Valná hromada Fortuny schválila dividendu 0,23 EUR (+ důležitá data)

25.5.2012 17:24
Autor: ČTK

Valná hromada sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group schválila v Amsterdamu návrh představenstva na výplatu hrubé dividendy za minulý rok 0,23 eura (5,80 Kč) na akcii. Společnost to uvedla na svých webových stránkách. Jmenovala také s platností ode dneška Wilfa Walshe novým předsedou představenstva skupiny.

Walsh dosud ve společnosti působil jako místopředseda představenstva. Předchozí předseda představenstva Jiří Bunda ukončil své působení ve Fortuně na konci roku 2011.

Rozhodným dnem pro výplatu dividendy bude 8. červen 2012. Dne 6. června se budou akcie obchodovat první den bez nároku na dividendu. Samotná výplata dividendy se uskuteční 25. června 2012. Dividenda představuje 90 procent konsolidovaného čistého zisku. Je tak v souladu s dlouhodobou dividendovou politikou vyplácet z něj 70 až 100 procent .

Valná hromada obnovila představenstvu souhlas k případnému odkupu plně splaceného vlastního akciového kapitálu společnosti na burze nebo jinde za úplatu po dobu 18 měsíců a k převodu akcií z vlastního kapitálu, které byly odkoupeny za účelem opčních akciových plánů nebo z jiných korporátních důvodů.

Skupině Fortuna Entertainment Group loni klesl čistý zisk meziročně o 23,3 procenta na 13,3 milionu eur (asi 340 milionů Kč). Firma je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Čtěte více:

Jaké dividendy letos ponesou akcie ve SPADu? – aktualizovaný přehled
30.4.2012 13:07
Všechny společnosti obchodované na pražské burze již oznámily své výsl...
Fortuna navrhuje ze zisku roku 2011 vyplatit dividendu 0,23 EUR/akcie (+komentář)
10.4.2012 15:51
Představenstvo společnosti Fortuna Entertainment Group N.V. rozhodlo n...