Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Američané zavřeli klíčový server pro sdílení dat, hackeři odpověděli útokem na vládní i další weby

Američané zavřeli klíčový server pro sdílení dat, hackeři odpověděli útokem na vládní i další weby

20.01.2012 12:26
Autor: Redakce, Patria.cz

Skupina hackerů operujících pod jménem Anonymous napadla ve čtvrtek večer webové stránky amerického ministerstva spravedlnosti. Podle útočníků jde o odvetu za rozhodnutí amerických úřadů uzavřít jeden z největších světových serverů pro sdílení souborů megaupload.com. Jeho vedení bylo obviněno z porušování zákonů o ochraně duševního vlastnictví.

Mluvčí ministerstva spravedlnosti útok potvrdil s tím, že vyřazení stránek z provozu bylo následkem "nepřátelského aktu". Sdružení Anonymous údajně zaútočilo i proti několika dalším webům včetně stránek velkých amerických filmových a hudebních společností Motion Picture Association a Universal Music.

Zablokovaný server megaupload.com podle amerických vyšetřovatelů sdílením filmů a dalšího chráněného obsahu způsobil majitelům práv škodu za půl miliardy dolarů. Ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že zahájilo trestní stíhání zakladatele služby Kima Schmitze, který vystupuje pod jménem Kim Dotcom, a pěti manažerů firmy. Schmitz a tři jeho spolupracovníci byli už zadrženi v Aucklandu na Novém Zélandu, po dalších dvou se pátrá.

Odborníci řadí megaupload.com mezi patnáct nejnavštěvovanějších serverů na světě. Oblibu si získal nejen svou velikostí a funkčností, ale i díky přízni mnohých celebrit, které služby serveru propagovaly. Patří k nim například americká zpěvačka Alicia Keysová nebo rapper Kanye West.

Těsně před zablokováním serveru se na jeho webových stránkách objevilo prohlášení, že obvinění z porušování zákonů o copyrightu jsou "groteskně přehnaná". Velká většina obsahu je podle prohlášení bez závad.

Mnozí uživatelé služby podle agentury AP využívali megaupload.com ke sdílení filmů, televizních show a hudby. Server rovněž za poplatek umožňoval rychlejší umístění a stažení souborů a vydělával jako nosič reklamy.

Podle žalobců si zakladatel firmy Schmitz, který je německého původu a je občanem Německa a Finska, jen v roce 2010 nezákonně vydělal 42 milionů dolarů.

K akci americké justice došlo jen několik hodin poté, co znalostní server Wikipedia odpojil na 24 hodin ze sítě své služby na protest proti zákonům chystaným v USA proti internetovému pirátství. Navrhované právní předpisy podle Wikipedie a dalších internetových firem ohrožují svobodu na internetu.

Americký Kongres projednává dva zákony proti počítačovému pirátství. Podle nich by americké úřady mohly od společností zajišťujících připojení k internetu vyžadovat, aby americkým uživatelům zablokovaly stránky s odkazy na nelegální kopie filmů či hudby. Internetové vyhledávače by zase nesměly zobrazovat výsledky, na nichž jsou odkazy vedoucí k nelegálnímu obsahu.

(Zdroj: čtk, AP, CNBC)


Váš názor
  • Parto!
    21.01.2012 3:15

    Jste banda loserů. Pohlreich by Vás nenechal uvařit ani brambory. Buranská hospoda, buranskej broker, Pan Žabža to fakt nezachrání. Ramsey by Vás vykopal z tý jeho skleněný kukaně. Co to je? Furt Vám to padá....Obchodovat přes Vásš interfejs může jenom loser, chápu je jich dost. I já jsem u Vás utevenej v zasranym nwr, ale to je jiíná story. je Vám 25-40. Pochopte, že nikdo, kdo umí kváknout anglicky jako průměrná rakouská pokladní v supermarketu- což doufám zvládne i ta dementní generece před Vašimi dětmi - nebude mít žádný, ale naprosto žádný důvod objednávat služby u Vás. Pak budete mít problém. Protože jsem mohé z Vás poznal a vím, ýe jste chytří kluci, věřím, že budete mít vyděláno a/nebo Vás zaměstná zahraniční broker.
    db
  • Parto
    21.01.2012 3:02

