Detail horké zprávy

Agrofert po skončení fúze pekárenských firem Penam a United Bakeries (UB) propustil ředitele UB Ivana Fleka. Propuštění bylo podle Fleka rychlé, prakticky ihned po ukončení transakce. Flek byl v čele podniku šest let. Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka ČTK sdělil, že společnost bude řídit nové představenstvo, většina nejvyššího vedení firmy podle něj ve funkcích zůstává. Podle webu UB je novým předsedou představenstva člen představenstva Agrofertu Jaroslav Kurčík.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže na konci května rozhodl, že Holding Agrofert může prostřednictvím své firmy Penam koupit pekárny UB. Musí ale prodat několik svých závodů, aby nebyla narušena hospodářská soutěž. Agrofert nesdělil, které závody chce prodat.

Flek ČTK řekl, že v pátek se uzavřelo převzetí firmy. "V pondělí přišli do firmy a během 30 minut jsem byl venku," dodal. Podle něj se traduje, že po převzetí firem Agrofert mění nejvyšší management. "To jsem respektoval, rozešli se se mnou slušně," řekl. Ve firmě nyní dramatické změny neočekává. (ČTK)