Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Směr dluhopisům udá výsledková sezóna, Řecko dnes otestuje kapitálový trh… zprávy z dluhopisových trhů

Směr dluhopisům udá výsledková sezóna, Řecko dnes otestuje kapitálový trh… zprávy z dluhopisových trhů

13.07.2010 11:18
Autor: 

Americké dluhopisy začátkem týdne mírně oslabily, jejich výnosová křivka vzrostla po celé délce a zploštěla, největší změny na kratším konci však nedosáhly ani 2,5 bps. Růst akciových trhů a nové emise tohoto týdne zřejmě dostatečně snížily zájem o jisté státní papíry. Tomu odpovídala i jen slabší poptávka v aukci 3letých Treasuries za 35 mld. $.

Dnešek začíná zvýšeným zájmem o dluhopisy. Obrat investorů k Treasuries iniciovala zpráva společnosti Pimco, že inflace v USA zůstane na nízké úrovni ještě delší dobu. V podobném duchu se pak vyjádřila i členka Fedu E. Duke. Výraznějším změnám ale jistě zabrání dobré výsledky společnosti Alcoa (10,87 USD, -0,64%), zveřejněné včera po uzavření trhů a další aukce, tentokrát 10leté Treasury za 21 mld. $. Konec dne pak ovlivní výsledková sezóna. Příznivé výsledky dalších společností mohou zájem o dluhopisy opět snížit.

Německé dluhopisy včera výrazněji posílily, jejich výnosová křivka klesla po celé délce a zestrměla, když na kratším konci ztratila přes 7 bps a 4,5 bps na konci delším. Obchodování však bylo vysoce volatilní a kvůli výrazným změnám bylo dokonce na kratší čas zastaveno. Důvod velkých objemů v určitou chvíli ale nebyl zjištěn, obchody iniciovalo zřejmě automatické obchodování po dosažení určitých limitů.

Z dnešních dat bude zajímavý index ZEW německé podnikatelské nálady. Jeho subindex očekávaného vývoje by podle odhadů měl klesnout, a to může načas udržet příznivé klima pro další nákupy dluhopisů. Včerejší silný pokles výnosů by však měl celkově spíše iniciovat vybírání zisků.

Dnes se také na kapitálový trh vrací Řecko, nabídne 6ti měsíční pokladniční poukázky za 1,25 mld. €. Řecko přitom muselo slevit z původního záměru emitovat 12ti měsíční poukázky. Jejich stávající výnos přes 6 % je totiž vyšší, než za kolik si země může půjčit od dalších zemí EMU.

České dluhopisy v pondělí zažily další klidný prázdninový den. Nízké objemy obchodů poslaly výnosovou křivku vzhůru a to až o 3,5 bps na delším konci křivky. Bez vlivu na trh zůstala nízká inflace a ani pokroky ve formování nové vlády trh nijak neovlivnily. Pohyb trhu tak koresponduje jen s růstem delších sazeb FRA.

Dnešní běžný účet by měl končit opět v červených číslech. To může sice zvýšit obavy z potřeby nových emisí dluhopisů, jmenování nové vlády s jejím úsporným programem by ale mělo trhy zklidnit. Investoři mohou rovněž upravovat svá portfolia před zítřejší aukcí dluhopisu 3,40%/2015 v předpokládaném objemu 7 mld. .

(ČSOB - Denní finanční zpravodaj)

Celou denní analýzu si můžete stáhnout ve formátu PDF v sekci Měny & Sazby -> Výzkum -> Analýzy. Klienti Patria Plus si mohou nastavit automatické zasílání této analýzy e-mailem.

 


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
15:36Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data