Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Rusko se stane členem WTO, připojení schválili ruští zákonodárci

Rusko se stane členem WTO, připojení schválili ruští zákonodárci

10.07.2012 16:46
Autor: ČTK

Rusko se po 18 letech jednání stane plnoprávným členem Světové obchodní organizace (WTO). Ratifikaci dohody o připojení Ruska k této organizaci dnes schválili ruští zákonodárci. Rusko bylo největší ekonomikou a jediným členem skupiny G20, který dosud stál mimo WTO. 

Světová obchodní organizace schválila přijetí Ruska mezi své členské země již loni v prosinci. Plnoprávným, 156. členem organizace se stane Rusko 30 dní po ratifikaci dohody. Rusko je devátou největší ekonomikou světa. 

Rusko musí kvůli členství ve WTO postupně snížit dovozní cla na 7,8 procenta z deseti procent a otevřít zahraničním investorům některá odvětví ekonomiky, jako jsou telekomunikace. Bankovní sektor však zatím může chránit před plnou zahraniční kontrolou. Rusku se rovněž podařilo ochránit lukrativní podpory pro domácí automobilový průmysl a vyjednat dlouhé přechodné období pro snižování státní pomoci farmářům. 

Ne všichni však členství ve WTO vítají. Před budovou Státní dumy se dnes sešli aktivisté, včetně kolika poslanců komunistické strany, kteří proti členství protestovali. Tisíce ruských podnikatelů se obávají, že nízká dovozní cla a omezení podpor poškodí jejich podnikání. Vláda naopak tvrdí, že pravidla WTO pomohou odstranit nevýkonné hráče z trhu a ruské společnosti a jejich produkty se stanou v zahraničí více konkurenceschopnými, napsala agentura Reuters. 

WTO je mezinárodní vládní organizace, která usnadňuje mezistátní obchodní výměnu. Je nejvyšším orgánem k urovnávání sporů mezi obchodními partnery a má bránit diskriminaci malých zemí. Organizace zahrnuje 155 členů, včetně České republiky. Po přijetí Ruska bude zastřešovat 97 procent světového obchodu.


Váš názor
  • Azb
    11.07.2012 16:46

    prosím Tě jestli to není for tak jak jsi na ty komouše přišel, vždyť ti v 48 ukradli uplně všechno. současný stav tedy není nic moc, ale zatím Ti nikdo dům, pole ani nic jiného neznárodňuje, aby Tě pak natruc nedali 10 let natvrdo jen proto, že jsi mrknul na drahou polovičku soudruha z KNV, tak bacha :o)
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: Azb
      11.07.2012 17:20

      Mike, no a nebylo by skvělé, kdy se komouši stali opět vůdčí silou ve společnosti? Podle mne, jako pravičáka, by to bylo skvělé !! Aspoň bychom si mohli zase zopakovat revoluci, ale tentokrát už nikoliv sametovou, ale pořádně na tvrdo, se vším co k revoluci patří :-))) No a jelikož máme už s rudými převlékači kabátů zkušennosti, nemuseli bychom poté udělat stejnou chybu a pustit je ke korytu, jako Klause, Zemana, Dlouhého, Kalouska, Topolánka, svazáky a mnohé estébáky, kteří jsou u vlády dodnes. Takže strach z komunistů, když jsou stále u moci je neadekvátní :-))
      Jesse
    • Re: Azb
      11.07.2012 17:18

      minuly rezim byl nasilne aplikovan, pochybuju, ze kdyby ti chtel nekdo neco znarodnovat, tak mu to se sklopenou hlavou odevzdas, nebo to aspon nevyhodis do povetri, aby z toho nic nemeli.. krom toho se mi zda, ze zamerne nezminujes kolik komunistu se nachazi ve vsech ostatnich partajich. mne vubec nevadi jestli si nekdo rika komunista, mne zajima jak se stavi k lidske spolecnosti, zejmena svym jednanim. hele, tim, ze nevolis komunisty prosvihavas jednu z mala moznosti jak dat po drzce ods i cssd, tak se nad tim zamysli, protoze jinym zpusobem si politiky nepodmanis, jednoho zavrou, druhyho tam dosadej, nezapomen, ze politik je jen zaclona, ktera zakryva velmi vlivne zajmove skupiny, ktere stanovuji pravidla. proti tem jsou normalni lidi zcela bezmocni, protoze nemaji ani dostatecny kapital, ani nejsou dostatecne jednotni aby proti nim zahajili nejaky uredni postup. a mimo to zajmove skupiny jsou nepruhledne, bez nejake konkretni identity. vy se tady hadate o kravinach a vubec se nesnazite nahlizet pod poklicku a zkoumat priciny veci. nekde promitnou reklamu a vy si to hned bezite jak streleni koupit, aniz byste zkoumali jaka to pro vas ma rizika. klidne tem iluzim podlehejte, ale beze me.
      Azb
      •  
        11.07.2012 17:24

        Metody jsou dnes mírné, principy zůstávají. V padesátých letech znárodnili všechno do "mejetku státu", dnes ukradnou do osobního vlastnictví jen to, co uznají za vhodné a co potřebují (vyvlastnění akcií, pozemků, nemovitostí atd...) Je v tom rozdíl? Není. Jen se to praktikuje jinak..., třeba exekutoři, zákonodárci atd atd atd.
        Jesse
  • Rusko nas vzor
    10.07.2012 18:39

    se konecne po letech stane clenem WTO, organizace, ktere jsme my uz clenem hezkych par let. A jejich produkty se pry stanou konkurenceschopnymi :-)). Jake produkty ? Krome zbrani a nerostneho bohatstvi, na kterem zadnou zasluhu nemaji a i to jim museji ze zeme dobyvat Amici, prece nemaji. Jsou za opicemi a za vetsinou statu dokonce i malymi staty jako Tajwan nebo Jizni Korea. Jsou zemi tretiho sveta ktera se spolcuje se staty jako je Kuba - Venezuela - Syrie - Iran - Zimbwabe a jim podobnymi a ostatnim jen vyhrozuje namirenim svych jadernych raket. Kdy se uz Rusko konecne zmeni a stane pravoplatnym clenem ostatniho spolecenstvi narodu a prestane se svoji frajerskou politikou? Nasi bratri slovane - nase ostuda.
    Herrding
    • ale fuj !!
      11.07.2012 10:13