    teď jste mě znova nasrali..nejen, že vám to padá každej den okolo půlnoci...přdpokládám, že vaši nerdi "zálohujou"..padá Vám to naprosto nepředvídatelně. Váš inrefejs je prehisorický, vaše stabilita je jak z počátků Internetu a Vaše aplikace je debilní. Za cio kurva chcete peníze? Jasně, píšete hezký články. Pro všechny. To je fakt super, Ale já mám online Reuters přes ib za pár šupů. Že se nestydíte. Rok 2012 a vysi myslíte, že tohle jekonkurenceschopný. Asi v těch svejch kvádrech žerete crack nebo vám platěk mega měsíčně jako uGS, že vám to nevadí. Nepřipojitelná aplikace je fakt svinstvo. Kurva iimkasujete za margin 9% pa. Normální západní broker o řád míň. A nepadá mu tá a dokonce se dá i obchodovat!!!! Za řádově nižší poplatky! Styďte se. Pokud za to nemůže, vyžeňte nerdy. POKUD NERDUM BLOKUJE PATŘÍČNEJ HW FINANČNÍ MANAGMENT, ČI JSTE PŘEŠLUI Z ORACLU NA MICROSDOFT - DEFENESTRUJTE VÁŠ MANAGMENT!!!!
    db
  • patria
    21.01.2012 2:47

    pres vas se neda obchodovat. Invalidni pripojeni. At ziji Masini. Tohle se neda. Zdanlive to nesouvisi, ano.
    db
  • Hej
    20.01.2012 23:27

    já mám zase saaba/ ten je v konkurzu/ nekoupí ho ani stará bába / co míří na burzu/ bude tam chvilku/ nebude v kurzu/ dá mi svou vilku/ hej hraje mi Burzum/ každej z loserů chvilku/ krátkej času zoom/ tahá průseru pilku...
    db
    • Re: Hej
      21.01.2012 0:17

      Hele bábo,co děláš?Na burze nevyděláš!Velký páky,GS taky,vlastní sukni proděláš.Vlastní sukni,jen se jukni,to není jak mariáš.Put ,call,strandle,slaný mandle,je to trochu buřtguláš..Vklidu sedni na kýty.Zapomeň na Tahiti.
      Velkamedvědice
      • Hele medvídku
        21.01.2012 1:05

        ješitnej povítce/nebuď hned dead/nechoď s pány na led/ radší s kmány vyprávěj povídku malýmu medvídku/za sladkej med/ jaks svý pozice/ zředěný navíce/ do zisku ved
        db
        • Re: Hele medvídku
          21.01.2012 1:13

          Kvůli tomu,že si tady,nechci prchat do zahrady.Ředil sem své pozice.Ty akciové nejvíce.Deriváty,lámou hnáty,blesk uhodí do pantáty.Snad unesu tu vinu,když bez derivátu shynu.Mám však ruku na klice,neopuštím pozice.
          Velkamedvědice
          •  
            21.01.2012 2:25

            jsme se párkrát hryzli/ ty můj malej grizzly/ředění tě nezmění/jsou to jenom puzzly/ať už shyneš nebo zhyneš/bájný cíl vždy mineš/ chtěl bych říci mír/ ale tys jen honimír/ty tvý pozice/ jsou jak pro Napoleona Hrusice/jak pro Ladu Ladice.....éeej a nahlaš mě.)))
            db
  • Dobrý večer
    20.01.2012 23:06

    pánové, co tady máte za mejdan??
    ZUZKA
    • Re: Dobrý večer
      20.01.2012 23:09

      Já,a nebo tam ten,melem pantem s Kantem.Staneme se mudrlantem.
      Velkamedvědice
      • Jojo
        20.01.2012 23:15

        to chápu...To bych nikdy neřekla, že se investiční spekulanti můžou takhle pěkně vyblbnout a odreagovat.No nic nebudu rušit, jdu spát a přeji hezký večer
        ZUZKA
  • Deviant
    20.01.2012 22:52

    Dnes jsem viděl devianta,v očích výraz divé zvěře,pět let šetřil na trabanta a hned mu někdo škrábnul dveře.
    Velkamedvědice
    • Re: Deviant
      20.01.2012 22:55

      v klidu...to je nějaký delirium tremens, ted není 1982 ..dnes je 2012.
      db
      • Buff
        20.01.2012 22:57

