Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
E15: Česká spořitelna chystá síť poboček pro bohaté

E15: Česká spořitelna chystá síť poboček pro bohaté

22.03.2010 11:51
Autor: mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Česká spořitelna rozjede od dubna síť poboček pro bohatou klientelu pod novou značkou ČS Premiér, služby pro bohaté by mělo v budoucnu nabízet až patnáct nových poboček této banky po celém Česku. V pondělním vydání o tom píše deník E15.

Základem expanze mezi bohatší zákazníky, kteří v posledních patnácti letech služeb České spořitelny příliš nevyužívali, je převzetí trojice poboček od HSBC – dvou v Praze a jedné v Brně, ke kterému dojde počátkem dubna. Britská HSBC se rozhodla stáhnout z retailových služeb pro klienty s vklady nad milion korun na konci loňského roku. Spolu s pobočkami Česká spořitelna převezme i veškerý personál, tedy zhruba čtyřicet osobních bankéřů v pobočkách a 100 lidí v regionálním servisním centru v Ostravě.

Navíc, jak potvrdily HSBC i Česká spořitelna, nastupuje do spořitelny od dubna Jiří Zelinka (39), dlouholetý zaměstnanec HSBC, který v posledním roce a půl pracoval jako ředitel osobního bankovnictví HSBC. Spolu s ním míří do spořitelny podle informací deníku E15 i Martin Fuchs, dosavadní šéf investičních produktů HSBC v Česku. Mluvčí ČS Kristýna Havligerová potvrdila pouze převzetí poboček HSBC, další podrobnosti nechtěla komentovat.

Důkazem důrazu na nový segment je i fakt, že šéf nové prémiové sítě Zelinka bude v bankovní hierarchii zařazen na místo ředitele úseku, tedy hned pod představenstvo, na stejnou úroveň, jako je ředitel obchodu nebo dvojice ředitelů stávající pobočkové sítě. Spořitelna má s expanzí mezi majetné klienty velké plány a je rozhodnuta exkluzivní pobočkovou síť dále rozšiřovat do větších krajských měst, podle úspěšnosti produktu cílově přibližně na deset až patnáct míst v Česku.

Jiří Zelinka loni, ještě ve službách HSBC, odhadoval, že potenciál prémiového segmentu v Česku (zákazníků schopných uložit si v bance milion a více korun) je asi čtvrt milionu lidí. Z nich jich HSBC chtěla do pěti let získat patnáct tisíc. Na sklonku roku měla tato banka dva tisíce klientů s úložkami pět miliard korun.

HSBC měla silnou pozici v mezinárodních bankovních transakcích pro individuální zákazníky. Tyto služby využívala asi pětina klientů banky, přičemž nyní jim servis poskytne Expat centrum České spořitelny zaměřené hlavně na cizince. Na poli prémiových klientů panuje velká konkurence, pro banku jsou tito zákazníci velmi lukrativní. Služby stávajícím klientům HSBC nabídla už například J&T Bank, která se jinak zaměřuje na nejbohatší vkladatele. Podobně se orientuje Privatbanka ze skupiny Penta.

Na prémiovou cílovou skupinu cílí také Citibank s programem Citigold, což je služba nejpodobnější té původní od HSBC. V tomto segmentu Citibank od loňska strategicky posiluje, na úkor expanze ve službách pro retail. Silnou pozici zde má tradičně také UniCredit Bank. Není tedy jisté, kolik z bývalých klientů HSBC spořitelna skutečně získá.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
20.04.2024
8:54Víkendář: Monetární politika je utažená, ale ekonomika hodně stimulována
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data