Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Vládní krize: ODS a TOP 09 se nenechají vydírat, nejčistší vidí rychlý pád vlády a předčasné volby. Ministři VV odmítli předat bianko demise

Vládní krize: ODS a TOP 09 se nenechají vydírat, nejčistší vidí rychlý pád vlády a předčasné volby. Ministři VV odmítli předat bianko demise

04.04.2012 8:29, aktualizováno: 4.4. 11:38
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Premiér Petr Nečas (ODS) chce svoje kroky koordinovat s TOP 09, nebojí se ani předčasných voleb, které v úterý označil za nejčistší řešení. Reagoval tak na prohlášení Věcí veřejných, které chtějí k 1. květnu stáhnout své ministry z vlády. "Musím v prvé řadě zdůraznit, že odmítám jakékoli vydírání a ultimáta," prohlásil Nečas a dodal: "Očekávám, že mi představitelé VV sdělí svoje stanovisko osobně, a ne ve formě mediálních vzkazů."

Grémium Věcí veřejných vyzvalo v úterý své ministry, aby podali demisi k 1. květnu, pokud premiér Petr Nečas (ODS) nesplní do 26. dubna podmínky. Strana své setrvání ve vládě podmiňuje například revizi koaliční smlouvy. Pokud premiér na podmínky přistoupí, pak je strana ochotna v koalici s TOP 09 a ODS zůstat.

Předseda VV John později LN řekl, že ministři demise ve středu nepodají, jen je napíší. Podle pozdějšího vyjádření Johna (po reakcích TOP09 a ODS) je na předávání demisí dost času, ve středu to prý ministři neudělají. "Jsou vázáni odejít z vlády 1. května. Bylo by nezodpovědné, aby vláda končila hned zítra (ve středu). Dovedu si představit, že demise budou napsány, ale nebudou předány hned zítra," řekl v úterý pro LN. Místopředseda VV Tomáš Jarolím ovšem v pořadu České televize Události, komentáře tvrdil, že středeční termín platí. O vyjádření Johna prý neví.

"Na přání pana premiéra dnes demise všech našich ministrů nepředáváme do jeho rukou. Sepsané a podepsané demise ministrů VV zůstanou u mne, připraveny pro další kroky. O těchto dalších krocích se rozhodne na základě rychlosti jednání s premiérem Petrem Nečasem," napsal ale ve středu John v prohlášení.

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) odmítl podat svoji demisi teď, nebo v dalších dnech. Uvedl to ve středu před jednáním vlády a vzepřel se tak vůli strany Věci veřejné. Grémium strany Věcí veřejných by mohlo ministra dopravy Pavla Dobeše za jeho neposlušnost vyloučit ze strany, uvedl místopředseda strany Tomáš Jarolím. "Jediný, kdo může dostat moji rezignaci, je premiér (Petr) Nečas (ODS)," prohlásil. Jednat se tak vzepřel vůli strany Věci veřejné, navíc do médií popřel středeční tvrzení předsedy Věci veřejných Radka Johna, podle kterého jsou demise ministrů za VV už sepsané a připravené u něj.

Také místopředsedkyně vlády a VV Karolína Peake uvedla, že písemnou demisi předsedovi VV Johnovi nepředá. "Jediný, komu ji mohu předat, je v souladu s ústavou jen premiér," citovalo její slova Právo. List také uvedl, že stejně se ráno vyjádřil třetí z ministrů VV, kterým je ministr pro místní rozvoj Jankovský.

"Dnes ve večerních hodinách jsem informoval stranické špičky strany Věci veřejné, že v okamžiku podání demise jejich ministrů okamžitě mizí jakýkoliv prostor pro další jednání se stranou Věci veřejné o pokračování spolupráce stávajících tří koaličních stran," sdělil večer premiér Nečas.

"ODS bude postupovat koordinovaně s těmi koaličními partnery, kteří respektují koaliční smlouvu, tedy s TOP 09," zmínil Nečas, který doplnil: "V případě, že vývoj povede k rozpadu vlády, nebojím se ani rychlých předčasných voleb a považuji to za nejzodpovědnější postup vůči naší zemi v tomto případě."

Místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek označil odchod Věcí veřejných za vydírání vlády. Mě osobně se zdá nejpoctivější řešení termín předčasných voleb, řekl. "V žádném případě se nenecháme vydírat, pokud ministři za Věci veřejné opouštějí vládu, tak jsme připraveni seriózně jednat v koordinaci s koaličním partnerem, který je fér, což je ODS," dodal "na oplátku" Kalousek. Myslí si, že předčasné volby nepřinesou České republice nic dobrého. "Nebude se ale prodlužovat agónie a minimálně jedno pozitivum to přinese, odstraní to z politické scény něco tak odporného, jako je subjekt Věci veřejné," prohlásil ministr.

Nové volby by při pádu vlády měly podle premiéra proběhnout co nejrychleji. "Čekat až do podzimu je absolutně nezodpovědné řešení," prohlásil Nečas na dotaz, jestli by chtěl parlamentní hlasování propojit s volbou do Senátu.  "Vláda musí do 30. září předložit věrohodný rozpočet Poslanecké sněmovně. A ten věrohodný rozpočet musí směřovat k deficitu veřejných financí, který bude pod třemi procenty HDP. To vláda, která by vznikla z podzimních voleb, absolutně není schopná zvládnout," uvedl předseda vlády. "Byla by to obrovská hrozba pro stabilitu této země, pro její kredibilitu a věrohodnost. Ani konání předčasných voleb ČR nepřinese nic pozitivního," dodal.

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka dostal po středečním jednání grémia ČSSD mandát k tomu, aby jednal s ODS, TOP 09 a KSČM o konání předčasných voleb. Ty by se podle jeho slov mohly konat už v červnu. To dle slov předsedy Filipa podpoří také KSČM.

Podle premiéra je na místě spekulace, že Věci veřejné sladily načasování hrozby odchodu z vlády s pokračování soudu o uplácení v této straně. "Všichni víme, co se bude odehrávat v následujících dnech. Takže samozřejmě tato spekulace je legitimní, takže já ji rozvíjet nebudu," zmínil.

Ekonomičtí ministři měli tento týden dokončit jednání o rozpočtových opatřeních pro následující dva roky, mezi kterými je například zvýšení DPH nebo snížení valorizace důchodů. Nečas na dotaz agentury Mediafax ale přiznal, že se tento cíl rozmělnil.

"Ta práce na odborné úrovni bude pokračovat. Nicméně její politická validita těmito kroky jednoho z koaličních partnerů je vážně ohrožena, to je třeba si přiznat," prohlásil předseda vlády. "Právě proto jsem tady jednoznačně řekl, že pokud by politická situace vedla k rozpadu stávající vlády, tak jsou nové volby nezbytné co nejdříve, co nejdřív. Právě kvůli rozpočtu, právě kvůli kredibilitě této země," uvedl dále.

Podle Nečase jsou teď na tahu VV. "Příčiny nevěrohodnosti vlády jsou především ve Věcech veřejných a měly by zpytovat svědomí. Ve svém usnesení nic konkrétního nenavrhují, jen úkolují ostatní," horoval premiér. Nečase podle jeho vyjádření neoslovil nikdo z vedení VV, "ani straničtí předáci, ani ministři".

Strana Věci veřejné chce zřejmě narýsovat jinou podobu koalice, dlouhodobě usiluje o rezort spravedlnosti, řekl ve středečním vysílání České televize ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS). On sám nepovažuje jednání VV za férové. "Podle mého názoru jsme svědky snahy ze strany Věcí veřejných narýsovat jinou podobu koalice. Jde zřejmě o snahu získat jiné ministerské posty z jejich strany," uvedl ve vysílání Pospíšil.

