Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 23.05.2024
18:00Příjem z příjezdového cestovního ruchu, který zahrnuje ...
16:41Passerinvest Group zahájil výstavbu multifunkčního obje...
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,445 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,403 mld. Kč.
14:46

Atentátník na slovenského premiéra Roberta Fica tvrdil, že politika nechtěl zabít. Na útok se připravoval a Ficovi se za něj omluvil. Vyplývá to ze soudního rozhodnutí o vazebním stíhání útočníka, který ministerského předsedu minulý týden několikrát postřelil. Střelec svůj čin zdůvodnil tím, že nesouhlasí s politikou nynější vlády

(ČTK)
11:44Češi si nejčastěji ukládají peníze na spořicí účty, za nejvhodnější způsob uchování financí to považuje 37,4 procenta lidí. S výrazným odstupem následují investice do nemovitostí a účast v investičních fondech. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos pro společnost Generali Investments, který dnes společnost představila. Ve srovnání s eurozónou drží Češi větší podíl finančních aktiv ve vkladech a v hotovosti, naopak mají méně uloženo v pojištění a v penzijních fondech. Průzkum se uskutečnil ve druhé polovině dubna na reprezentativním vzorku 1078 respondentů ve věku 18 až 65 let (ČTK)
11:03Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července 160 lidí, tedy víc než polovinu ze současných 300 zaměstnanců. Jako důvod hromadného propouštění firma v tiskové zprávě uvedla změny ve výrobě (ČTK)
10:20Slovenský antimonopolní úřad (PMÚ) povolil české dopravní a logistické skupině CS Cargo Holding ovládnout slovenského nákladního silničního dopravce Nákladná automobilová doprava - RESS Senica (ČTK)
9:15

Akcie Colt CZ klesají po výsledcích o 2,5 %

8:35Pohonné hmoty v Česku dál zlevňují. Průměrná cena benzinu klesla za poslední týden o 46 haléřů na 39,09 koruny za litr. Ještě výrazněji, o 54 haléřů, zlevnila nafta. Litr dieselu v současnosti stojí v průměru 37,24 Kč/l, což je nejméně za více než čtvrtrok. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje (ČTK)
8:33

Valná hromada Erste Group schválila odkup 3 mil. akcií a dividendu 2,7 eur/akcie

8:13Sedm členů představenstva energetické společnosti ČEZ mělo v loňském roce celkový příjem stejný jako v roce 2022. Celkem si přišli na téměř 135 milionů korun. Nejvíc dostal šéf představenstva a generální ředitel Daniel Beneš, který měl nárok na skoro 35 milionů korun. Vyplývá to z dnes zveřejněné pozvánky na červnovou valnou hromadu společnosti. Polostátní ČEZ měl v loňském roce čistý zisk zhruba 29,6 miliardy (ČTK)
8:02Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první letošní čtvrtletí výnosy 3,667 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 21,7 procenta. Upravený čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za tři měsíce roku 359,9 milionu korun, ve srovnání se stejným obdobím loni klesl o 47,8 procenta. Příčinou zmenšení zisku bylo snížení provozních marží a rovněž pokles finančního výsledku skupiny na základě vývoje měnových kurzů. Vyplývá to z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu (ČTK)
 22.05.2024
18:00

Úterní odpolední utkání Česko – Kanada o první místo ve skupině na MS v ledním hokeji sledovalo na ČT Sport 1,849 milionu diváků, což je třetí nejlepší výsledek při současném šampionátu. Stanice zaznamenala rekordní podíl na publiku, zápas vidělo 63,7 procenta lidí se zapnutou televizí. Vyplývá to z údajů České televize. Národní tým čeká již zítra od 20:20 čtvrtfinálový zápas s výběrem USA

(ČTK)
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,514 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,404 mld. Kč.
16:22Rozšíření technologií a nástup generativní umělé inteligence (AI) přetváří pracovní role, mění charakter práce a vytváří poptávku po nových dovednostech a modelech práce. V Česku se pracovní trh nachází spíše v počáteční fázi využívání potenciálu AI, v horizontu pěti let bude ale možné technologiemi nahradit více než 70 procent potřebných kognitivních dovedností na pozicích pracovníků ve službách a prodeji nebo všeobecných administrativních pracovníků a pracovníků na přepážkách. Vyplývá to z analýzy Technologického centra Praha (ČTK)
16:00Prezident Petr Pavel by byl pro odložení spuštění digitalizace stavebního řízení, které ministerstvo pro místní rozvoj plánuje na 1. červenec. Mohlo by to občany i firmy ušetřit nepříjemností, řekl na dnešním briefingu při návštěvě Pardubického kraje. Starostové z regionu podle něj mají z nástupu digitalizované podoby stavebního řízení obavy kvůli nedostatečné připravenosti úředníků i vybavení. Vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) dříve několikrát řekl, že digitalizaci jeho resort do 1. července stihne spustit. Technické vybavení je podle něj nakoupeno a do stavebních úřadů se distribuuje (ČTK)
15:25Česko má druhý nejnižší podíl registrací nových osobních bateriových elektromobilů v Evropské unii. Zatímco v EU dosáhl podíl bateriových aut na registracích za čtyři měsíce letošního roku 12 procent, v Česku 2,5 procenta. Za Českem je pouze Chorvatsko, před Českem Slovensko s podílem 2,7 procenta. Vyplývá to z dat, která zpracoval a v tiskové zprávě shrnul Lukáš Kadula z Centra dopravního výzkumu (ČTK)
15:10

Vážení klienti a čtenáři, upozorňujeme na rostoucí počet zachycených případů konání cizích osob, které neoprávněně vystupují jménem Patria a kontaktované oslovují ve vztahu k investicím. V telefonátech hovoří o nedokončené registraci či diktují jednorázové heslo a odkaz na přihlášení. Před tímto podvodným jednáním varujeme a apelujeme na opatrnost, zejména u výzev k zadávání jakýchkoli osobních údajů. Patria Finance popsaným způsobem v komunikaci se svými aktivními i potenciálními klienty nikdy nepostupuje. V případě otázek či pochybností prosím využijte kontakt patria@patria.cz. Děkujeme - podrobněji zde

14:09Výroba osobních aut v Česku za první čtyři měsíce vzrostla meziročně o 14,4 procenta na rekordních 531.355 vozů. Půlmilionovou hranici tak automobilky překonaly o měsíc dříve než loni. Téměř 24procentní meziroční nárůst zaznamenala produkce v samotném dubnu, ve kterém bylo vyrobeno 136.912 osobních vozů. Oznámilo to dnes Sdružení automobilového průmyslu (ČTK)
13:47Nebankovní společnosti sdružené v České leasingové a finanční asociaci (ČLFA) poskytly v letošním 1. čtvrtletí podnikatelům a spotřebitelům financování za 67 miliard korun, což bylo meziročně o jedno procento více. Výrazně stoupl zájem o financování nákupu osobních automobilů, naopak u strojů a zařízení klesl. ČLFA, která sdružuje 34 členských firem ze sektoru nebankovního financování (ČTK)

Přehled zpráv

select


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Braňo Soták: Příběh Nvidie je zkrátka neuvěřitelný, velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima
23.05.2024 8:02
Soukromý polovodičový cyklus Nvidie se nadále těší pevnému z...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne

    Analýzy online