Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 20.05.2024
13:16Společnost Saudia Group, která vlastní saúdskoarabské vlajkové aerolinky Saudia a nízkonákladovou leteckou společnost flyadeal, podepsala s evropským výrobcem letadel Airbus kontrakt na nákup 105 letadel. Podle aerolinek je to největší smlouva v historii saúdského letectví. Její hodnotu firmy nezveřejnily, aerolinky pouze uvedly, že se pohybuje v řádu miliard dolarů (ČTK)
12:58

Galapagos - Bar

......  
12:35

BMW - Morgan St

......  
12:21Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhján. Toho ve funkci dočasně nahradí jeho dosavadní náměstek a jaderný vyjednávač Alí Bágherí Kaní (ČTK)
12:11Britskému hlavnímu městu Londýn se stále daří lákat nejvíce přímých zahraničních investic do finančních služeb ve srovnání s dalšími evropskými městy. Podíl Británie na nových projektech loni dosáhl nejvyšší úrovně za posledních deset let. Druhé místo obsadila Paříž, vyplývá z průzkumu společnosti Ernst & Young (EY) (ČTK)
12:09

ADNOC, stáem vlastněná ropná společnost z Emirátů, kupuje podíl v LNG projektu v USA

(Bloomberg)
11:44

Nejvyšší soud Jihoafrické republiky zablokoval kandidaturu dřívějšího prezidenta Jacoba Zumy v nadcházejících parlamentních volbách

(Bloomberg)
11:25

Tatton Asset Ma

...  
10:58

Siemens Energy

......  
10:44Britská farmaceutická společnost AstraZeneca plánuje postavit v Singapuru výrobní závod za 1,5 miliardy USD (34 miliard Kč). Závod bude vyrábět přípravky pro cílené terapie rakoviny, uvedla dnes firma v tiskové zprávě (ČTK)
10:35

Compagnie Finan

...  
10:14

Evotec - Jeffer

...  
10:05

Airbus získal od saúdského dopravce objednávku na 105 úzkotrupých letounů

(Bloomberg)
9:54

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair Holdings v uplynulém finančním roce zvýšila zisk o 34 procent na rekordních 1,92 miliardy eur (47,4 miliardy Kč). Hospodaření podpořily zejména vyšší tržby, uvedla dnes firma ve své výsledkové zprávě. Ryanair je podle počtu cestujících největším leteckým dopravcem v Evropě. Výsledky mírně překonaly očekávání analytiků, kteří čekali za rok do konce března zisk 1,905 miliardy eur. Ryanair v lednu snížil odhad čistého zisku na rozmezí 1,85 miliardy až 1,95 miliardy eur, když někteří internetoví cestovní agenti náhle přestali prodávat jeho lety.

(ČTK)
9:52

Fresenius - JP

......  
9:32Neste Oyj - Sti...  
9:30Cena zlata je na rekordu, brzy ráno se dostala těsně pod 2450 dolarů (55.605 Kč) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Trh očekává, že americká centrální banka (Fed) je připravena brzy snížit základní úrokové sazby, neboť inflace ve Spojených státech dál polevuje, uvedla agentura Reuters (ČTK)
9:15

Thajsko - HDP v Q1 meziročně rostlo o 1,5 %, čekalo se +0,8 %

(Bloomberg)
8:55Zaměstnanci dvou továren německé automobilky Mercedes-Benz v americkém státě Alabama odmítli vstup do odborové organizace United Auto Workers (UAW). Podle výsledků hlasování se proti zastupování svazem UAW vyslovilo 56 procent zaměstnanců. Minulý měsíc si vstup do UAW odhlasovali zaměstnanci továrny německé automobilky Volkswagen v americkém státě Tennessee (ČTK)
8:50

Futures: Stoxx

...  

Přehled zpráv

select
Rok ztrát, kam se podíváš. Vzorové portfolio na tom bylo stejně špatně naposledy ve 30. letech
22.12.2022 11:21
Letos je pohled na investiční portfolia neveselý, bez ohledu na to, ka...


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem: Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?
17.05.2024 11:09
Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne