Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Prezident jmenuje členkou bankovní rady ČNB Evu Zamrazilovou

Prezident jmenuje členkou bankovní rady ČNB Evu Zamrazilovou

21.02.2008 15:18
Autor: 

Doplněno o vizitku Evy Zamrazilové:
Prezident Václav Klaus jmenuje zítra v 11.00 hodin na Pražském hradě Ing. Evu Zamrazilovou, CSc. členkou sedmičlenné bankovní rady ČNB s účinností od 1.března 2008. Oznámil to dnes tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl v tiskové zprávě zveřejněné na internetových stránkách www.hrad.cz.

Zamrazilová, která v současné době působí jako ekonomka v Komerční bance, nahradí v bankovní radě viceguvernéra Luďka Niedermayera, jehož mandát vyprší na konci února. Členy bankovní rady prezident vybírá na šestileté funkční období, působit v ní mohou maximálně dvakrát.

V telefonickém rozhovoru s agenturou Bloomberg Zamrazilová odmítla komentovat české úrokové sazby a měnovou politiku, uvedla však, že Česká republika „není zralá“ na přijetí společné evropské měny. 

Vizitka Evy Zamrazilové, budoucí členky Bankovní rady ČNB:

Datum narození: 8. května 1961
Vzdělání: vystudovala národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické, v roce 1990 ukončila na katedře statistiky téže fakulty doktorandské studium, během 90. let absolvovala krátkodobé stáže v zahraničí
Zaměstnání: vyučovala teorii statistiky a ekonomickou statistiku na VŠE, pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu prognózování VŠE, v Ekonomickém ústavu ČSAV a Výzkumném ústavu práce a sociálních věcí; od roku 1994 pracuje v Komerční bance, v současné době působí jako makroekonomický analytik v týmu hlavního ekonoma banky
Zaměření: v oblasti makroekonomické analýzy se soustředí na vnější rovnováhu ekonomiky, problematiku obchodní a platební bilance, především v souvislosti s postupující integrací do EU; zaměřuje se na důsledky přílivu přímých zahraničních investic pro českou ekonomiku v oblasti hospodářského růstu, vnitřní a vnější nerovnováhy; zabývá se také specifickými otázkami hospodářské politiky během přípravy ČR na vstup do eurozóny
Další odborné působení: v 90. letech spolupracovala na řadě studií k tématice transformace české ekonomiky; spolupracuje s Českou bankovní asociací, je členkou předsednictva České společnosti ekonomické; přednáší makroekonomickou analýzu na soukromé Vysoké škole ekonomie a managementu
Ostatní:
- v poslední době několikrát varovala před unáhleným přijetím eura, na příkladu Slovinska například ilustrovala nebezpečí zvýšené inflace 
- publikuje v domácím i zahraničním odborném tisku, je autorkou či spoluautorkou více než 150 článků a studií.

(Zdroj: www.hrad.cz, Bloomberg, ČTK)


Váš názor
  • Zamrazilova
    22.02.2008 10:54

    Ja Evu Zamrazilovou samozrejme neznam, ale podle toho co jsem se docetl, vypada na odbornika, ktery ma prehled a venuje se sve praci na 100%. Z meho pohledu Klaus zvolil nekoho, kdo vi o cem mluvi a kdo bude rozhodne prinosem. Ja proti presidentove volbe nic nemam. Eva bude spravny clovek na spravnem miste. Vice takovych!
    Mattoni
  • Hlavně ne €
    22.02.2008 10:28

    Za dobu 18 let po ,,pseudorevoluci,, jsem pochopil, že je to opravdu jedno, kdo je u moci.U nás totiž není a ani nemůže být žádná pravicová strana. Kde by se u nás asi vzali pravičáci po 50 letech totality ? To se komunistům povedlo opravdu dobře, kdo byl opravdu pravicově smýšlející odešel z této země. To jsou ty miliony emigrantů, kteří žijí úspěšně v zahraničí a k nám se už moc nehlásí. U nás zbyl většnou až na malé výjimky ,,lidský odpad,, ze kterého těžko vyberete slušné lidi. Ten, kdo opravdu něco umí, tak má svojí firmu a je úspěšný díky svým schopnostem, ten, kdo je ,, studovaný nýmand ,, se musí dostat nahoru politicky. ODS není pravicová strana a ani nikdy nebyla. Pro české podnikatele v této zemi neudělal nikdy nikdo vůbec nic. Tak jim přeji s korunou hodně úspěchů. Je logické, že státu se koruna velmi dobře hodí, vypůjčí si peníze v zahraničí v € a potom nakupují € od exportérů za nízkou cenu, takže vlastně si tím půjčují peníze zadarmo. Všechno zaplatí exportéři. Tak pošlou ryze český export a výrobu k čertu. Je jim to všem jedno. Mě už taky, tak se nedivím, že jde do rady titulovaná asi přestudovaná protieurová dáma. Musí dovršit dílo zkázy.
    orada poisson
  • Vykuku nejsi náhodou hradní vkuk-Titul DSc není DrSc
    22.02.2008 6:30

    takže komunistická
    AB
  • budte v klidu vsichni
    21.02.2008 23:15

    voni ty ekonomove sou k smichu uplne vsichni, tak je uplne jedno kdo tam bude. Napr posledni rozhovor s nydlmajerem, to byly kecy ze sem se moh podelat smichy- jen furt nevim jestli je koruna zrala na korekci nebo jestli ma fakt dobrej fundament.. to je prece uplne jedno kdo tam je...
    chytrak
  • "Mohutná posila"
    21.02.2008 16:50

    Je to taková milá teta, spíš tetka. Celý profesní život opisovala zprávy ČSÚ a pilně docházela na CEP. A podívejte, kam to dotáhla. Díky daňové reformě bude mít i velmi slušný příjem, zhruba 5x tolik, co brala v KB.
    Rodlak
    • Re: "Mohutná posila"
      21.02.2008 17:13

      typický příspěvek komoušského závistivece:)))
      woodoo
  • Klaus je ču.ák
    21.02.2008 16:43

    Klaus je ču.ák
    vaaaaasa
    • nemuze za to
      21.02.2008 17:00

      Pan Klaus za to vubec nemuze, on proste nema dostatek kapacit na akceptovani odlisnych nazoru a jejich nositele. Co je, ale opravdu skutecny prusvich, je kvalita lidi na vrcholnych politickych postech. Je to velka smula. Ja nam tolik fandil a ted tohle.
      Paja
  • jděte prosím jinam
    21.02.2008 16:42

    Vážení kolegové, mohli byste si prosím jít vést nesmyslné politické přestřelky jinam. Na iDnes nebo Aktuálně se budete jistě moci pořádně vyřádit. Na Patrii bych přece jen rád četl diskusi na trochu jiné úrovni.
    Mike
  • "volby a jiné radosti"
    21.02.2008 16:31

    Všem doporučuji tento blog k tomu co se děje v tomto státě : http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sokol.php
    miki
    • Re: "volby a jiné radosti"
      21.02.2008 16:45

      Sokol je jedním z těch, co na tom bordelu u nás slušně profitujou. Takže jeho názory jsou skoro irelevantní.
      vt
  • Je to jasné
    21.02.2008 16:17

    Bylo celkem jasné , že jmenuje někoho kdo nechce přijmout euro. Stejně jasné je, že to vyhovuje všem kdo mají miliony v hotovosti nakradené při privatizaci. Zločiny z provatizace mají prodloužené promlčecí dobu na 20 let a to tak vychází před koncem nového funkčního období przidenta. A o to asi také šlo při těch neuvěřitelných podrazech při volbě.
    SAM
  • Klaus
    21.02.2008 16:17

    nikdy nastranický nebyl, není a nebude. Dál bude jako šedá eminence působit na vše kolem a dělat to co, kdysi kritzoval u Havla. Ale co si ODS zvolila to má....prezidentem 100% lidí v ČR Klaus rozhodně není.
    MM
  •  
    21.02.2008 15:54

    Tak už jou vidět první kroky hydšárády na při volbě prezidenta.Všichni svoji lidi.
    Novák
    • Soudružka jistě získala titul za starých časů
      21.02.2008 16:04

      ať žije pan presssssssssssident
      Blood
  • zajímavý postřeh
    21.02.2008 15:48

    SOCANI jsou vždy slyšet i když jde o HOVNO
    SOCAN
    • Re: zajímavý postřeh
      21.02.2008 16:00

      Nevím, proč si myslíte, že lidé, kteří se vyjadřují k problematice, která je zajímá a projeví svůj názor, tak hned podle Vás musí být socanama. Asi máte miliony, které vesele utrácíte (zřejmě jste je zdědil po strýčkovi), nebo nesledujete co se tady v republice děje za HNUS a proto napadáte lidi, kteří mají svůj vlastní názor. Nikdy jsem nebyla komunistka a tito lidé se mi hnusí, ale snad můžu říci svůj názor, nebo se Vás mám nejdříve zeptat? Copak nevidíte a neslyšíte co se u nás děje? Korupce, podrazy a další podpásovky. To vám nestačí. Přece tady nejde o to, že bychom nefandili pravicové straně ODS, ale rozhodně nefandíme tomu, jakým stylem vládne. Ale to ještě neznamená, že musíme být socani, ty chytrej.
      adela
      • 21.02.2008 16:54