Potvrzovala by to podle názoru Pospíšila i slova předsedy VV Radka Johna, který ještě v úterý večer zmírnil slova místopředsedy Tomáše Jarolíma o tom, že ve středu jejich ministři podají na jednání vlády demise. John uvedl, že na demise je času dost. Pospíšil soudí, že VV chtějí získat některé rezorty a připravují si pro tenhle krok půdu. "VV dlouhodobě usilují o ministerstvo spravedlnosti, to je známá informace, není obtížné k tomuto názoru dojít," pokračoval Pospíšil, aby dodal: "Já na svém postu nelpím, jsem připraven kdykoliv odejít. Ale ne na přání VV, ale pokud o tom rozhodne pan premiér."

Pospíšil sám má problém s tím, jak Věci veřejné komunikují. "Takhle posílat informace přes média, aby pan premiér něco učinil, to nepovažuji za férové," doplnil šéf rezortu spravedlnosti k úternímu rozhodnutí VV.


Prohlášení Věcí veřejných:

Grémium VV a Poslanecký klub konstatuje, že trvající krize důvěry mezi koaličními partnery způsobuje, spolu s dlouhodobě neřešenými problémy, krizi důvěry veřejnosti vůči vládě.

Grémium VV a Poslanecký klub proto vyzývá ministry nominované za Věci veřejné, aby neprodleně předali premiérovi Petru Nečasovi demise s účinností k 1. květnu 2012.

Grémium VV a Poslanecký klub vyzývá premiéra Petra Nečase, aby nejpozději do 26. dubna 2012 předložil koaličním partnerům návrh opatření a konkrétních kroků, které mohou pomoci vládě znovunabýt oslabenou akceschopnost a tím i ztracenou důvěru občanů.

Mezi konkrétními kroky spatřujeme jako klíčové především zacelit otevřené rány v podobě například kauzy Lesy ČR, krize ve státním zastupitelství, problematického systému vydávání sociálních dávek a některé další kauzy.

Předloží – li premiér Petr Nečas návrh těchto opatření do 26. dubna 2012 a navrhne posléze takové složení své vlády, které se může ucházet o důvěru občanů, považujeme za samozřejmý a nezbytný předpoklad další úspěšné koaliční spolupráce, že nově rekonstruovaná vláda předstoupí v co nejkratším možném termínu s žádostí o vyslovení důvěry před Poslaneckou sněmovnu.

Současně žádáme premiéra, aby přišel s komplexním návrhem na sloučení centrálních úřadů a ministerstev, s cílem uspořit prostředky veřejných rozpočtů.

Konečně žádáme také inventuru koaliční smlouvy a redefinování termínů u klíčových programových priorit, které dosud zůstávaly neřešeny nebo byly odsouvány.

Prohlášení premiéra Petra Nečase:

V případě rozpadu vlády se nebojím rychlých předčasných voleb

1. Odmítám jakékoliv vydírání a ultimáta.

2. Příčiny nevěrohodnosti vlády jsou především ve Věcech veřejných a měly by zpytovat svědomí. Ve svém prohlášení nic konkrétní nenavrhují, jen úkolují a obviňují ostatní.

3. Očekávám, že mi to sdělí osobně, ne v podobě mediálních vzkazů, a že budeme o této situaci jednat.

4. Občanská demokratická strana bude postupovat koordinovaně s těmi koaličními partnery, kteří hodlají dodržovat koaliční smlouvu, tedy s TOP 09.

5. V případě, že vývoj povede k rozpadu vlády, nebojím se ani rychlých předčasných voleb a považuji to za nejzodpovědnější řešení vůči naší zemi.

Petr Nečas, předseda vlády


Prohlášení ministra dopravy Pavla Dobeše:

Vážení občané České republiky!

Vzhledem k tomu, že nastala hluboká krize politiky, krize důvěry a krize společnosti – rozhodl jsem se k tomuto politickému prohlášení a jednání.

Naše země potřebuje řešit důležité problémy v ekonomické, sociální a společenské oblasti, je potřeba realizovat nezbytné reformy, které nastartují Českou republiku zpět k růstu, stabilitě a prosperitě.

K těmto krokům dostala koalice stran Věci veřejné, Občanské demokratické strany a strany TOP 09, silný mandát od voličů. Bohužel se, jako už po několikáté v posledních měsících, ocitla kvůli jednání některých politiků v kritické situaci.

Mandát od voličů je znehodnocován a zneužíván, politická reprezentace neplní svou roli a kritická situace se tak odráží v naší společnosti, v ekonomice, v hospodářství a všech dalších odvětvích…

Vyzývám proto všechny odpovědné politiky, aby již tuto krizi neprohlubovali a začali usilovně, korektně a konkrétně jednat o vyřešení problémů a hlavně, a to především, realizovali do života reformní program současné vlády!

Dále se ztotožňuji s názorem, že různé zájmové skupiny se snaží, aby sociální neklid přerostl v chaos a že různé aféry nyní převyšují ekonomické problémy, s nimiž se Česká republika potýká… Od nátlaku těchto lobby se důrazně distancuji.

Demise tří ministrů vlády je rozhodně prohloubením krize.

Prohlubovat krizi a chaos nehodlám…

Proto jsem se rozhodl, že dnes a ani v dnech následujících nepodám demisi na člena Vlády České republiky.

A vyzývám tímto všechny slušné a zodpovědné politiky, aby začali bez emocí, afér a ultimát zodpovědně jednat a pracovat pro naši zemi, krizi překonali a vrátili důvěru zpět do politiky.

Pokud se tak nestane, hrozí nenávratné ekonomické problémy, sociální nepokoj, zastavení investic a rozvoje hospodářství, ztráta mnoha miliard korun z evropských fondů, což je cesta zpět…

Vnímám tedy toto mé prohlášení a následné politické jednání jako jednoznačný krok ke zklidnění a stabilizaci situace.

Dnes se jako řádný člen Vlády České republiky zúčastním jejího jednání, nikomu jsem před nástupem do své funkce bianco demisi nepodepsal a neudělám to ani nyní. Jediný, kdo může dostat mou rezignaci je premiér Petr Nečas.

A vyzývám k tomu opětovně i své stranické kolegy ve vládě, poslance a zástupce Věcí veřejných v krajích. Pojďme vrátit důvěru a pracovat.

Zároveň chci prohlásit, že po vyřešení krize a naplnění reformního programu této vlády, budu první, kdo nabídne předsedovy vlády svou funkci k dispozici, vzhledem k rozhodnutí mé politické strany Věci veřejné.

Nebo pokud pan premiér rozhodne kdykoli o mém odvolání na základě výsledků mé práce v této vládě, jsem připraven toto rozhodnutí akceptovat a neprodleně odejít.

Nerozumím jednání představitelů Věcí veřejných s ohledem na výrazné změny oproti některým rozhodnutím v průběhu včerejší dne a dnešního rána.

Pavel Dobeš
Člen výkonné rady politické strany Věci veřejné a ministr dopravy ČR


(Zdroj: mediafax, čtk, ČT, Právo)


Váš názor
  • tahle diskuze
    04.04.2012 13:42

    mě přesvědčila, že je zánik českého národa nevyhnutelný. Ze strachu o budoucnost zde většina tvrdí, že je pro demokracii lepší voilit opět ty své silné osvědčené strany. Prý nám dají záruku rozkvětu státu :-))) Malé strany mimo parlament jsou prý nemyslitelné a nic nezmění. Tak tohle jsem slýchával z úst Husáka, Štrougala, Štěpána, Bilaka a spo... Blbci o sobě tvrdí, že si sami mohou za to, že skočili zkorumpovaným mafiánům na podvody. Kmotři z ODS a ČSSD za své sliby nenesou vinu :-)))))) Tady není pomoci. Ještě že mám kam emigrovat a nepojedu naslepo :-)
    Jesse
  •  
    04.04.2012 13:40

    tak jak to je ??? uz jste na to prisli ???kdo je vinen ???
    OPTIMISTA
    •  
      04.04.2012 13:44

      Provinila se oběť, tedy podvedený volič. On nese za stav v ČR plnou odpovědnost, protože se nechal podvést. Podvodnícj vinu nenesou - to plně koresponduje s českou justiční praxí :-)))
      Jesse
  • VM, víš proč jsi ovce a ne medvěd?
    04.04.2012 12:31

