací

24.06.2022 16:54, aktualizováno: 30.6. 15:14
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Skupina Coloseum zahájila ve středu 22. června veřejnou nabídku svých akcií prostřednictvím trhu START pražské burzy. Získat chce až 129 milionů korun na využití situace na gastronomickém trhu po covidu, otevírání nových restaurací a kaváren i restrukturalizaci dluhu firmy. „Coloseum má přes 40 tisíc svých aktivních klientů. Pevně věřím, že se rozšíří o další tisíce nových akcionářů,“ říká Jan Mužátko, zakladatel a majitel skupiny Coloseum.

Jan Mužátko je ostříleným matadorem gastronomického byznysu s více než 30letou zkušeností. „Na hotelovou školu jsem šel jako Husákovo dítě, když mi bylo 14 let a od té doby jsem v oboru,“ říká o svých začátcích Mužátko. „Protože jsem neměl peníze, musel člověk začínat pomalu, takže jsem začal prodávat nealkoholické nápoje na Karlově mostě… Od té doby podnikám, letos je to už 31 let.“ Z Karlova mostu se postupně posunul ke skupině Coloseum Holding.

Gastronomický sektor po covidu ukazuje postupný růst. "Návštěvnost restaurací je nyní ve finančním vyjádření přibližně o 3 až 5 procent vyšší než v roce 2019, ale roste i počet klientů, a to okolo 5 až 7 procent," uvádí Jan Mužátko. Teď chce skrze vstup na burzu většinový majitel a CEO skupiny využít unikátní situaci na postcovidovém oslabeném trhu a z Colosea učinit první tuzemskou gastronomickou akcii. „Ta myšlenka vznikla po vzoru řady anglických, amerických firem… My vám nabídneme akcie našich restaurací. Kupte si je a choďte do vlastních restaurací,“ uvádí Jan Mužátko. „Vždycky ti, co jsou první a proráží tu cestu, to mají nejtěžší. Ale věřím, že budeme úspěšní a že budeme moct říct, že jsme byli první,“ dodává. Po úpisu si Jan Mužátko ponechá těsnou většinu akcií, ale dojde k rozšíření správní rady. „Na ty zásadní rozhodnutí nebudu sám. A po 30 letech se na to i těším,“ přiznává Mužátko. „Těším se, že se budeme moci více věnovat samotné práci a rozvoji… než hledání finančních zdrojů.“


01

Skupina Coloseum není jen sítí pizzerií. Její součástí je také Pivovar Národní, kde vyrábí své vlastní pivo pod značkou CZECH LION. Dalším pilířem je projekt Občanská plovárna opřený o vlastní catering. Třetím je PRAGOGASTRO, velkoobchod se zbožím a gastro vybavením, který pomáhá výrazně snížit investice do zařizování nových poboček. „Tím, že jsem byl sám a veškerý zdroj financování byly buď úvěry nebo náš zisk, tak jsme hledali cesty, jak co nejúsporněji a hezky nakoupit,“ podotýká Mužátko. Vlastní zásobování Food & Beverage vedle toho umožňuje ušetřit 20 až 40 procent na marži na vertikále dodavatelského řetězce v závislosti na konkrétní komoditě. V neposlední řadě také provozuje tři hokejové arény. A nováčkem mezi projekty je síť kaváren Pascucci, kde skupina plánuje významný rozvoj až na 50 poboček. „V současnosti už je v rekonstrukci nebo v rozvoji… pět nových projektů,“ doplňuje Mužátko.

Kromě rozšíření konceptu Pascucci se skupina zabývá i expanzí mimo území České republiky vzhledem k tomu, že jde o plně italský koncept pouze s českými operátory. „Na projektu Pizza Coloseum není nic českého… My dneska používáme italské technologie, to znamená italskou pizza pec, italskou mouku, italské sýry, italská rajčata, čas od času jsou tam i italské ruce, které to dělají,“ vysvětluje Mužátko. Díky licencím, jako je licence na dovoz masa či mraženého zboží, skupina splňuje požadavky pro fungování v rámci celé Evropské unie. „Pokud bychom se rozhodli zítra, že otevřeme restauraci v Drážďanech, tak do 3 měsíců otevíráme restauraci v Drážďanech, protože všechna povolení mají evropský formát.“

TIP: Webinář k úpisu akcií Coloseum Holding v úterý 28. června 2022 od 15:00

Přemýšlíte o investici do akcií Coloseum Holding? Pak se zaregistrujte na webinář Patria Finance zdarma a neváhejte se ptát! Hostem bude a na vaše dotazy odpoví v úterý 28. června 2022 od 15:00 majoritní vlastník a CEO společnosti, pan Jan Mužátko, společně s makléřem Patria Finance Martinem Kyceltem a poradcem při transakci Jiřím Staníkem. Naším cílem je poskytnout vám co nejpřesnější a nejúplnější informace pro Vaše případné rozhodování o investici, a to z úst nejpovolanějších. Nenechte si webinář zdarma uniknout - přihlaste se zdarma online zde!


Jaká rizika jsou spojená s podnikáním Coloseum? „Covid nám ukázal, že jsou rizika, která si nikdo neumíme představit,“ přiznává Mužátko, ale dodává, že se jim během pandemie podařilo zbavit se i některých závazků. „Přežili jsme covid, a dokonce během něj snížili zadlužení. Myslím, že když jsme to přežili, že už přežijeme ledacos.“

„Věřím, že naši klienti a lidé, kteří mají rádi gastronomii, nám pomůžou v rámci rozvoje,“ uvádí Mužátko a poukazuje na vysokou vstupní investiční náročnost v gastronomii. „To je ten důvod, proč Amrest a podobně jsou veřejně obchodovatelné. Když potřebují peníze na expanzi, tak si pro ně dojdou na burzu.“

Je přesvědčen o úspěchu IPO pro firmu i budoucí akcionáře? „Kdybych nevěřil, že ten úpis bude úspěšný a ta následná práce bude úspěšná, tak bychom to samozřejmě řešili jinak než veřejně obchodovatelnou akcií,“ dodává Mužátko k plánům vstupu na trh START. „Budu 51% vlastník a i já mám zájem na tom, aby ty akcie byly co nejvýš. Jsou to i moje peníze, moje odměna,“ uvádí Mužátko. „Jsme na trhu 27 let, řada lidí nás zná a už nám může důvěřovat.“

Do veřejné nabídky jde nejvýše 425 tisíc kusů akcií, které mohou představovat až 38% podíl společnosti. Upisovací období trvá do 12. července do 12:00. Nabídky je možné podávat v cenovém rozpětí 246 – 304 Kč/akcie při minimální velikosti objednávky (lotu) 100 ks. U Patria Finance je možné akcie upisovat snadno plně online v obchodní platformě Webtrader.


Klíčové dokumenty a základní parametry úpisu

PROSPEKT

Dodatek č. 1 Prospektu

Dne 30. června 2022 vstoupil v platnost dodatek č. 1 schváleného Prospektu k úpisu akcií Coloseum na trh START pražské burzy. Reaguje opravou pouze na faktickou chybu popisu systému START – Veřejná nabídka, konkrétně opravuje mylně uvedené informace, že podanou objednávku nelze odvolat. V tomto důsledku nicméně investoři, kteří před uveřejněním tohoto dodatku prospektu souhlasili s koupí nebo upsáním akcií a přede dnem 30. června 2022 jim akcie nebyly dosud dodány, jsou formálně oprávněni odvolat svůj souhlas s koupí nebo upsáním akcií. Toto právo mohou investoři uplatnit u Burzy cenných papírů Praha ve lhůtě tří pracovních dnů po uveřejnění tohoto dodatku prospektu, tedy do 7. července 2022. 

INVESTORSKÁ PREZENTACE

ANALYTICKÁ ZPRÁVA

DUE DILLIGENCE REPORT

Coloseum Holding: Recept na úspěch s vůní pizzy (profil emitenta)

Základní parametry úpisu akcií Coloseum:

02

Jak upisovat akcie Coloseum Holding u Patria Finance - snadno a plně online

U Patrie lze zadávat nákupní pokyny snadno online přímo v obchodní platformě Webtrader. V menu lze zvolit záložku Primární úpisy (IPO), ve které je pro zadávání pokynů zpřístupněna emise Coloseum Holding:

03

Skrze "N" lze podat nákupní pokyn:

04


Potřebujete pomoci? Makléři Patria Finance jsou Vám pro úpis akcií Coloseum Holding k dispozici na telefonním čísle +420221424109.

Nabídka Colosea pro nové akcionáře

Jan Mužátko a skupina Coloseum připravili exkluzívní odměnu pro nové akcionáře. Investor, který nakoupí během IPO akcie Coloseum Holding, získá speciální investorskou Bakartu s celoživotní slevou ve výši 10 % na útratu v restauracích Pizza Coloseum. K tomu navíc Coloseum přidá voucher v hodnotě 500 Kč. Jak tuto odměnu získat?

1/ Zainvestujete do akcií Coloseum Holding během úpisu (do 12. 7. 2022 do 12:00)
2/ Po ukončení IPO zašlete na email burza@coloseum.cz své základní identifikační údaje (jméno, dodací adresa)
3/ Coloseum ověří, zda jste skutečně investorem firmy a obratem zašle Investorskou Bakartu a voucher. Vy začínáte čerpat exkluzívní výhody a slevy.

