Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Výkonný ředitel KIT digital Kaleil Isaza Tuzman v online rozhovoru na Patria.cz - již dnes od 11. hodin!

Výkonný ředitel KIT digital Kaleil Isaza Tuzman v online rozhovoru na Patria.cz - již dnes od 11. hodin!

25.01.2010 8:20
Autor: Redakce, Patria.cz

V pondělí 25. ledna se trh pražské burzy rozroste o další emisi, náležící společnosti KIT digital. Akcie KIT digital byly poprvé uvedeny na americký trh Nasdaq 13. srpna loňského roku. V tomto týdnu firma úspěšně realizovala v USA emisi, v rámci které byly na ceně 10,5 USD/akcie vydány téměř tři miliony akcií a zároveň využity i dodatečné opce. Upsán tak byl maximální možný počet akcií, prostřednictvím kterých společnost získala bezmála 36 milionů dolarů (včetně využití opcí).

Prezident KIT digital charakterizoval uplynulý rok 2009 jako klíčový milník ve vývoji společnosti. „Z provozního hlediska jsme dosáhli toho, co jsme si předsevzali: silného růstu v hlavním segmentu, zlepšení marže, obratu k pozitivnímu cash-flow, rozšíření využití naší softwarové platformy VX,“ uvedl k předběžným výsledkům hospodaření v posledním čtvrtletí a celém roce 2009 Gavin Campion. KIT digital počítá s potvrzením celoročních příjmů na úrovni 47 milionů dolarů, což by znamenalo jejich meziroční růst o 99 %. Ve 4Q09 příjmy firmy dle zveřejněných odhadů vzrostly meziročně o 78 %. Pro fiskální rok 2010 management společnosti KIT digital čeká další růst příjmů o přibližně 60 procent na více než 75 milionů dolarů s roční provozní EBITDA marží na úrovni 17,5 procenta. A co rok 2010? „V jeho průběhu se budeme nadále zaměřovat na rozšiřování naší stávající klientské základny a využívat příležitostí ke cross-sellingu mezi zákazníky společností The FeedRoom a Nunet. Vedle toho zahájíme využití významného růstového potenciálu IP videa v zemích skupiny BRIC. Věříme proto, že následující generace platformy VX – kterou začneme zavádět ve druhém čtvrtletí tohoto roku – jen podtrhne skutečnost, že jsme skutečně jediným univerzálním poskytovatelem IP videa pro všechny typy obrazovek na trhu, jehož formáty podporují počítačové vyhledávače, mobilní zařízení i IPTV televizory,“ uvedl Campion.

Významnou část čistého výnosu z prodeje akcií chce KIT digital využít na financování akvizic a investic, zároveň firma zvažuje využití části čistého výnosu k posílení provozního kapitálu a k běžným firemním potřebám. Hlavní důraz je však kladen na růstovou strategii firmy. Jakou? Na to se budete moci zeptat jednoho z nejpovolanějších: výkonného ředitele KIT digital Kaleila Isaza Tuzmana. Tuzman bude na vše, co Vás zajímá ke společnosti a její budoucnosti a k akciové emisi odpovídat v rámci exkluzivního online rozhovoru na Patria.cz krátce poté, co slavnostně odstartuje počátek jejího obchodování na pražské burze, v pondělí 25. ledna 2010 mezi 11 a 12 hodinou dopolední. Své dotazy, jako obvykle, budete moci pokládat od deváté hodiny ranní. Využijte příležitosti zeptat se přímo na vše, co Vás zajímá k novému přírůstku na domácím akciovém trhu!

Po skončení online rozhovoru bude následně publikován také videokomentář výkonného ředitele společnosti KIT digital u příležitosti zahájení obchodování emise KITD na pražské burze.



O společnosti KIT digital:

Společnost KIT digital, Inc. je globální poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej video obsahu na bázi internetových digitálních technologií a významný středoevropský dodavatel systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání. Za tuzemskou centrálou celé společnosti stojí zakladatelé Visual Connection, specializující se na přenos videa po internetu. Tu koupila v roce 2008 tehdy v Dubaji sídlící KIT digital.

Zákaznická základna KIT digital čítá přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, General Motors, Google, IMG Worldwide, Intel, McDonald's, News Corp, Telefónica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Na českém a slovenském trhu je KIT digital hlavním dodavatelem zařízení a systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání. Systémy navržené a implementované společností KIT digital fungují zejména v televizních a rozhlasových stanicích, studiích zaměřených na obrazovou a zvukovou produkci, postprodukci a grafiku, ve veřejných institucích, státní správě, školách a zdravotnictví. Firma také poskytuje služby streamingu, webcastingu a encodingu. Mezi největší klienty společnosti na českém a slovenském trhu patří Česká televize, TV Nova, Prima TV, zpravodajské televize Z1, TV Markíza, Óčko, Slovenská televízia, Magistrát hl. m Prahy, Český rozhlas, společnost UPP a další.


Kdo je Kaleil Isaza Tuzman:

Kaleil je předsedou představenstva a výkonným ředitelem KIT digital, Inc. se zodpovědností za řízení každodenního chodu firmy, business development, akvizice, rozvoj produktů, marketing a finanční řízení.

Před jeho vstupem do týmu KIT digital Kaleil působil v roli prezidenta a provozního ředitele JumpTV a později výkonného ředitele JumpTV International. Ta je největším světovým zprostředkovatelem sportovních přenosů přes internet. Působil rovněž v čele KPE Inc., mezi jejíž klientelu patří Sony Entertainment, Ciacon či Carnival Cruises.

Pět let Kaleil pracoval v investičním bankovnictví Goldman Sachs pro oblast rozvíjejících se trhů. Pracoval rovněž pro výbor zahraničních vztahů v rámci administrativ amerických prezidentů Williama J. Clintona a George W. Bush a byl jmenován Hispanic Magazine mezi stovku nejvlivnějších hispánců. Kaleil je držitelem stupně magna cum laude Harvardské univerzity.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
24.04.2024
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m