    Protože tě kroužkováni udrželo ve víře, že tví nezkorumpovaní kandidáti ze spodnich pater dokáží změnit myšlení a jednáni strany. To je blbost, protože špičky strany si střeží své penězovody... Voliči si naivně myslí, že jejich hlas propadne, dají-li ho malé straně. Takže sází na jistotu a kroužkování je zdůvodnitelné placebo. - - - Tohle velmi hezky popsal Mudrc. Patří mu dík.
    Jesse
    • Re: VM, víš proč jsi ovce a ne medvěd?
      04.04.2012 12:38

      Zase lžeš.Nikdy sem neobhajoval poměry v zemi.Jen za každou cenu nepomlouvám slepě vše,jako Ty!!Co ty víš o mé víře.To jen projektuješ vlastní idiocismus do druhého.Jen idiot může tvrdit,že si někdo myslel,že kroužkování vyřeší problémy země.Pořád mluvíš za někoho jiného.Vlastnost nacionalistických moravanů??Si ubrečenější jako dědek v domově důchodců.
      Velkamedvědice
      •  
        04.04.2012 12:52

        co máš proti nacionalizmu bambulko? Je snad vlastenectví horší než fašizmus, socializmus, komunizmus, modrý marxizmus, klientelizmus, nebo multikulturalizmus? Srovnej si kolečka v hlavince :-)
        Jesse
        • Jesse
          04.04.2012 13:20

          To že jsem tvrdil??mimochodem,já ani nekroužkoval,ale upírat tu možnost nebudu.Jesse omlouvám se,ale venku je slunce,brečet a stěžovat si můžu až zapadne.Měj se.
          Velkamedvědice
          • Re: Jesse
            04.04.2012 13:26

            Ne, já jsem se tě pouze ptal. Neodpověděl jsi mě. Až zapadne slunce, tak mi odpověz. 6 hodin ti na odpověď snad bude stačit :-))
            Jesse
  • fix nohamol
    04.04.2012 12:29

    mi je celkem u prd..ky kdo tam bude, já tam chci někoho kdo řekne, že stát bude potřebovat polovinu peněz. a že daně nebudou 70% jako teď. Dyť to fakt není normální aby 1/3 platila a 2/3 se vezli, pak se musí akorát 2/3 HDP rozdělovat a napakujou se natom akorát různní ..ouškové a .. nosové atd. Když nebude co rozdělovat, tak nebude ani co rozebírat.
    Mike -Green D. is killing Europe
  • názor
    04.04.2012 12:07

    Voni se snad porvou sami,ale bez střílečky to není vono. Já bych doporučoval rozdat vostrý, zavřít je do vohrady a přijít vodpoledne pozbírat raněný a pustit ty co přežili. Mezitím by se mohly uzavírat sázky.
    Homo
  • to oh171
    04.04.2012 12:04

    Současná strana Moravané má ve svých stanovách, že neudělí členství nikomu z členům bývalých politických stran. Tedy ani šmejdům jako jsou Langr a spol... To jen pro upřesnění. My se nechováme jako prasata, že do nové strany nalezou všichni komunisti, odésáci, fašisti a socani.
    Jesse
    • Re: to oh171
      04.04.2012 12:54

      Když někdo nechce vidět, nepomůže světlo ani brýle :-)
      oh171
    • Re: to oh171
      04.04.2012 12:31

      V tom případě asi tato strana nebude mít žádného člena, protože slušný člověk do politiky nejde.
      al321
  • Kroužkování
    04.04.2012 11:34

    Souhlas s Jessem. Akorát se vykroužkovali provařenci a přibyli ochotní hlasovači podle zavelení. (takové Íčko se ale určitě nepotřebuje za pro něj pár šupů unůvat ve sněmovně, ne?) Hlavně že mezi modročernými sympatizanty zavládla radost...
    Kalka.
    • Re: Kroužkování
      04.04.2012 11:48

