Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Pilulka.cz již brzy na pražské burze! U Patrie koupíte její akcie bez poplatků

Pilulka.cz již brzy na pražské burze! U Patrie koupíte její akcie bez poplatků

05.10.2020 17:30, aktualizováno: 12.10. 13:58
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Svým duchem především technologická společnost Pilulka.cz zveřejnila podrobnosti o vstupu na trh START pražské burzy. Příjem objednávek zahájila v úterý 6. října v 10:00 před prezentací v rámci START Day pod taktovkou bratrů Martina a Petra Kasových. Vstup Pilulka.cz jako atraktivního růstového příběhu na pomezí technologií, e-commerce a farmacie na domácí akciový trh a tím také trh START jako takový Patria Finance podporuje úpisem akcií Pilulka.cz bez poplatku pro všechny investory bez rozdílu.

„Podporujeme vstup zajímavého příběhu na domácí kapitálový trh. Pilulka.cz je atraktivní růstová společnost na pomezí našimi klienty vyhledávaných sektorů e-commerce a farmacie. Nejen jim, ale všem zájemcům o úpis akcií Pilulky, nabízíme nákup jejích akcií bez poplatku,“ uvádí obchodní ředitel Patria Finance Jan Kovalovský

Úpis akcií Pilulka.cz trvá od 6. října 2020 10:00 do 20. října 12:00. V ten den budou zveřejněny výsledky veřejné nabídky a dne 23. října proběhne vypořádání v CDCP. 26. říjen 2020 bude prvním obchodním dnem titulu na pražské burze. Minimální cenou veřejné nabídky je 350 Kč, maximální cenou pak 424 Kč. Lot představuje 80 ks akcií, krokem kotace jsou 2 Kč. Emise bude obchodovat pod ISIN CZ0009009874. Maximálním množstvím veřejné nabídky je 800 tisíc kusů akcií, z toho 500 tis. ks akcií je nových a 300 tis. ks stávajících. Valuace společnosti se při horním okraji nacenění emise dostává nad jednu miliardu korun.

Akcie Pilulky je možné u Patria Finance upisovat bez poplatku na telefonní lince 221 424 424, případně s využitím emailu patria@patria.cz. Ještě nejste klientem či klientkou Patria Finance? Obchodní účet lze založit zdarma a online z pohodlí domova během několika minut, nebo osobně v Patria Finance či na kterékoli pobočce ČSOB. Rádi Vám poradíme na infolince 221 424 240 či emailu patria@patria.cz.

„Chceme umožnit celé řadě i drobných investorů benefitovat na transformaci lékárenského trhu, kde je Pilulka synonymem inovátora. Od veřejné nabídky si slibujeme zajištění financování další expanze do zahraničí a technologický vývoj. Nejen poslední měsíce ukázaly, že digitalizace postupuje velmi rychle, dokonce ještě rychleji, než jsme si před několika měsíci dokázali všichni představit. Chceme jít příkladem dalším e-commerce firmám a rozhýbat kapitálové trhy v České republice,“ říká Petr Kasa, spolumajitel Pilulky.

Detaily o emisi jsou každému potenciálnímu investorovi k dispozici u emitenta v sekci Pro investoryUpozorňujeme na tři základní dokumenty: Unijní prospekt pro růst kapitálových cenných papírů společnosti Pilulka Lékárny a.s.Prezentace pro investoryAnalytická zpráva.

O úpisu Pilulka.cz v jedné minutě:

 

Akcie Pilulka.cz je možné upisovat přes obchodníka s cennými papíry Patria Finance bez poplatku. Pokyn je možné podat či si další informace vyžádat na telefonní lince 221 424 424, případně s využitím emailu patria@patria.cz.

Nejste ještě klientem či klientkou Patria Finance? Obchodní účet lze snadno založit zdarma a online z pohodlí domova během několika minut, nebo osobně v Patria Finance či na kterékoli pobočce ČSOB. Rádi Vám poradíme na infolince 221 424 240 či emailu patria@patria.cz.

