Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Microsoft se odráží ode dna, vývoj spotřebitelské důvěry pomáhá americkým akciím….Tyco International +45,82%

29.07.2002 8:34
Autor: 

Růst akcií softwarové společnosti Microsoft, které se po středečním propadu na své 1,5leté minimum odrazily od úrovně USD 41,41 (+5,8%), pomohl indexu S&P k zisku 1,7 procenta na 852,84 bodů. Na vývoj akcií průmyslového konglomerátu Tyco International (+45,82%) mělo pozitivní dopad jmenování Edwarda Breena na post výkonného ředitele na místo Dennise Kozlowského, který byl v minulém měsíci obviněn z krácení daně ve státě New York. Naopak se nedařilo akciím druhého největšího výrobce mobilních telefonů na světě, společnosti Motorola (-10,5%), jejíchž řady právě nový šéf Tyco International opustil.

Sdělovací prostředky opět ukázaly jak mohou být mocné poté, co se článek v The Washington Post o možné manipulaci účetních výkazů internetové divize společnosti AOL Time Warner stal jedním z důvodů, proč se investoři v hojném počtu zbavovali akcií největší mediální společnosti na světě. Pak článek z Wall Street Journal, který hodnotí pokles ceny na čtyřleté minimum jako výhodnou nákupní příležitost způsobil nárůst ceny AOL o 13,07 procenta.

Překvapivé zvýšení spotřebitelské důvěry, které svým průzkumem prezentuje Michiganská Univerzita pomohlo zejména prodejním řetězcům a tak se nákupním objednávkám těšily akcie společností Wal-Mart (+2,51% ), Bed Bath & Beyond (+3,9%). Převzetí řízení CEO GE Jeffa Immlta a rozdělení General Electric Capital Corp. do čtyř divizí kvůli větší transparentnosti finančních výsledků dopomohlo k růstu akciím mateřské společnosti GE (+4,12%). Zvýšené předepsané pojistné a nárůst v oblasti životního pojištění pomohlo největší světové pojistné skupině AIG k dosažení 37%-ního narůstu čistého zisku v 2Q, což se odrazilo v růstu ceny akcií společnosti o 6,9 procenta. I přes tento výsledek zatím akcie společnosti ztrácejí od počátku roku 31 procent. Pozitivně se promítly hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí na cenu akcií největšího výrobce video her v USA společnosti Electronic Arts (+4,8%), která se prezentovala ziskem na akcii 0,05 USD oproti očekávané ztrátě 0,08 USD, když se společnosti podařilo prodat více her pro osobní počítače v porovnání s konkurencí, jakou je například společnost Sony se svojí herní konzolí PlyStation 2.

Nevýrazné výsledky jednání na právě probíhající Air Show v anglickém Farnborough, na kterém se zatím výrobci letadel a leteckých motorů společnosti Boeing podařilo podepsat smlouvy na dodávku 48 strojů zklamala očekávání investorů a akcie společnosti tak propadly o 2,19 procenta. Nejvíce se na poklesu indexů Dow Jones a S&P podílely svým propadem akcie společnosti IBM poté, co se na trhu objevily spekulace, že se největší výrobce osobních počítačů potýká s výrazný poklesem poptávky, a že snížil financování penzijního plánu zaměstnanců společnosti. Společnost IBM se ústy své tiskové mluvčí k těmto neověřeným informacím odmítla vyjádřit (-4,25%). Index Dow Jones získal jedno procento a jeho uzavírací hodnota tak činila 8264,39 bodu.

Akcie třetího největšího provozovatele dálkových telefonních linek ve Spojených státech -společnosti Sprint - klesaly, přestože společnost popřela problémy s bankovními úvěrovými linkami, které měly být důkazem, že firma není schopna financovat své aktivity. Sprint prohlásil, že na jeho účtech byla dostatečná finanční zásoba ve výši USD 650 mil. (-21,6%). Index technologického trhu Nasdaq vrostl o 1,8 procenta na 1262,12 bodu

Roman Koděra


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.