Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Terorismus jako důsledek nedostatku sexu

Terorismus jako důsledek nedostatku sexu

02.11.2014 8:00
Autor: Redakce, Patria.cz

V této úvaze píši o něčem, co se ani náznakem neblíží mé odbornosti. Než vybuchnete hněvem, zamyslete se prosím nad tím, zda neříkám něco jiného, než si myslíte. Pravděpodobně stejně vybuchnete, a proto se předem omlouvám za to, že jsem vám zvedl krevní tlak. Tak jdeme na to: Zdá se mi, že svět dnes čelí velkému problému. Tvoří ho rozzlobení agresivní mladí muži. Příkladem je terorismus, online ponižování žen či různé násilné zločiny. Nevím, proč jsou mladí muži mnohem více náchylní k podobným činům. Většina lidí jen mávne rukou a řekne něco o testosteronu. Každopádně je to ale fakt a všichni o tom víme.

Nyní se přesunu od faktů k pocitům: Zdá se mi, že pokud mají mladí muži dojem, že nemohou mít sex, stanou se často nepřátelští vůči celému světu. Dokonce jsem si všiml, že taková situace má negativní dopad i na ženy, ale muži jsou obvykle agresivnější. Všimněte si, že hovořím o tom, že muži „mají dojem“, že nemohou mít sex. Podle toho, co je mi známo, ho totiž většina z nás může mít, pokud skutečně chce. Důležitý je pocit, který mladí muži mají.

Na internetu se o takových typech hovoří jako o lidech v „dobrovolném celibátu“. Vhodnost názvu záleží na tom, co považujeme za „dobrovolné“. A nyní se posunu nebezpečně blízko pseudovědě: Proč mají mladí muži onen pocit? Podle mého názoru je rozhodující jejich přesvědčení, že jejich společenský status se nachází velmi nízko. Proto si myslí, že si sex nezaslouží, či nejsou dost atraktivní. Může jít o podvědomý proces.

Popsaný typ mladého muže odpovídá tomu, co se u primátů nazývá omega samcem. Na internetu se tento výraz používá často, někdy bývá zaměňován za beta samce a celkově je značně nepochopen. Podle toho, co je mi známo, se stává, že omega samci zaútočí na samice, které před nimi chrání alfa samec se svými beta nohsledy. Což mi dost připomíná některé obrázky z našeho života. Další otázkou je, co s tím můžeme dělat.

Naši rozzlobení mladí muži často navrhují následující řešení: Učinit z žen opět majetek a ten pak rozdělit mezi muže na základě dávných patriarchálních principů. To vše může být posvěceno nějakým náboženstvím. Nemusím zdůrazňovat, že já se domnívám, že takové návrhy jsou nesmyslné, a když je slyším, mám chuť jejich nositele skopnout dolů ze skály. Což asi ukazuje, že jsem taky trochu rozzlobeným mladým mužem. Když jsme tuto věc probírali s Bradem DeLongem, navrhl lepší řešení ve stylu rypoušů sloních.

DeLong tvrdí, že omega samci rypoušů sloních se producírují na kraji pláže a snaží se vypadat atraktivně. Neútočí na samice a nehoní je po pláži. Nevím, zda je to pravda. Ale vše, co vím, poukazuje na to, že by šlo o dobré řešení i pro lidské omega samce. Jinak řečeno, ti nepotřebují nic jiného, než pochopit, že jsou atraktivní a že sex pro ně není zase takový problém. Pokud se tedy budou trochu snažit. Naučme muže, jak být pro ženy atraktivní. Jen si představme svět, ve kterém by se ze všech opuštěných mužů s nízkým sebevědomím stali náhle velmi sebevědomí jedinci umně se pohybující v dámské společnosti.

O něco podobného se pokoušelo „baličské“ hnutí PUA, ale bohužel se nezdá, že by dosáhlo velké společenské transformace. Proč? Vůdci hnutí se sice snaží šířit přesvědčení, že každý muž je atraktivní, pokud se o to snaží, jiní jsou ale přesvědčení, že úspěch od přírody mají pouze alfa samci. K tomu musíme přidat, že zvyšování osobní atraktivity jde proti přesvědčení mnoha lidí. Podle mého názoru je tak třeba přesvědčit agresivní mladé muže, že nemají být tak posedlí svou pozicí ve společnosti. Jejich cílem by vlastně neměl být sex sám o sobě (i když jde o důležitou aktivitu), ale zvýšení vlastního sebevědomí.

