Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Patria Direct jako jediná v ČR zahajuje obchodování s polskými cennými papíry!

Patria Direct jako jediná v ČR zahajuje obchodování s polskými cennými papíry!

05.12.2005 10:00
Autor: 

Na polském trhu bylo letos emitováno 33 IPO. Patria Direct od počátku prosince umožňuje svým klientům investovat do cenných papírů na dynamicky rostoucím polském kapitálovém trhu. Zahájila totiž jako jediný český broker obchodování s cennými papíry na varšavské burze. Klientům poskytuje Patria Direct samozřejmě i široké informační zázemí pro jejich rozhodování při investicích do polských cenných papírů.

Patria Direct se rozhodla umožnit svým současným i potenciálním klientům participovat na ziscích z dynamicky rostoucího polského kapitálového trhu a zahájila počátkem prosince obchodování na varšavské burze. Klienti Patria Direct mohou investovat do 252 kotovaných akcií s tržní kapitalizací 279 mld. polských zlotých (PLN).

„Jsme jediný broker v České republice, nabízíme možnost obchodovat s cennými papíry na polském kapitálovém trhu,“ řekl Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel Patria Direct. „K rozšíření naších služeb o tento trh nás vedl růst polského trhu a množství investičně zajímavých cenných papírů včetně řady IPO (primárních emisí akcií).“

O atraktivitě polského kapitálového trhu svědčí několik faktů:

* Hlavní index varšavské burzy WIG k počátku prosince zaznamenal meziroční růst téměř 33 % (v EUR) – viz graf na konci tiskové zprávy.

* Na rozdíl od českého trhu je polský kapitálový trh výrazně živější v investorsky atraktivní oblasti IPO. V loňském roce vstoupilo na varšavskou burzu 36 IPO. V letošním roce to bylo zatím 33 nových emisí.

* Objem obchodů na varšavské burze dosáhl v roce 2003 hodnoty 80 mld. PLN, v loňském roce to bylo 118 mld. PLN a objem ke konci letošního října činil 154 mld. PLN.

„Patria Direct nabízí možnost obchodovat s polskými cennými papíry jak prostřednictvím našich internetových stránek (www.patria-direct.cz) tak telefonicky. Současně s obchodováním polských cenných papírů nabízíme i měnové konverze CZK/PLN,“ informuje o nových službách Patria Direct Oldřich Pavlovský. „Při podání příkazů k obchodování prostřednictvím internetu se poplatky za transakci pohybují již od 30 PLN.“

Varšavská burza je rozdělena na dva trhy: oficiální a paralelní. Členové varšavské burzy provádí transakce ve dvou obchodních systémech: kontinuálním a aukčním. Kontinuální obchodování na varšavské burze probíhá od 9.30 do 16.10 hodin. Závěrečná aukce probíhá od 16.10 do 16.20 hodin a post-aukční obchodování končí v 16.30 hodin.

Podrobné informace o systému obchodování, cenných papírech a výsledcích obchodování najdete na internetové adrese varšavské burzy www.gpw.com.pl.

Patria Direct nabídkou nákupu a prodeje polských cenných rozšířila nabídku investičních nástrojů pro své klienty. Vedle nově nabízených polských cenných papírů a měnové konverze (PLN/CZK) to jsou: * české akcie (na pražské burze),
* zahraniční akcie (USA, Německo, Švýcarsko, Velká Británie, Euronext – Belgie, Holandsko, Francie,),
* indexové akcie (ETF),
* HZL Hypoteční banky,
* státní dluhopisy ČR,
* k dalším službám patří například měnové konverze (USD, EUR, GBP, CHF) a poskytování úvěru na nákup cenných papírů (margin).

Profil Patria Direct

Patria Direct je předním českým online brokerem, který poskytuje své investiční služby privátním klientům. Společnost je součástí skupiny Patria. Patria Direct umožňuje nyní svým klientům obchodovat se širokou nabídkou cenných papírů prostřednictvím služeb osobního makléře, call centra či internetové aplikace www.patria-direct.cz.

Klienti mohou uzavřít smlouvu s Patria Direct online prostřednictvím stránek www.patria-direct.cz nebo na všech pobočkách ČSOB. Poplatky za obchodování na pražské burze jsou již od 100 Kč, na zahraničních trzích od 14,95 USD. Minimální objemy obchodů nejsou pro akciové obchody stanoveny.

Patria Direct změnila koncem října své logo, které má zvýraznit její postavení v rámci Patria Finance, její orientaci na investiční služby pro privátní klienty a současně vyjadřovat dynamiku a růst, které Patria Direct od zahájení obchodování v roce 2001 dosáhla.

Vývoj indexu varšavské burzy WIG za posledních 12 měsíců


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  

Související komentáře
    Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    ČasUdálost
    14:30USA - HDP, q/q a
    14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.