Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Česká spořitelna chystá novou banku. Pro ty, kterým vadí její jméno

Česká spořitelna chystá novou banku. Pro ty, kterým vadí její jméno

03.08.2011 9:09
Autor: ČTK

Česká spořitelna připravuje pro český trh zcela novou banku. Ta má být modernější a výslovně cílí na lidi, kterým vadí jméno Česká spořitelna. Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Banka s největším počtem klientů v zemi tak reaguje jak na změnu životního stylu Čechů, tak na nástup nových konkurentů.

Určitá část Čechů, a nemusí to být ani záležitost věku, má psychologickou bariéru se s brandem České spořitelny ztotožnit, řekl deníku Martin Škopek, odpovědný za retail v představenstvu Erste Group, která ČS vlastní. "Jde nám o lidi, kteří chtějí mít něco víc trendy, aby se tím mohli prokázat ve společnosti. Pro tuto skupinu, která je pro bankovní obchody velmi zajímavá, plánujeme přijít s novým konceptem obsluhy," dodal.

Jak uvedl deník, do hledáčku nové banky by se tak mohli dostat hlavně ti, kdo si užívají života, nešetří, nechtějí žádné komplikované služby a berou si půjčky a kreditní karty. Neměl by to být čistě internetový projekt. Součástí by měly být i pobočky, které by ale měly vypadat jinak než klasická síť spořitelny.

Podle informací HN by v nich mělo být například možné pít kávu s možností posedět jako v kavárně. Stylově by pobočky mohly zapadat do vkusu lidí, kteří rádi navštěvují například řetězec kaváren Starbucks. "Takových lidí, kteří si chtějí užívat a půjčovat, je podle našich průzkumů 25 procent," řekl listu šéf ČS Pavel Kysilka.

Nová banka bude zaštítěna buď Českou spořitelnou, nebo Erste Group. Její start ještě není definitivní. "Z Vídně jsme dostali zelenou zmapovat trh, konečné rozhodnutí ještě nepadlo," řekla deníku mluvčí ČS Klára Gajdůšková.

HN píšou, že Česká spořitelna je pod silným tlakem, aby se přizpůsobila novým rivalům, kteří v poslední době vstoupili na trh nebo tak v nejbližší době učiní. Kromě už fungující Zuno Bank se na podzim chystá spustit služby i banka PPF Air Bank. Expandovat chce také Equa Bank a podobné se dá čekat i od nového vlastníka Volksbank, kterým je ruská banka Sberbank.

Pro mateřskou Erste Group je ČS klíčová. V prvním pololetí Česká spořitelna meziročně zvýšila konsolidovaný čistý zisk o téměř 24 procent na 7,21 miliardy korun.


Váš názor
  •  
    03.08.2011 10:05

    Myslím, že více než jméno vadí nesmyslné poplatky, které účtuje.
    Bobo
    •  
      03.08.2011 10:07

      to oni nechteji chapat. marna snaha.
      Azb
  • Hmmm...
    03.08.2011 9:27

    Starbucks, trendy, užívat si, ... to jsou ta správná slova pro bankéře. Ta musí znít těm "zaprděným" Vídeňákům jako rajská hudba. My progresivní čeští manageři jim to předvedeme. Pokrok už od dob husitů pochází vždy z Prahy. Co k tomu dodat snad jen : Dej pozor na své myšlenky ; stanou se z nich slova. Dej pozor na svá slova; stanou se z nich skutky. Dej pozor na své skutky; stanou se z nich zvyky. Dej pozor na své zvyky; stane se z nich charakter. Dej pozor na svůj charakter; stane se tvým osudem. :-)
    /eye/
    • Re: Hmmm...
      03.08.2011 10:06

      no mne to taky pobavilo. Hlavně jak v ČS mají zájem o nové klienty. Ti staří, co je převzali např. z HSBC, je nezajímali, neuměli jim co nabídnout, doslova je vyštípali... tak teď budou lovit jiné nové klienty, co jsou trendy? Tak hlavně aby samým užíváním si nezapomněli platit pak co si napůjčovali :)
      blekota
      • to blekota
        03.08.2011 10:21

        taky jsem patřila k těm kteří pod ně z HSBC spadli. Děs, běs po měsíci jsem jim vrátila kartu a zdrhla do Citi. Oni vůbec neumí s určitým segmenten zákazníků pracovat. Myslím si, že tady ani nejde o poplatky, HSBC nebyla zdarma, ale spíše o kvalitu služby a servisu. A je sakra velký rozdíl přijít na letišti na Rent Car na druhém konci světa s kartou HSBC nebo s kartou ČS.
        Lady Jane
        • Re: to blekota
          03.08.2011 12:44

          Ono to je i o poplatcích. Mám-li žít plnohodnotný život, tak jsou s ním spojeny i platby. Mám 18 trvalých příkazů k úhradě u ČS a banka u níž jsem začínal praxi se nenaučila s lidmi vůbec pracovat. Od minulosti až do dneška. Neváží si klientů, které má desetiletí a zároveň s pravidelným vstupem peněz na účet bez jakéhokoli zaváhání s analogickým ratingem AAA. Neumí těmto klientům nabídnout něco navíc a vážit si jejich věrnosti. Dnes jen plaťte, to je nepsané heslo České spořitelny. Však také o nemalou část klientů přichází a přicházet do budoucna bude. Změna IMAGE to nenapraví. Na to je již poměrně pozdě. Vygenerovaný zisk v posledních letech nesloužil k ničemu jinému než látání děr u matky, tedy Erste bank a nikoli rozvoji samotnému.
          KONTO
Aktuální komentáře
19.04.2024
22:01Propadu na technologiích vévodil Netflix a Nvidia  
17:46Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data