Jak na nákup akcií Pilulka.cz v jedné minutě:

 

Petr Kasa: Za pár let budeme dominantním hráčem

Fakt, že se společnost Pilulka v osmém roce své historie rozhodla pro vstup na trh START pražské burzy, byl oznámen na tiskové konferenci 10. září. „Pilulka působí na online lékárenském trhu a provozuje kamenné lékárny, ale ve skutečnosti je na pozadí v podstatě technologická firma. Neživí nás jen obchod, ale živí nás primárně technologie, vývoj softwaru, nové technologie a propojování všeho, co se týká zdravotnictví a péče o zdraví,“ představuje koncept firmy její spolumajitel Petr Kasa. Firma se rozhodla emitovat zhruba 20 procent nových akcií, které se budou na tomto trhu obchodovat, v následujících letech chce společnost přejít na hlavní trh burzy. Jde o dosud největší první veřejnou nabídku na trhu START.

„Pilulka by měla být pro investory zajímavá především v tom, že to je první titul z e-commerce, který se objevuje na pražské burze a kapitálovém trhu v Čechách. Primárně Pilulka určitě nebude dividendová akcie. Pokud do nás budou investoři investovat, tak proto, aby se podíleli na růstovém úspěchu Pilulky. Chceme udržet současné tempo růstu, Pilulka posledních pět let roste mezi 25 a 35 procenty ročně, v tuto chvíli díky situaci kolem Covidu v prvním pololetí meziročně o 45 procent,“ uvedl Petr Kasa pro Patria.cz. Jako první další trh pro expanzi po Česku, Slovensku a Rumunsku uvedl Maďarsko. „Být lídrem lékárenství pro nás znamená, že uvádíme jako první nové služby – vlastní dopravu, dodávku ještě ten den ve vybraných městech, platební metody typu Apple Pay. I v budoucnu se můžete těšit na další a další technologické novinky z dílny Pilulky,“ dodal Kasa.

Proč jsou akcie Pilulka.cz zajímavé k nákupu podle Petra Kasy v jedné minutě:

 

Hospodaření Pilulky: Nejsilnější pololetí v dosavadní historii firmy

"Za první pololetí společnost Pilulka oznámila, že zaznamenala nejsilnější pololetí ve své historii. Posílena korona krizí, ve které sehrála v oblasti zdravotnictví významnou společenskou roli, dosáhla od ledna do června tohoto roku tržeb 1,6 miliardy korun (včetně franchise lékáren) a vyrostla meziročně o 45 %. Internetové tržby vzrostly meziročně o 68 %, kamenné lékárny Pilulka utržily o 33 % více než v loňském roce," uvedla firma ve zprávě ke svému hospodaření.

Pilulka v současnosti provozuje 155 kamenných lékáren v Česku, jednu kamennou lékárnu na Slovensku a internetové lékárny Pilulka.cz, Pilulka.sk a Pilulka.ro. Od veřejné nabídky si Pilulka.cz slibuje zajištění financování další expanze do zahraničí a technologický vývoj. 

"Jsme přesvědčeni, že Pilulka bude za pár let dominantní hráč na poli lékárenských a zdravotnických služeb ve střední Evropě, a právě transparentnost burzy tomu může pomoci. Asi všichni víme, co se v e-commerce událo za poslední rok, půlrok. Nás tato situace ještě více motivovala v tom, že cesta, kterou jsme se v Pilulce vydali, je správná. Rozhodli jsme se, že nejlepší proto, abychom udrželi firmu v této rychlostní trajektorii, bude, když do ní získáme čerstvý kapitál a zároveň udržíme strategii a vedení firmy tak, jako doposud,“ uvádí k IPO Petr Kasa.

Představení Pilulka.cz ve dvou minutách (BCPP):

(Komerční sdělení)

 
Disclaimer:
Informace, které je Patria Finance povinna uveřejňovat v souladu s opatřeními proti omezení střetu zájmů se nacházejí na https://www.patria.cz/disclaimer.html. Z prodaného objemu emise Pilulka.cz získává obchodník 3 % sales fee, které je využito ke vzdělávání klientů například formou webinářů. 


 
 
 

Čtěte více:

Pilulka nabídne investorům podíl na svém růstu. Jsme především technologickou firmou, říká Petr Kasa
10.09.2020 17:39
Společnost Pilulka se po své 7,5leté historii rozhodla, že vstoupí na ...
START Day živě: Pilulka.cz spouští úpis akcií. Co nového u stávajících emitentů?
06.10.2020 12:30
Pilulka.cz zveřejnila podrobnosti o vstupu na trh START pražské burzy....

Aktuální komentáře
25.04.2024
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.