Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

CzechInvest bude mít nového generálního ředitele

20.10.2005 12:28
Autor: 

Následuje tisková zpráva Czechinvestu
Agenturu pro podporu podnikání a investic CzechInvest čeká na přelomu října a listopadu změna v nejvyšším vedení. Generální ředitel Radomil Novák opouští svou funkci a od 1. listopadu jej nahradí dosavadní ředitel zahraničního zastoupení CzechInvestu v Japonsku Tomáš Hruda.

Pozici generálního ředitele CzechInvestu zastával Radomil Novák od loňského podzimu, kdy ho ministr průmyslu a obchodu Milan Urban jmenoval namísto Martina Jahna. „Už když jsem přebíral vedení agentury počítal jsem s maximálně ročním působením. Má rodina trvale žije v Kalifornii a manželství na takovou dálku se dlouho vydržet nedá. Navíc nyní čekáme prvního potomka a u toho bych chtěl být,“ řekl Radomil Novák, který se k odchodu sám rozhodl a agenturu na předání novému řediteli postupně připravil.

Radomil Novák nastoupil do CzechInvestu v roce 1998 jako ředitel investičních projektů a mimo jiné byl zodpovědný za návrh a přípravu národního systému investičních pobídek. V červenci roku 2000 založil, a do poloviny roku 2003 i řídil, kancelář CzechInvestu v kalifornském Silicon Valley. V srpnu 2003 se vrátil do pražské centrály jako náměstek generálního ředitele pro operativní řízení, kdy odpovídal především za sloučení CzechInvestu s ARP a CzechIndustry a za zavedení nového systému podpory podnikání v ČR s využitím fondů EU.

„CzechInvest je mimořádně výkonná agentura ministerstva, proto je nezbytné, aby ji vedl člověk odpovídajících schopností. Už v prvních měsících práce Radomila Nováka bylo jasné, že to byla volba šťastná. Je škoda, že odchází, ale to osobní rozhodnutí chápu. Jeho nástupce nebude mít snadný úkol, protože musí navázat na jeho práci ve dvou klíčových oblastech pro naši ekonomiku - zprostředkování evropských strukturálních fondů našim podnikatelům a získávání zahraničních investorů musí řídit skutečná osobnost,“ prohlásil ministr průmyslu a obchodu Milan Urban.

Změna ve vedení CzechInvestu se připravuje několik týdnů. Ministr již také vybral za Nováka náhradu. Volba padla na dosavadního ředitele zahraničního zastoupení CzechInvestu v Japonsku Tomáše Hrudu. Tomáš Hruda vystudoval ekonomii a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a do CzechInvestu přišel jako projektový manažer v roce 2000. Významným okamžikem jeho kariéry byl projekt TPCA, historicky největší zahraniční investice, která přišla do České republiky. Hruda byl tehdy pověřen vedením realizačního týmu. Později se stal ředitelem odboru investičních projektů a od letošního ledna je ředitelem zastoupení v Japonsku, kde se zabývá podporou přílivu japonských investic do České republiky.

„Rozhodnutí ministra pověřit mě řízením agentury si velice vážím. Úkolem CzechInvestu je především podporovat domácí firmy a zprostředkovávat investiční projekty. Agentura tedy hraje důležitou roli při vytváření obrazu České republiky jako místa, kde se vyplatí podnikat, a tuto pozici bych rád svým působením v čele CzechInvestu dál posiloval,“ reagoval na své pověření Tomáš Hruda.

„Z kandidátů, kteří přicházeli v úvahu, jsme vybrali toho nejlepšího. Tomáš Hruda problematice podpory podnikání rozumí a mezi investory má jeho jméno dobrý zvuk,“ dodal ministr Urban.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
25.04.2024
22:03Zámoří strhla do záporu Meta i pomalejší růst ekonomiky  
19:16ČD Cargo, a.s.: Tisková zpráva
19:10UNICAPITAL Invest III a.s.: Výroční zpráva 2023
19:04UNICAPITAL Invest VI a.s.: Výroční zpráva 2023
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    ČasUdálost
    14:30USA - HDP, q/q a
    14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.