      Je velmi zvláštní,že třeba konkrétně tobě kroužkování nijak neznemožnilo volit socany??Nebo snad ano??Tenhle fakt,je argument zcela vyvracející Tvé vlastní tvrzení.Ani mně kroužkování nedonutilo volit ODS,tak že co více dodat....
      Velkamedvědice
      • VM
        04.04.2012 11:54

        Proč by mi to mělo bránit volit socany? Právě proti vykukům jsem je volila. A taky volby vyhráli, ne? Až budou provaření socani a vlezou k nim všichni možní modročernokabátníci, tak zas budu volit jinou stranu ;-))
        Kalka.
        • Re: VM
          04.04.2012 12:02

          Super.Takže uznáváš,že si svůj hlas dala kvůli rovnováze,jak si psala bez ohledu na kroužkování....o)Oprvadu nevím,co je třeba špatného na faktu.že chci volit třeba TOP 9,ale namusím černoprdelníka Kalouska,tak ho vyškrtnu.Nic více,nic méně.Ale opravdu bude dnes krásný den,budeš užívat??
          Velkamedvědice
          • VM, ty máš vesmírnou logiku
            04.04.2012 12:10

            Vykroužkuješ Kalouska a on se postaví po volbách do čela strany... ... nebo si založí novou, že... Ty jsi génius :-)))
            Jesse
            • Re: VM, ty máš vesmírnou logiku
              04.04.2012 12:25

              To by v praxi znamenalo,že ho ostatní vykroužkovat nechtěli.Demokracie.Proč by si nemohl založit nějakou stranu,kterou preferovat nebuduMinulý týden jsi tady plakal,že češi okrádají moravu a proto,že si je volil,ne že tam nejsou komunisti.By mě zajímalo,jak je dvacet let po převratu lustrujete..
              Velkamedvědice
    • Re: Kroužkování
      04.04.2012 11:47

      Jsi bohužel jedna z mála, která celý smysl "kroužkování" bez problémů pochopila. Dík.
      Jesse
      • Jesse
        04.04.2012 11:50

        Opravdu??Tak jak mi vysvětlíš,že Kalka volila socany??Donutilo ji kroužkování??
        Velkamedvědice
        • Re: Jesse
          04.04.2012 11:56

          Mě je jedno koho volila Kalka. Nemluvím o volbě konkrétních lidí, je to jejich právo. Já jen opakuji, že si lidé mylně myslí, když kroužkováním něco změní !! Proboha, kolikrát to musím ještě zopakovat?
          Jesse
          • Jesse
            04.04.2012 12:34

            Kteří lidé,kromě tebe si mysleli,že kroužkováním změní více než než eliminaci konkrétní osob?Moravané???To tvrdíš jen Ty a děláš tak z lidí idioty.Já jsem nikdy od nikoho nic takového,co posouváš,neslyšel...
            Velkamedvědice
            • Re: Jesse
              04.04.2012 12:55

              Z tebe idiota přece nedělám. Ukaž mi dalšího, o kterém si myslím, že je idiot? To totiž vůbec není třeba. Idioti se projevují sami, na to nepotřebuji být klasifikátor :-))
              Jesse
    • Re: Kroužkování
      04.04.2012 11:41

      Paráda.A co stí má společný modročerný sympatizant??Kroužkování snad bylo umožněno u všech stran??Čekal bych,že budeš chytřejší.Fakt nechápu,zřejmě jsem idiot,kolik energie je věnováno takovému podružnému faktu,jako je možnost kroužkovat,místo diskuza o konkrétních problémech a jejich řešení.Mně tedy bez ohledu,na to co volím,kroužkování naprosto nevadí.Nakonec kroužkovat nemusíte.Naprosto zástupný problém,kritika pro kritiku.Pravice vyhrála díky Paroubkovi,ne díky kroužkování.
      Velkamedvědice
      •  
        04.04.2012 11:49

        Medvěde, přesně tak jako ty teď, uvažovali komunisti za Husáka - vždycky kladli veřejnosti řečnickou otázku: "je třeba diskutovat o naléhavých otázkách dne"... vždycky jsem se dusil smíchy :-)))
        Jesse
Aktuální komentáře
25.04.2024
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.