      Ty by sis přál, aby se Rusko změnilo a stalo se rovnoceným partnerem? Brrrrrr, naskočila mě kopřivka. Rusko se totiž NIKDY nezmění. Pořád tam budou vládnout tupí bolševici. Mají to v genech. Ostatně jsem tomu rád, že se změnit nedokáží. Mým přáním to tedy není, vystačím si s civilizovanějšími partnery :-))
      Jesse
    • Re: Rusko nas vzor
      10.07.2012 20:27

      mozna az americani prestanou podporovat korupci a obchodovani s drogami v afghanistanu.
      Azb
      • tady se pise o rusku
        11.07.2012 9:49

        a to je po cesku druha nejvice zkorupovana zeme. Navic se jinde korupce tresta, ale v cesku a v rusku se z ni bohatne. podivej se na ty dva kasparky Putina a Medvedeva jak se stridaji u moci - to se jinde taky nevidi. Jen blbeckove jako ty jim k tomu tleskaji. Kolik svetoznamych ruskych znacek dokazes vyjmenovat. Vsechno co maji jen okopirovali od zapadu. Sami tam maji jen svrab a nestovice. Za zazpivani pisnicky vezni zpevaky a protestovat se taky nesmi. Neveris ? Zajed se tam podivat -- jestli te tam pusti.
        .....
        • Re: tady se pise o rusku
          11.07.2012 10:07

          nikomu netleskam. politika a ekonomika, to je pro me jen dalsi druh nabozenstvi a na nabozenstvi lidi vzdycky tvrde dojeli. nabozenstvi je totalni rezignace resit veci rozumem a logikou a prevadeni odpovednosti na nejake neuchopitelne teleso. jo ale necim te urcite nastvu, v pristich volbach volim komunisty. natruc vsem, kteri jsou bytostne presvedceni, ze volbama se da neco zmenit.
          Azb
          • natruc volit komunisty
            11.07.2012 16:04

            to dokaze jen polomozek kteremu nevadi ze si sere do vlastniho hnizda. To nedela ani prase nebo kterekoliv zvire, ale jen opravdovy blbecek a ty jsi na to snad i pysny. Ty by ses snad dokazal chlubit i tim ze mas syfla co? Navic to delas abys nekoho nastaval? Jen do toho a uvidis kdo si to odskace :o)). To same delali tupci v 48. a jediny kdo se smal byl Klema a taky ne moc dlouho.
            Mirko
            • Re: natruc volit komunisty
              11.07.2012 16:30

              rad bych nastval jen ty, kteri maji po dvaceti letech dojem, ze volbama neco zmeni. vis, oni se pak nastvou sami i beze me, az jim to za dalsich dvacet let docvakne, ja jim chci jen usetrit cas. divim se, pokud pamatujes klemu, ze mas po takove dobe na politiku jeste pozitivni nazor. bud z toho mas prospech, nebo mas zkostnatele mysleni.
              Azb
          •  
            11.07.2012 10:32

            Změnit situaci ve státě vhodnou volbou při volbách je velmi lehké, bohužel pouze k horšímu. Změnit to k lepšímu je naopak obtížné. Tak já natruc budu volit ODS.
            ..
            •  
              11.07.2012 10:37

              Takže se zase nic nezmění, protože voliči-demokrati budou volit opětovně své staré struktůry :-)) Tomuto tupému národu už nic nepomůže... Je vědecky dokázáno, že mentalita stáda se změnit nedokáže žádným učením, náboženstvím, ideologií atd... Poddaný zůstane poddaným, protože to chce on sám.
              Jesse
          •  
            11.07.2012 10:19

            Tady se dnes začně pěkně od pasu střílet, vidím :-)) 4éče, o těch komunistech jsem taky přemýšlel dlouho a dlouho. Použít je ve volbách proti současné mafii dejme tomu jako nástroj, by nebyl špatný nápad. Např. kladivem zatlučeš hřebíky a pak jej odložíš. Nevím jak by to dopadlo s nástrojem, jakým by bylo to kladivo komouši. Realisticky myšleno, návrat k tuhému komunizmu jaký si pamatujeme nehrozí, takže by se jich voliči nemuseli tolik obávat. Mě jen cosi v žaludku spustí navalování, když si jen na komouše pomyslím, takže je volit nebudu. Ale volící oslíci, kteří u voleb nemyslí to za nástroj k jednomu použití mohou akceptovat.
            Jesse
            •  
              11.07.2012 10:45

              mne by zajimalo, jak by na to sli, jestli by byl videt nejaky rozdil oproti soucasnosti. jestli by byli ve vleku trendu nebo jestli by se z toho chteli nejak vymanit. no, tak u nas to bylo drzeny v sachu ze strany sovetskeho svazu, pac v sedesatych letech jsme si to tady na jejich vkus prilis uvolnili. toto uz nelze zopakovat, ovsem dneska se muzem lehce dostat do pasti dluhu. vlada bude mit pristup k financim, ale do zastavy musi dat narod.
              Azb
Aktuální komentáře
25.04.2024
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.