Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Už dnes od 15:00: Co s ČEZ? A kam bez ČEZu? Online konference Patria Finance s analytiky a experty, Michalem Šnobrem, Jaroslavem Šurou či Radimem Dohnalem

Už dnes od 15:00: Co s ČEZ? A kam bez ČEZu? Online konference Patria Finance s analytiky a experty, Michalem Šnobrem, Jaroslavem Šurou či Radimem Dohnalem

07.06.2023 14:36
Autor: Redakce, Patria.cz

Vládní návrh Zákona o přeměnách společností, přezdívaný Lex ČEZ II, otřásl investory. Jeho tvůrci je podáván jako sladění legislativy a necílen na konkrétní společnost, kapitálovým trhem však mainstreamovým pohledem brán jako okaté otevření cesty ke snazšímu plnému zestátnění nejméně části tuzemské energetiky ČEZ. Téma kolem klíčové akcie pražské burzy, kterou drží dlouhodobě mnozí institucionální investoři, ale také drobní investoři především pro dividendu, se pokusíme pojmout komplexně a bez emocí. Co víme o chystané normě? V jaké podobě se může odehrát rozdělení ČEZ a co by ta která znamenala pro investory? Může být norma využita u dalších akcií domácího trhu a v jaké podobě? Jaké jsou další dlouhodobě atraktivní investice na českém i zahraničních trzích nejen co do energetiky a dividend? Zkrátka kam investovat, pokud by to již nebylo do ČEZ tak, jak jej známe na burze dnes? Tyto otázky skládají ústřední téma online konference Patria Finance ve středu 7. června 2023 od 15:00. Neváhejte se přihlásit zdarma a online hned teď! Na koho a co se můžete těšit?

První blok online konference bude sérií rozhovorů, které povede Josef Němeček, šéf investičního portálu Patria.cz. Na analýzu Patrie pro titul ČEZ, motivy pro cílovou cenu, výsledky prvního čtvrtletí i rodící se legislativu se na úvod zaměříme s Cuong Manh Le, analytikem Patria Finance. Možné dění kolem ČEZ z transakčního pohledu budeme diskutovat s Petrem Dědečkem, Executive Directorem Patria Corporate Finance. Naše pozvání přijali nejvýraznější zástupce menšinových akcionářů a expert na energetiku Michal Šnobr, investoři Radim Dohnal a Jaroslav Šura. 

V druhém bloku se pod taktovkou hlavního analytika Tomáše Vlka tradičně posuneme na konkrétní investiční příležitosti. Budoucnost ČEZ je klíčová pro celou pražskou burzu, kterou rozebereme s analytikem Michalem Křikavou. Investiční obzory na americké a západoevropské trhy rozšíříme se seniorním analytikem Branislavem Sotákem. Na závěr celé online konference budou všichni vystupující analytici Patria Finance k dispozici pro Vaše dotazy.

Neváhejte se přihlásit zdarma a online hned teď!

Na online konferenci se na Vás těší:

Cuong Manh Le

Cuong Manh Le

Je akciovým analytikem Patria Finance. Zaměřuje se kromě dalšího na energetiku, analyticky pokrývá akcie ČEZ. 

Michal Šnobr

Michal Šnobr

Od roku 1998 je poradcem finanční skupiny J&T pro energetiku. Je aktivním investorem, minoritním akcionářem ČEZ a dlouhodobě se podílí na významných energetických obchodech skupiny J&T. Na kapitálovém trhu působí od druhé vlny kuponové privatizace. Spoluzaložil úspěšnou makléřskou společnost Akro Capital, kromě investování a energetiky se věnuje také podnikání v cestovním ruchu skrze Amenity Resorts, správě nemovitostí a zemědělství. Je členem Mensy ČR.

Radim Dohnal

Radim Dohnal

V letech 2005 až 2007 byl součástí vedení RM-SYSTÉM, v letech 2007-2014 odpovídal za obchod v CEE SaxoBank. Od roku 2015 se věnuje poradenství při fúzích a akvizicích. Akcie ČEZ koupil poprvé v září 2001 a od té doby je střídavě drží. Byl členem někdejšího poradního sboru KORONERV-20. Věří, že kapitalismus potřebuje nejen stabilní a dostupné dodávky energií, ale také svobodnou a otevřenou společnost.

Petr Dědeček

Petr Dědeček

Jako člen představenstva a Executive Director je zodpovědný za řízení týmu Patria Corporate Finance a nejvýznamnějších projektů. Petr má přes 23 let zkušeností v oblasti firemních financí a kapitálových trhů. Mezi jeho nejvýznamnější transakce patří: poradenství konsorciu infrastrukturálních fondům Borealis Infrastructure a Allianz Capital Partners při akvizici společnosti Net4Gas, poradenství společnosti ČEZ při mnoha transakcích a projektech v regionu CEE, poradenství fondu Infracapital při akvizici teplárenské společnosti GGE, poradenství v rámci refinancování společnosti Leo Express a poradenství v rámci akvizice minoritního podílu ve společnosti FlixBus apod. Petr se také podílel na přípravě mnoha ocenění a tzv. fairness opinion pro lokální a regionálně působící klienty. V letech 2020/19 Petr řídil prodej společnosti Conectart, portfolio českých a slovenských solárních parků a společnosti Příbramská teplarenská. 

Jaroslav Šura

Jaroslav Šura

Trochu ekonom - Ph.D., trochu šachista - KM, trochu burzián – ML (makléřská licence). Investor a burzovní spekulant. Minoritní akcionář několika společností z e-commerce včetně Pilulky. 

Josef Němeček

Josef Němeček

Vystudoval VŠE v Praze se zaměřením na finanční trhy, bankovnictví a hospodářskou politiku, specializoval se na analýzu dat z ekonomiky finančními trhy. Již během studií zodpovídal za zpravodajství z finančních trhů v rámci Hospodářských novin, vedl PR a propagaci v oblasti vládní podpory exportu, zodpovídal za Business Development v přední tuzemské poradenské skupině, věnoval se vlastním projektům v oblasti PR, podílel se na startu a rozvoji tuzemské fintech skupiny a jejího investičního portálu. V Patria Finance působí se zodpovědností za řízení portálu Patria.cz a vybrané PR a marketingové aktivity.

Tomáš Vlk

Tomáš Vlk

Ve skupině Patria působí od roku 2004. Jako hlavní analytik vede analytický tým, který se zaměřuje na akcie v USA, západní Evropě i ČR. V rámci něj se soustřeďuje zejména na investiční strategie a tržní prostředí z makro pohledu. Předtím v Patrii působil jako makroekonomický analytik. Tomáš Vlk vystudoval ekonomii se specializací na finanční trhy a bankovnictví na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Karlovy university.

Michal Křikava

Michal Křikava

Vystudoval magisterský obor Finance s vedlejší specializací v oceňování podniků na Vysoké škole ekonomické v Praze. Do Patrie nastoupil v roce 2021 na pozici akciového analytika v oddělení Research. Zaměřuje se primárně na finanční sektor v rámci regionu CEE.

Branislav Soták

Branislav Soták 

Ve skupině Patria působí od roku 2004. Jako hlavní analytik vede analytický tým, který se zaměřuje na akcie v USA, západní Evropě i ČR. V rámci něj se soustřeďuje zejména na investiční strategie a tržní prostředí z makro pohledu.

 

 

 

Upozornění pro investory:
Výše uvedené sdělení není investičním poradenstvím ani investičním doporučením, nezohledňuje znalosti, zkušenosti v oblasti investování do investičních nástrojů ani finanční situaci investora, jeho cíle či postoj k riziku.

Toto sdělení není nabídkou podle § 1732 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“) ani veřejnou nabídkou podle § 1780 občanského zákoníku.

Hodnota, cena či příjem z investičních nástrojů se může měnit anebo být ovlivněna pohybem směnných kurzů. V důsledku těchto změn může být hodnota investice do investičních nástrojů znehodnocena. Návratnost investice není vždy jistá, každá investice obnáší riziko. Vysoký výnos představuje vyšší riziko, nízký výnos není vždy zárukou nižšího rizika. Úspěšné investice v minulosti neindikují ani nezaručují příznivé výsledky do budoucna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Beneš, Novák a Cyrani: Nejzajímavější z prezentace ČEZ k rekordním číslům, dividendě i výhledu
22.03.2023 15:52
Energetika ČEZ dosáhla za poslední čtvrtletí roku očištěného zisku 26...
ČEZ - Na vlně vysokých cen elektřiny (nové doporučení a cílová cena)
29.03.2023 16:33
V návaznosti na reportované výsledky hospodaření společnosti ČEZ obnov...
Michal Le: Současné ceny plně nereflektují ziskový potenciál ČEZ. Vládní regulace nejvíce zasáhnou výsledky roku 2023
14.04.2023 18:10
Analytický tým Patria Finance vydal po rekordních číslech tuzemské ene...
Do výsledku ČEZ promluvilo mimořádné zdanění. Zpřesnil výhled pro rok 2023 a navrhuje dividendu 117 korun na akcii
11.05.2023 7:24
Skupina ČEZ dosáhla v prvním letošním čtvrtletí čistého zisku 10,8 mil...
Ministerstvo financí nebude žádat od ČEZ vyšší dividendu z loňského zisku
11.05.2023 9:56
Ministerstvo financí nebude od energetické firmy ČEZ chtít vyšší divid...
Komentář analytika: ČEZ zapsal mírně negativní výsledky, čistý zisk zaostal za konsenzem
11.05.2023 14:02
ČEZ dnes před otevřením trhu zveřejnil výsledky svého hospodaření za 1...
Vláda otevřela cestu restrukturalizaci ČEZ (-8 %). Schválila zákon o přeměnách obchodních společností
18.05.2023 8:12
Vláda včera 17. května 2023 schválila návrh zákona o přeměnách obchodn...
Akcie ČEZ neudržely tisícovku. Dál je topí otevřená legislativní cesta k jeho ovládnutí a rozdělení
19.05.2023 12:31
Akcie energetické společnosti ČEZ na pražské burze dnes pokračují ve v...
František Kronus: Trhy čím dál více ovlivňuje politika. Propadu na ČEZ využívám k navýšení pozic
23.05.2023 17:08
Současné trhy jsou čím dál více v područí politiky. Ke geopolitickým t...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
18.04.2024
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  
13:46Míra inflace v EU v březnu zvolnila na 2,6 procenta, v Česku je beze změny
13:40Powell po posledních datech o inflaci signalizuje ještě pozdější začátek snižování sazeb
13:14Reuters: Křetínský zvažuje, že se pokusí převzít vlastníka britské pošty
11:52Komentář analytika: Růst prodejů LVMH zpomaluje, na rozdíl od konkurence však firma dále roste
11:30Powell potvrdil pozdější uvolnění, pozornost se ale přesouvá k výsledkům  
10:22Seidler: Ceny tržních služeb v březnu v souladu s běžným vývojem, ceny rostlinné výroby však skokově vzrostly

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Index filadelfského Fedu
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
16:00USA - Prodeje starších domů, m/m
16:00USA - Předstihový index Conference Board, m/m