Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
IPO Watch - farmacie, energie, REIT ale i banka jde v 6. týdnu na trh

IPO Watch - farmacie, energie, REIT ale i banka jde v 6. týdnu na trh

02.02.2015 15:00
Autor: Pavel Petr, Patria Online

V šestém týdnu tohoto roku je aktivita IPO již v plném proudu, pokud se nic zásadního nezmění, mělo by nás čekat devět titulů na Severoamerických trzích NASDAQ a NYSE. Nebyl by to ten pravý týden IPO, kdyby chyběly “farmačky”, ale podíváme i do dalších odvětví. Jednu firmu jsme si představili již minulý týden a to Infraredx Inc. (REDX US). Ta svůj očekávaný start pozdržela.

Začněme evergreenem a to farmaceutickou společností EyeGate Pharmaceuticals Inc. s navrhovaným tickerem EYEG US. Firma si jde pro 11.43 mil. USD nabídkou 1,42 mil. kusů akcií na trh NASDAQ . To už je ovšem také starý známý, jen s novými parametry emise. Zmiňovali jsme se o něm v IPO Watch již v září minulého roku.

Firma Columbia Pipeline Partners LP (CPPL US) se sídlem v Houstonu v Texasu je skupina společností provozujících cirka 15 000 mil. plynovodů integrovaných s jedním z největších plynových podzemních zásobníků v Severní Americe. Potrubí tak zajišťuje dopravu plynu z Golfského zálivu až na středozápad a severovýchod země. Zajišťuje tak dodávky plynu do 16 států USA. CPPL chce získat na burze v New Yorku 840 mil. USD nabídkou 40 mil. kusů akcií. Cena při startu by se mohla pohybovat někde kolem 20 USD za kus.

ipo_watch_tab_2_2

Virginia Partners Bank je komerční banka se zaměřením na bankovní služby pro malé a středně velké firmy, jejich zaměstnance a vlastníky. Banka se soustředí také na investory z realitního trhu, developery a další profesionály v oboru. Banka má jen tři pobočky ve Virginii a produktovou kancelář v Marylandu. Banka by ráda úpisem akcií získala 5,38 mil. USD a nabízí 500 tisíc akcií své společnosti.

Advanced Accelerator Application (AAAP US) je společnost vyvíjející komerční přípravky aplikaci diagnostické a terapeutické molekulární nukleární medicíny v oblastech jako je onkologie, neurologie, kardiologie nebo infekčních nemocí. Firma patří mezi lídry na evropském trhu s 17 vývojovými zařízeními rozesetými v 11 zemích s celkovým počtem 330 zaměstnanců. Společnost chce získat 80 mil. USD nabídkou více jak 5 mil. kusů akcií na burze NASDAQ . Cena jedné akcie by se při startu mohla pohybovat kolem 14 USD.

Asante Solutions Inc (PUMP US) je společnost, která rozhodla udělat něco pro diabetiky a přišla co možná nejjednoduššími řešeními běžných problémů lidí s diabetem, tak aby se jejich kvalita života přiblížila co nejblíže zdravým lidem. Proto firma vyvinula nový set pumpy, kontrolního zařízení a ovládání, kapslí a dalších drobností k přesnému dávkování. Asante si jde pro 52 mil. USD nabídkou 3,5 mil. akcií na burze NASDAQ.

AltheaDx Inc (IDGX US)
působí na poli molekulární diagnostiky v specializované farmakogenetice. Produkt jako IDgenetix a PGx což je testovací portfolio, umožňují společnosti poskytovat specialistům personifikovaná terapeutická rozhodnutí pro své pacienty trpící převládajícími onemocněními v USA včetně kardiovaskulárních a neuropsychiatrických poruch. Firma má algorytmickou bioinformační platformu a portfolio dalších informací, které pomáhá identifikovat optimální léčbu toho daného pacienta včetně dávkování medikamentů. Právě IDgenetix by měl být schopen na základě získaných informací poskytnout včasnou na datech založenou radu, která by měla odstranit nadbytečné náklady na léčbu pacienta a zlomit také systém léčby “pokus-omyl”. Firma si jde na burzu pro 64,6 mil. USD na trhu NASDAQ.

Eastearly Government Properties (DEA US) je REIT s fokusem na nemovitosti pronajaté americké vládě. Firma byla založena v roce 2014 a bude se na newyorské burze obchodovat objem 12 milionů akcií ze kterých by společnost ráda vytěžila 192 mil. USD.

Zdroj: Bloomberg, NASDAQ , firemní data


Čtěte více:

B. Gross: ECB se svým QE příchází
02.02.2015 7:49
Bill Gross, jedna z největších osobností dluhopisového světa posledníc...
Evropa mírně roste, Ryanair Holdings -5 %
02.02.2015 10:51
Evropské akciové trhy zahájily nový týden v zelených číslech, případně...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
13:24Perly týdne: Moc nečekat od Applu i celého trhu?
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data