05

Webinář k úpisu akcií Coloseum Holding: úterý 28. června 2022 od 15:00

Přemýšlíte o investici do akcií Coloseum Holding? Pak se zaregistrujte na webinář Patria Finance zdarma a neváhejte se ptát! Hostem bude a na vaše dotazy odpoví v úterý 28. června 2022 od 15:00 majoritní vlastník a CEO společnosti, pan Jan Mužátko, společně s makléřem Patria Finance Martinem Kyceltem a poradcem při transakci Jiřím Staníkem. Naším cílem je poskytnout vám co nejpřesnější a nejúplnější informace pro Vaše případné rozhodování o investici, a to z úst nejpovolanějších. Nenechte si webinář zdarma uniknout - přihlaste se zdarma online zde!



Informace, které je Patria Finance povinna uveřejňovat v souladu s opatřeními proti omezení střetu zájmů se nacházejí na https://www.patria.cz/disclaimer.html. Z prodaného objemu emise Coloseum Holding získává obchodník až 2,75% sales fee, které je využito ke vzdělávání klientů například formou webinářů.

 
 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Dvě příležitosti trhu START do poloviny roku: Nejsilnější emisí se může stát Gevorkyan, první gastronomickou Coloseum
03.05.2022 12:28
Dvě svým charakterem naprosto jiné společnosti a každá ve svém oboru u...
Novinky z trhu START: Pohled analytiků na Gevorkyan, start úpisu M&T kliky a v červnu také Coloseum
06.06.2022 15:33
Ve středu 1.6.2022 odstartovala veřejná nabídka akcií společnosti Gevo...
První domácí akcie, která chutná? Coloseum ve středu spustí IPO na trhu START
21.06.2022 15:19
Skupina Coloseum odstartuje ve středu 22. června v 10:00 veřejnou nabí...
Coloseum chce využít situaci na trhu a do pěti let 25 restaurací a 50 kaváren Pascucci. Upisuje akcie na trhu START. Jak je získat?
19.07.2022 9:39
Skupina Coloseum spustila ve středu 22. června v 10:00 veřejnou nabídk...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle  pro pražské banky
27.03.2024 17:50
Hlavní americké indexy se pohybují poblíž historických maxim. Drobnějš...
František Kronus: Zasedání Fedu jako možný důvod ke korekci a očekávané výsledky ČEZ
20.03.2024 14:03
Dnešní zasedání Fedu pravděpodobně žádné snížení sazeb ani změnu v ré...
Martin Kycelt: Trh mírně horší čísla o inflaci nerozhodila. Má Nvidia ještě potenciál růst?
13.03.2024 13:26
Včera vyšla mírně horší data o inflaci v USA, než se očekávalo, a to ...
Martin Uher: ČEZ se utábořil na 830 Kč, Nvidia vs. AMD a bičovaný Apple
07.03.2024 17:27
Makléř Patria Finance Martin Uher komentuje aktuální vývoj na pražské ...
Jakub Brukner: Jsou současná tržní maxima udržitelná?
28.02.2024 15:57
Americké indexy neustále atakují svoje maxima. Otázkou je, jestli je t...
Jaromír Strnad: Nesmrtelný americký trh, pražské banky a klesající ČEZ
16.02.2024 14:10
Americká lednová inflace klesla pomaleji, než trhy očekávaly. To, spo...
Jan Bureš: Jak lednová inflace mění výhled pro celý rok a co čekáme od sazeb i koruny
15.02.2024 14:38
Inflace v Česku v lednu poklesla výrazněji proti očekáváním. Meziroční...
Vrací se doba levných peněz? Sledujte FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem. Hostem Pavel Řežábek, hlavní ekonom ČEZ
14.02.2024 10:00, aktualizováno: 14.2. 11:39
Sledujte další díl pořadu FRESH. Dnes 14. 2. od 10:00 jsem vysílali ž...
František Kronus: Technologie na maximech. Je to už bublina?
09.02.2024 11:52
Vývoj na amerických trzích diktuje aktuální výsledková sezóna a dobrá ...
Tomáš Vlk: ČNB snížila sazby o 50 bps. Koruna se nemá o co opřít a má prostor dále oslabovat
08.02.2024 18:32
Česká národní banka dnes rozhodla o snížení sazeb o půl procentního b...
Pavol Mokoš: Tři vítězné sektory v USA a vyhlídky pro ČEZ
22.01.2024 14:22
Vývoj na amerických trzích letos navázal na konec loňského roku, uvádí...
Dlouhodobý investiční produkt (DIP): Čím je zajímavý a jak si jej snadno otevřít v Patria Finance?
19.01.2024 15:38
Od úvodu roku 2024 mohou čeští investoři a investorky využít další mož...
Martin Uher: Co sleduji v USA a perlička na pražské burze
17.01.2024 14:42, aktualizováno: 17.1. 16:36
Americké akcie si prošly na začátku tohoto roku poměrně turbulentním v...


Nejsledovanější videa
Související komentáře