        Příspěvek byl smazán z důvodu použití vulgárních výrazů. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky.
        mrdnik vyexcelsiorovanej
      • jdi
        21.02.2008 16:16

        si stěžovat třeba na lampárnu. Ivo, adélo nebo pod jakými nicky se zde musíš vykecávat. Jak vládne ODS? Má svázané ruce magorem bursíkem a kdu. Jak lépe má napravovat co zde napáchala čssd v čele s křišťálově čistým stáňou? Proč nepřemýšlíš jak této vládě pomoci? Umíte jen házet klacky pod nohy s klapkami na očích! Jestli máš nebo budeš mít děti, oni ten bordel po čssd určitě rádi budou platit do konce svého života.
        inteligentko
        • Re: jdi
          21.02.2008 18:13

          Jsem ráda, že se s takovými lidmi nemusím setkávat ani v pracovním ani v osobním životě a musím konstatovat, že je mi vás líto. Takový projev by si zasloužil podpis, nemyslíš? Já svoje jméno alespoň uvedu, ale ty napíšeš místo podpisu - inteligentko - ty chudáku.
          adela
          • Co ti řekne nějaký nick
            21.02.2008 18:33

            Ty zde děláš všem Ivám a Adélám ostudu, to je horší, než když se on nepodepsal. S jeho názorem také souhlasím, ale tebe lituji, jestli to myslíš vážně, to co zde píšeš. Myslím si, že si ale děláš legraci, abys zde diskuzi dostala do varu. A to se ti daří. Ještě štěstí, že jsou zde lidé, kteří ti trpělivě odporují.
            Jaroslav Pešek
        • Re: jdi
          21.02.2008 16:38

          nevím, kdo jste tohle psal, ale vyjadřuji s Vámi naprostý souhlas. Každý chce mít ze všeho jen užitek, pokud možno hned... a po nich potopa. Na děti nemyslí vůbec. To je líbivá politika ČSSD. Bohužel.
          VM
          • Ještě že je tu ODS
            21.02.2008 16:45

            Ano, samozřejmě, naprostý souhlas, frenetický potlesk. Naštěstí je zde ale avantgarda ODS která dokázala, že umí přinášet oběti: kuponovka pro plebs, privatizace sponzorům za úvěry z veřejných zdrojů, milion bytů rozdaných odekretovancům za desetinu tržní ceny, licence pro zloděje Vovku za pár set milionů (tržní cena v miliardách) a další a další prudce reformní kroky.
            Všeho s mírou
        • Re: jdi
          21.02.2008 16:34

          Ano, ODS má velmi svázané ruce. Má pouze prezidenta, většinu v obou komorách parlamentu, většinu hejtmanů, bankovní radu, ústavní soud, loajální dvojku bulvárních novin, loajální policisty, loajální soudy... A taky ten nejskvělejší program světa. Má a měla. Už od počátku 90ých let. Pouze a jen díky tomu, že musela trpět pod útlakem Havla, koaličníků z podměrečných stran KDU-ČSL a ODA, smluvních opozičníků z ČSSD, západoevropských socialistů, západoevropských křesťanů... se ji nepodařilo dosáhnout plných úspěchů. Takže zbyly jen jedna vcelku slušná fiskální reforma z kraje devadesátých let a po zuřivém odmítání výprodeje národního stříbra pod cenou oblíbená třetí cesta: populistická kuponovka pro plebs a privatizace státního majetku pro sponzory s holou řití na účet veřejných financí. Tak kupředu, zpátky ni krok. A tepat nepřátele (ODS nezná slovo oponent, pouze nepřítel) až do konečného vítězství.
          Všeho s mírou
  •  
    21.02.2008 15:36

    No to je jasné, že jmenuje prezident člověka, který nechce v nejbližší době přijmout měnu euro. Kdyby paní Zamrazilová euro prosazovala, nikdy by jí p Klaus nejmenoval. Ach jo, taty to vypadá, jako v totalitním kapitalismu. To není nikde na světě, to je jenom u nás.
    adela
    • Máte pravdu...
      21.02.2008 15:47

      Máte naprostou pravdu, to třeba takový pan Švejnar, ten by se na názory toho, koho jmenuje vůbec neohlížel. Nebo ještě lépe: jmenoval někoho, kdo je vůči němu v názorové opozici. A tak to funguje v celém světě...
      xyxyxyxy
      • Re: Máte pravdu...
        21.02.2008 16:22

        Á obvyklý špílec oddaného. Místo hrdých komunistů hrdí klaunisté. Jen do nich, žádná demagogie není tak velká, abyste nedokázal vyrobit dvakrát větší.
        Všeho s mírou
        • Ale,
          21.02.2008 17:14

          tak to tolik neprožívejte, mně prostě přišly ty názory, které se pohoršují nad tím, že prezident jmenuje lidi, které mají stejné názory jako on, strašně směšné. Nebo spíš demagogické?
          xyxyxyxy
Aktuální komentáře
25.04.2024
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.