Detail horké zprávy

Společnost Facebook čelí řadě obvinění ohledně svého vnitřního fungování. Jejich převážnou část zveřejnil list The Wall Street Journal (WSJ). Obvinění vycházejí z interních dokumentů, což znamená, že na ně upozornili a k jejich zveřejnění přispěli zaměstnanci Facebooku, napsal server BBC. Společnost Facebook se proti obviněním ohradila a mimo jiné uvedla, že dokumenty, jež WSJ, použil, nejsou aktuální.

Z dokumentů, na něž odkazuje WSJ, mimo jiné vyplývá, že mnoho celebrit, politiků a vysoce postavených uživatelů mělo na sociální síti facebook odlišná pravidla ohledně toho, jaký obsah mohou zveřejňovat. Společnost Facebook v tomto případě připustila, že výtka ohledně systému kontroly (XCheck) je relevantní. Hájí se však tím, že tento systém byl navržen tak, aby obsahoval další krok, pokud si zveřejněný obsah žádal hlubší pochopení.

Americký hospodářský list dále poukázal na to, že zaměstnanci Facebooku pravidelně upozorňovali na aktivitu drogových kartelů a obchodníků s lidmi na sociální síti. (ČTK)