Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Necestujte zbytečně, objevte videokonference!

Necestujte zbytečně, objevte videokonference!

28.05.2010 14:29
Autor: 

Proč se čím dál více organizací zajímá o videokonference a telepresence řešení?

Udržet společnost na špičce ve svém oboru a úspěšně čelit tlaku konkurence znamená neustále hledat nové nástroje pro snižování nákladů a zvyšování efektivity. Toho lze dosáhnout například zlepšováním komunikace a spolupráce mezi pracovníky, zvyšováním jejich dostupnosti, nebo lepším kontaktem s partnery a zákazníky. A právě videokonference a telepresence řešení patří mezi ty moderní komunikační technologie, které vám pomohou úspěšně se vypořádat s těmito potřebami. Proto je dnes už celá řada organizací pokládá za základní strategický prvek své komunikační infrastruktury stejně jako nezbytnou telefonii. Nejrozšířenější značkou v tomto oboru je bezesporu americký výrobce Polycom zastoupený na našem trhu společností atlantis telecom. Jen pohled do jejich obsáhlého produktového portfolia a masivní přísun nových funkcí do oblasti videokonferencí poukazuje na to, že si dnes čím dál více organizací žádá řešení pro spolupráci na dálku, tedy videokonference.

Uživatelé videokonferencí fungují, i když ostatní nemůžou.

Využívání videokonferenční komunikace je nejen efektivní a bezpečnou alternativou cestování, ale také zajistí bezproblémový chod vaší společnosti ve chvíli, kdy to jinak není možné. Jako například během problémů se sopečným prachem v ovzduší, který ochromil chod celé Evropy.

Polycom1Ve chvíli, kdy jsou pracovníci mimo kancelář a nedostupní, může být chod společnosti vážně ohrožen. To lze jen těžko předvídat a stačí opravdu málo, abyste se do takové situace dostali. Například špatné počasí, epidemie chřipky, různá zpoždění během cestování a další podobné a nečekané události, mohou běh vašeho obchodu narušit nebo úplně zastavit. To se však netýká uživatelů videokonferenčních řešení, pro které vzdálenost a tyto neočekávané okolnosti nejsou žádnou překážkou.

Dnes je tedy velmi důležité mít vlastní plán pro zachování plynulého chodu společnosti v podobných situacích. Proto mnohé společnosti pokládají videokonference a telepresence řešení za nedílnou součást strategie rozvoje své komunikační infrastruktury, která dokáže eliminovat možné negativní dopady způsobené právě podobnými nepředvídatelnými událostmi. Navíc významně šetří čas a náklady, zvyšují produktivitu a zajistí vzájemnou dostupnost pracovníků, ať jsou kdekoli na Zemi.

Osobní schůzka nebo videokonference?

Je zřejmé, že základem většiny osobních schůzek je možnost s někým se potkat, vidět, slyšet a případně sdílet nejrůznější materiály a dokumenty. Pokud se blíže podíváme na dnešní videokonference a telepresence řešení, zjistíme, že videokonferenční komunikace představuje jediný nástroj pro spolupráci na dálku poskytující stejné možnosti, jako má jednání tváří v tvář. To vše bez nutnosti opustit své pracovní místo a samozřejmě v přirozené kvalitě. Standardem je dnes plný širokopásmový zvuk v kvalitě stereo, hovořící lidé ve vysokých detailech Full HD rozlišení s možností snadného sdílení dokumentů a jiných materiálů v reálném čase bez ohledu na to, jestli jste doma, v hotelu nebo kanceláři.

Brána k dalším funkcím, které mohou být pro vaši organizaci klíčové

Polycom2Pokud hledáte profesionální řešení se spoustou zajímavých nadstandardních funkcí specifických například pro oblast vašeho podnikání, které navíc myslí na integraci do vašeho stávajícího síťového prostředí, pak pro vás vhodným dodavatelem může být právě výše zmíněná společnost Polycom. Ta již od roku 1990 každoročně přináší do této oblasti trhu celou řadu zajímavých technologických novinek, které se záhy stávají celosvětově používaným standardem. Navíc u produktů svých strategických partnerů jako je Microsoft, Avaya, Broadsoft, HP, Cisco, IBM, Juniper, Siemens budete mít k dispozici vždy přidanou hodnotu v podobě nadstandardních funkcí.

Široké portfolio jaké nabízí Polycom otevírá cestu k videokonferenční komunikaci úplně každému. Ať už hledáte nástroje pro spolupráci na dálku externích pracovníků v terénu nebo doma, celých týmů v jednacích místnostech a sálech nebo řešení pro specializovaná pracoviště jakými jsou operační sály, Polycom pro vás má vždy připravené to správně řešení.

Samozřejmostí je pak možnost vybavit vaši konferenční síť funkcemi pro spojení více lokalit, tzv. funkce multipoint, která dokáže propojit účastníky z různého prostředí do jednoho hovoru. V takovém případě nezáleží, jestli jste právě ve voze dostupný na mobilním telefonu, v hotelu s notebookem, nebo v jednací místnosti s ostatními kolegy u videokonferenčního systému. Všichni se můžete v jednu chvíli slyšet, vidět, případně sdílet dokumenty. Dalšími dnes běžně využívanými funkcemi mohou být záznam a distribuce (streaming). Ty zpřístupní probíhající videokonferenci vzdáleným účastníkům prostřednictvím webového prohlížeče ihned v reálném čase, nebo si je později můžete prohlédnout v přehledné databázi záznamů.

Včasná adopce nových komunikačních technologií se stává vaší konkurenční výhodou

Praktické využívání poznatků z oblasti vědy a techniky posunuje lidstvo trvale vpřed. Objevení a využívání principu telegrafu, telefonu či faxu pomohlo k zrychlení a zkvalitnění nejdůležitější činnosti a potřebě lidstva - komunikaci. Ta byla, je a vždy bude hybnou silou všeho dění kolem nás a na její rychlosti, přesnosti a kvalitě závisí všechna odvětví a jednotlivé obory se bez ní dnes bez nadsázky - neobejdou.

Pokrok je nezastavitelný proces. Stejně jako pro nás byl kdysi úchvatným nástrojem telegraf nebo fax, poté možnosti e-mailové korespondence či mobilní komunikace, dnes na nás stejně působí a „pohlcuje” nás svět videokomunikace. „Být tam a přitom nebýt” je výzvou pro každého. Možnost „sedět doma a přitom být na druhé straně zeměkoule” je zážitek, který musí prožít každý, aby jej mohl pochopit a dále s ním pracovat.

(komerční prezentace)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data