Samozřejmě nevím, jak toho dosáhnout. Jsem ale přesvědčen, že společnost se tím musí zabývat. Muži se musí naučit, jak být atraktivní, ale hlavně se musí naučit, že jsou hodni toho, aby se stali atraktivními. Jejich pozice outsidera představuje sebenaplňující se proroctví. Alternativou je, že alfa samci (například policisté) je budou dál krotit ve chvíli, kdy propukne násilí. To funguje, ale bylo by dobré, kdyby byla i jiná cesta. A znovu připomínám, že nejsem v této oblasti žádným expertem.

Zdroj: Blog ekonoma Noaha Smithe


Čtěte více:

The Telegraph: Evropa se rozpadá za pochodu
31.10.2014 11:05
Jeden z významných britských bankéřů mi nedávno řekl, jak je rád, že S...

Váš názor
  • PUA
    03.11.2014 9:22

    Když opominu šílené teroristy, tak problém není jenom na mužské straně. Prostě dnešní mladá společnost je tak trochu zvrácená, a to hlavně v Praze. Každý si chce užívat, každý hraje s druhým nějakou pitomou hru, předstírá nezájem, jen aby si zvýšil atraktivitu a ochránil se před potenciálním zraněním. Každá holka má nějakýho chlapa na sex, někdy i více, aby se nenudila, a do toho se seznamuje s dalšíma. Pro chlapa, který je sám, je nadrženej a neumí se pohybovat v dámský společnosti, je téměř nemožné takovou ženu získat, protože působí zoufale a trapně. Takže jediná možnost, jak se z toho dostat, je buďto se stát alfa samcem, nebo se stát masivním děvkařem, který ženy oslovuje po stovkách a tisících a neohlíží se na to, co žena cítí, je mu jedno, jestli jí zraní, hlavně že si zašuká. Zní to blbě, ale jinak to dneska bohužel nejde. Proto jsem se začlenil do hnutí PUA a na počet žen v posteli si rozhodně stěžovat nemůžu. ;-)
    Nyk Lísn
  • ale deže hochu,
    03.11.2014 7:34

    proč bychom měli vybuchnout hněvem? Já tedy určitě nikoliv. Jen mi přijde zbytečně útlocitné a sexuálně nekorektní, že se tuto skupinu mužů bojíte identifikovat. Víte moc dobře, že jsou to náboženští fundamentalisté a víme, že se tento stav nenávisti vyskytuje mezi islamisty. Víme taky (upozorňuji cenzora, že nepíšu nic nevhodného), že v zemích islámu je u mužů běžný sex se zvířaty! Kozy, ovce, muly... velmi často nahrazují ženy a to jen proto, že muži mají díky islámu pomatený mozek (i to ostatní, co správně popisujete). Tam pramení jejich vztek. Jsou nadržení a ženy je nezahrnují láskou, vliven náboženství... Jsou to idioti, sami si tento stav po tisíciletí udržují. No a když se pak setkají s našimi tradicemi, jejich nenávist se stupňuje. Nezakrývejte si oči, je to tak.
    Jesse
    • Re: ale deže hochu,
      03.11.2014 10:40

      ...mno abych pravdu děl, tak ta myšlenka "nemám sex - vyřádím se jinak" ... mi nepřipadá až tak zcestná ....mimochodem Jesse má taky recht ... jsou pomatení islámským náboženstvím ...a k tomu se hlásí potřeba si občas nechat cosi pustit hlavní žilou ... njn já bych je tam zasypal porno časákama namísto zbraněma
      JaDo
  •  
    03.11.2014 7:34

    asi koukl na pana Voka. Ten dal potencionálním rebelům ženy, aby potlačil rebelii.
    vikeza
Aktuální komentáře
19.04.2024
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflix zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data