        Sic částečně v delíriu,ještě stíhám,motám,piju.
        Velkamedvědice
        • Re: Buff
          20.01.2012 23:02

          tak to je vše naprosto v pořádku, bál jsem se zbytečně. Opatruj se, opatruj me.
          db
        • Deviant II
          20.01.2012 23:01

          Já opět střetnul devianta,sténá,ryčí,z huby sliny,teď přijde druhá varianta,škrábli mu dveře od audiny.
          Velkamedvědice
  • ale vsechno je vlastne v poradku:.
    20.01.2012 22:12

    v nasi politicko korektni spolecnosti se prispevky vyjadrujici pochopeni ci toleranci nad deviacemi NEMAZOU. Prispevky deviace odsuzujici, zesmesnujici nebo i malinko smejici..ty se MAZOU. BRAVE NEW WORLD. Diskuse neni mozna. Deviace jsou dobre.
    db
    • Bufik
      20.01.2012 22:13

      Buď v poho,ty odkazy tam sou!!
      Velkamedvědice
      • vm
        20.01.2012 22:17

        sice mě sereš, ale teď ti musím poděkovat...opravdu.
        db
        • Re: vm
          20.01.2012 22:18

          Kurva je to možné.
          Velkamedvědice
          • vm
            20.01.2012 22:28

            tak hele voni to nevymazali, je to jenom niz. no to me...))
            db
            • Re: vm
              20.01.2012 22:30

              Dyť sem Ti to psal už dvakrát!!
              Velkamedvědice
  • nekdo mi vymazal prispevky
    20.01.2012 22:07

    kde nebylo ani jeno sproste slovo....odkaz na klip...no bezte do prdele cenzori....at zije yelowpirat a lola..takhle tedy ne, debilni, zkurvenj, uchylnej, buranskej, pedofilni, dementni, estebackej, smradlavej, nemytej. mastnej, impotentni, vulgarni, ..NERDE!!!
    db
    • Re: nekdo mi vymazal prispevky
      20.01.2012 22:10

      Bacha na tenzi.Nejsou smazané.Guma už je doma viz.co to tady rozbírám 20.1.2012 20:38 zlatej Řezník. ten úchylky s nadhledem a humorem zobrazuje, ale neospravedlňuje....http://www.youtube.com/watch?v=qnXb8JBVXTA Bufik Přidat názor Buff 20.1.2012 21:21 http://www.youtube.com/watch?v=iFq4QcsGjKY Velkamedvědice Přidat názor Re: co to tady rozbírám 20.1.2012 20:51 btw, myslim dobry prispevek na tema "svobodny, nicim neomezeny internet" a ted opravdu nemyslím ten klip...))) Bufik
      Velkamedvědice
  • vm
    20.01.2012 21:28

    prave jsem vyvaril 400 bucku na cervencovejch AGQ opcich...musel jsem to pustit, to se nedalo...;-)...jedinej dnesni minus je - 200 na tý zkurvený expirovaný cetce, pánBů ji proklej :-)))
    db
    • Buff
      20.01.2012 21:35

      Všichni jsme jen malí kluci!!Gratulace k zisku!!!
      Velkamedvědice
      • Re: Buff
        20.01.2012 21:42

        koupil jsem ji pred par dny jako obranu pred breznovou AGQ "out of money"opci ...vlastni strategie, ktera se da pojmenovat "tysvinenakonecmivydelas" ..zadnej "iron condor" apodobne ...primitivismus...no a mozna budu v poho i breznu...dyztak nakoupim na zari...ale to uz moc prozrazuju..))l
        db
    • Re: vm
      20.01.2012 21:31

      mel jsem tam tedy par dnu asi tisic backu, aby bylo jasno..jsem jenom maly kluk, obchoduji male pozice. Dnes ale uz ctvrta...krasny opravdu krasny den.
      db
  • no vy tu vyvádíte.
    20.01.2012 21:27

    Zdravím osazenstvo. Pěknej mejdánek tu máte.Kdybyste radši šli do sklepa přebírat brambory.Už vám rostou klíčky.
    střelec_
Aktuální komentáře
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m