Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Patria Direct: Fio parazituje neetickou reklamou na kampani PD

Patria Direct: Fio parazituje neetickou reklamou na kampani PD

11.06.2007 14:46
Autor: 

Následuje tisková zpráva společnosti Patria Direct:
Patria Direct se důrazně ohrazuje proti nestandardní reklamě společnosti Fio, která se neetickým způsobem snaží parazitovat na právě zahájené reklamní kampani Patrie Direct propagující investování do akcií.

Hlavní komunikační prvky originální kampaně Patrie Direct jsou sdělení „Věřte si“ a „Investování do akcií může být tak snadné, že ho zvládne úplně každý.“ Parazitující reklama, jistě ne náhodou spuštěná jen několik dní po zahájení originální kampaně, používá velmi obdobné a matoucí hlavní prvky „Věřte nám“, „Investujte do akcií“ a „S námi to snadno zvládnete“.

Existuje reálné nebezpečí, že veřejnost bude zaměňovat komunikující společnosti. Kdo zahlédne v televizi originální reklamu Patrie Direct ‚Věřte si‘ a na internetu narazí na konkurenční banner ‚Věřte nám‘, velmi pravděpodobně ho nenapadne, že banner pochází od jiné firmy,“ říká Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel Patria Direct.

Nejviditelnější částí originální kampaně Patria Direct je od 1. června série tří TV spotů na ČT1, ČT24 a TV Prima. Odkazují diváky na další část kampaně, kterou je speciální microsite www.vertesi.cz. Připravená je i bannerová kampaň na relevantních serverech. Na řadě z nich se však již nyní objevila parazitující kampaň.

Zjistili jsme, že bannery byly připravovány pod pracovním názvem ‚antipatria‘“ dodává Oldřich Pavlovský. Důkazy* tohoto zjištění byly zdokumentovány a potvrzeny státním notářem pro účely dalších právních kroků.

Obchodování s akciemi je pro většinu Čechů prozatím poměrně neznámou a nevyzkoušenou alternativou investování a zhodnocení úspor. Právě proto je klíčová poctivost a důvěryhodnost obchodníka, kterému investoři svěřují své peníze. Klienti citlivě reagují na každou známku nečestného jednání. Snaha společnosti Fio přiživit se na reklamní investici Patrie Direct tak poškozuje jak samotnou parazitující firmu, tak i oblast investování a kapitálový trh jako takový. 

________
*http://klient.arcs.cz/index.php?specialni=95, kde byly ještě těsně před vydáním této TZ

Příklady reklamních bannerů společnosti Fio:

AniPatria 3



AniPatria 1



AniPatria 2



-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Patria Direct se zaměřuje na obchodování s cennými papíry pro privátní klientelu. Společnost je součástí skupiny Patria. Svým klientům umožňuje investovat zejména do: 

  • Podílových fondů, akcií, ETF-indexových akcií, ETC komoditních akcií, investičních certifikátů, warrantů, futures, českých státních dluhopisů a hypotečních zástavních listů Hypoteční banky

Patria Direct dále nabízí

  • Měnové konverze a úvěr na nákup cenných papírů
  • Obchodování on-line a prostřednictvím call centra nebo osobního makléře na burzách v ČR, Polsku, Maďarsku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Holandsku, Itálii, Německu, Norsku, Portugalsku, Rakousku, Švédsku, Španělsku, Švýcarsku, Velké Británii a USA 
  • Informační a poradenský servis

 


Váš názor
  •  
    14.06.2007 14:42

    Hehe firma, která zneužívá sve přední postavení na malém českém trhu - masíruje vybrané tituly, interpretuje své "objektivní" zpravodajství a to nemluvím o nezujatých cílových cenách, pláče že někdo nejedná fér búúúú..:)))
  • Je mě smutno
    13.06.2007 21:27

    Před třemi měsíci jsem skusil svoje štěstí na burze.Vzhledem k mým možnostem a nehorázným poplatkům obecně, bez jakékoli rady, jediným kandidátem pro mě bylo FIO. Jsem z Ostravska. Kdykoli jsem přišel na pobočku v Ost. věnovali se mě poradili co věděli, upozornili na to co si mysleli, že je důležité. Mám i určité výhrady, málo přehledný a málo informující portál. Zubní kartáček musí mít český návod + seznam záručních opraven.Produkt burzy ne - pracně zjišťuješ, kdo je vydavatelem jaká je páka , případně další zprávy . nechci psát román. O ucelených informacích ze světa ani nemluvím. Pánové, místo blbostí o reklamě ,zjednodušte a zkompletujte svoje portály. Není vám hanba, (asi ne) že jako váš klient (platí pro oba) musím přecházet na německé ,polské případně jiné stránky, kde mám okamžitá data aniž bych platil nehorázné poplatky. Na co vlastně děláte reklamu, potřebujete dušičky zlepšete služby a pak inzerujte. Zatím jste nefér i když chápu, že na naši pidiburzičce a scela zvláštním státně bezprávním útvaru je možné všechno. Na burzu jsem přišel proto,že jako brzký důchodce s malou zahrádkou na ní se spolu s manželkou neuživíme a uspory požírá inflace a bankovní poplatky. Zatím se mě dáří vzdorovat a když bude i troch víc jsou děti vnuci. Prosím také TY , kteří se zde odflusrovávají-máte příležitost jinde. Ti ,kteří odešli a problematice rozuměli vraťte se občas. mě jste hodně pomohli i když jsem s vámi vždy nebyl steného názoru. Pokud jsem někoho nudil omlouvám se.
    Novák
  • Pravý důvod
    12.06.2007 20:45

    Možná, že ve FIO je ubohé vybavení poboček, ale upřímně řečeno - jejich poplatky za transakce jsou o hezkých pár desítek procent níž než u Patrie. Ordery a všechno ostatní stejně realizuju přes Internet, tak mi deficit luxusu opravdu nevadí. Na služby FIO si celkem nemohu stěžovat. Myslím, že Patrii hlavně vadí, že když už někdo na ten odkaz klikne, mohl by si taky porovnat ceník za služby a pak už by ty prachy za reklamu opravdu mohly být vyhozené oknem :o)).
    Deep Blue
    • Brokeri
      13.06.2007 14:59

      Ja mam ve Fiu na pobocce znameho (a urok pocitat umi:) a reknu vam, me kdyby tam lezli takovy tupci, socky atd. tak je vypakuju pryc svinskym krokem. Ze Fio Patrii vykrade reklamu je sice nehezky, ale tyto dve firmy si nejsou nic dluzny. Kazdopadne me bavi, jak kazdy tyden v cervene sekci Patria doporucuje je neco zajimaveho (spina) o konkurenci. Nevim proc si tu stezujete na Fio a Patrii, vzdyt je tady spousta jinych brokeru. Jenom si nejsem tak jist zminovanym Cyrrusem - ze to u nic celkem vypada je uplne vedlejsi. To i v Afinu/Capitalu meli/maji v novem sidle plazmy s CNBC (ciste na efetk pro zakaznika). Z toho proste nejde usozovat jak je to kvalitni obchodnik. BTW. Tyto dve firmy maji co se tyka pristupu k zakaznikovy hodne podobny styl. Jeden cas se dokonce uvazovalo, ze se tyto brnenske firmy spoji v jednu. Abych vylozil karty na stul tak musim rict, ze i ja mam ucet u Fia, protoze maji celkem prijemne poplatky, ovsem me jako ortodoxnimu pakari dost nevyhovuje zpusob financovani a i velikost paky. Hodne zajimave vypada akciove CFD ktere dela Kolosseum. Paka u mene rizikovych akciich az 1:10, slusne poplatky, ale ma to jeden hacek a to minimalni velikost uctu cca. 0.5M.
      Tom
    • standart ve Fiu
      12.06.2007 21:27

      Jak muzu verit spolecnosti Fio, ktera okrade sveho konkurenta o reklamni kampan, ze drive ci pozdeji neokrade me jako sveho klienta? Jestli je tohle eticky standart spolecnosti Fio, pak se divim, ze s nimi jeste nekdo soudny obchoduje.
      Styler
      • Je to snadné
        14.06.2007 22:15

        Bohužel je pravda, že investování do akcií není snadné s nikým a nikdy. A v tomhle směru mi přijde kampaň Patrie neetická a matoucí sama o sobě. A že se na ni přilepilo FIO podobným sloganem je už jen "česká hlína" na druhou.
        -mk
  • slovíčkaření
    11.06.2007 15:59

    že Vás to baví
    aaa
    • Je cílem okrást nevědomé?
      12.06.2007 14:42

      Reklamní kampaň PAtria Finance považuji nejen za neetickou, ale také za klamavou. Vezmeme-li v úvahu, že cílem této reklamy je zajistit pro Patria Finance finanční příjem, potom úmyslné uvádění v omyl naplňuje podstatu trestného činu podvodu a ten, kdo rozhodl o uveřejnění podvodné reklamy by měl být stíhán jako podvodník podle druhého odstavce příslušného paragrafu.
      Boccassa
    • aaa
      12.06.2007 11:02

      Vem to tak,že Patria je nyní tvojě firma,bohatý strýček z Ameriky Ti ji právě koupil.Projdeš si finanční stránku firmy a zjistíš,že je tam polož televizní reklama 2.mil.Kč.Takže by se Ti asi také nelíbilo,kdyby se konkurence chtěla přiživit na tvých fin.prostředcích.Já nevím tedy zda Ty,ale já bych se tvrdě bránil.Patria je ještě měkká.
      Vašek
    • FIO nebrat
      11.06.2007 16:25

      CO to je za neinteligentní prázdnou reakci! Samozřejmě že na tom záleží. Ti v tom FIU jsou zmrdi. Jsem tam byl že si otevřu účet a když jsem řekl že mám 10 milionů, tak nevěděli co mají dělat, taky borec mi nedokázal spočítat jaký je to úrok a musel jsem mu ukazovat jak se počítá, nedokázal pochopit, že když se něco chce za rok, tak se to asi musí vydělit 360. + to zchudlé prostředí. FIO nebrat
      Karel
      •  
        11.06.2007 16:30

        z 1O mega se pocita dobre. tak ti moc neverím ze by to nedokazali spocitat
        leraK
        • leraK
          11.06.2007 16:35

          Bohužel. To tomu dodává ještě větší šťávu neschopnosti. Já jsem tam byl s tím že mám volných 10 a jestli mi půjčí na páku 1/6 a chtěl jsem vědět úrok, bohužel jsem si ho musel spočítat sám.
          Karel
          • wow
            11.06.2007 22:49

            Na a kde přesně to bylo? já mám s FIO jen dobré zkušenosti a rozhodně jsou levnější než tohle
            kluk
            • kluk
              12.06.2007 0:20

              naproti čsob, u hlaváku
              Karel
              • Karel
                12.06.2007 11:28

                Kájo, to, co ty tady právě děláš, to je sprotá pomluva. A věř, že není tak těžké zjistit, kdo jsi a pro koho to děláš. :-)) (Koho chléb jídáš, toho píseň zpívej.)
                Taky Karel
                • taky Karel
                  12.06.2007 11:47

                  No tak nedělám to pro nikoho, na to bych se mohl vysrat. Jen jsem řekl svůj pohled na věc. BTW mám taky účet u cyrrusu, a tam je to předražené, ale zase to nějak vypadá, narozdíl od FIA, Je mi jasné že tam sedí u monitorů a mají puštěnou tv a vlastně ani neví co, ale aspon jí tam mají. U patrie mě serou výpadky webu, no každý má něco, ale patrie mi vyhovuje nejví, a hlavně nebojím se jim "svěřit" peníze
                  Karel
              • fio
                12.06.2007 11:00

                jako na senovaznem, tam maji centralu, to bych cekal ze budou mit prehle. Vzhledem k slabe konkurenci na trhu neni moc z ceho vybirat, ja mam fio uz delsi dobu, je fakt že maji spoustu slabin a šílené úroky za úvěr, byt se trochu zlepsily v posledni dobe.
                franta enron
              • Stejná zkušenost
                12.06.2007 10:02

                se stejnou pobočkou. Otřesný přístup ke klientovi!
                M.
                • světe div se
                  12.06.2007 13:50

                  a 100vky jiných maj opačné zkušenosti
                  aaa
              • cože
                12.06.2007 9:54

                Tak já mám s Fio jen dobré zkušenosti ve všech ohledech tak nevím co to tady je za pomluvy?? A nevím kdes byl že by někde neuměli počítat urok a ještě s takovým čislem to se mi nezdá
                Martin
Aktuální komentáře
25.04.2024
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.