Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Rostislav Rod píše Miroslavu Kalouskovi: Premiérova půjčka je jen záminkou!

Rostislav Rod píše Miroslavu Kalouskovi: Premiérova půjčka je jen záminkou!

23.02.2005 15:15
Autor: 

Následuje úplně znění otevřeného dopisu Rostislava Roda adresovaného Miroslavu Kalouskovi
Vážený pane Kalousku, v poslední televizní Sedmičce jsem byl označen za obskurní postavu. Jako její účastník jste se nad tímto mnohoznačným cizím slovem jen lehce pousmál. Byť obskurnost ve všech případech znevažuje lidskou důstojnost.

Nejen že nejsem schizofrenním pisálkem v kulichu, ale - a to zdůrazňuji - kdykoliv mohu věrohodně prokázat, kde jsem získal své peníze. Za mými penězi nestojí korupce, vydírání či dokonce mrtví. Proto Vám mohu položit otázku: Dá se to samé říci i o penězích, které jste si půjčil Vy? Otázky nejsou indiskrétní, indiskrétní jsou odpovědi.

Nikdy jste totiž nevyvrátil podezření novinářů, zda byl Vaším věřitelem váš švagr Lubomír Kašák, který byl z největší pravděpodobností zavražděný za vydírání, jak informovala na základě policejních šetření média. Vaše politická čest - zejména v posledních dnech - stojí jen a pouze na náznacích. Odpovězte jasně! Byl Vaším věřitelem Lubomír Kašák, nebo ne? Pokud jím byl, potom byste rozhodně nemohl říci, že jste si půjčil ty nejčistší peníze na světě. A navíc byste o ne zrovna čistém původu těchto peněz musel vědět. Vždyť Vaše žena byla společníkem firmy Lubomíra Kašáka, v jehož bytě na Veleslavíně podle Hospodářských novin dodnes bydlíte. A to prý za nadstandardních podmínek, jak píší HN. Skoro by se chtělo říci, že jste bez viny, když nyní tak házíte kamenem, abych parafrázoval Váš Nový zákon.

Osobně nikoho z ničeho nepodezírám, nenapadám a neobviňuji. Pouze jsem se zeptal na možné podobenství mezi mnou - jako “obskurní” postavou - a vaším věřitelem či sponzorem.

Od chvíle, kdy jsem se rozhodl zveřejnit, že jsem to byl já, kdo půjčil panu Vikovi, od té doby jsem zahrnován nejrůznějšími “dobrými radami”. Jedna z nich byla, že “nemám vykonávat potřebu výš, než můžu”, protože tím ruším kruhy, o kterých nemám ani tušení. Tato rada mě, jako bývalého novináře, zaujala. Proto jsem udělal ten nejhloupější výraz, jakého jsem schopný, aby mi svá slova dotyčný rádce vysvětlil. Naznačil mi, že za celou causou jsou peníze z Diag Human a skutečnost, že Gross trvá na vyšetření tohoto skandálu. A protože by prý nitky mohly vést k Vám, tak se na Grosse trochu zlobíte, což by mohlo semlít i mě. Nevím, zda je toto tvrzení pravdivé, skutečností však je, že na mě byl konán tento nátlak.

Přišli za mnou i Vaši ne zrovna fanoušci a nabízeli mi causu, za níž jsou opět mrtví. Causu nákupu padáků v době Vašeho účinkování na ministerstvu obrany. Prý jestli ji nechci rozjet jako odvetu za to, že jste mě v médiích ovládaných německým kapitálem, které “vám jdou na ruku”, nechal označit za schizofrenika (mimochodem - nikdy jsem takovou diagnózu neměl, nicméně se mi zdá nápadné, že stejná diagnóza byla v médiích udělena posmrtně i Lubomíru Kašákovi, což dává tušit stejného scénáristu; kvůli pomluvě jsem tento týden podal trestní oznámení).

Nabídku “rozjet causu s padáky” jsem odmítl, stejně jako jsem odmítl zastrašování. Nicméně za oběma hovory ve mně zůstávají otázky. O co v celé hře vlastně jde?! Už teď je mi jasné, že půjčka premiéra a podnikání jeho manželky jsou pouze záminkami, nikoliv podstatou věci. Nyní máte možnost oddělit zrno od plev . Vždyť kázat vodu a pít víno dokáží jen pokrytci.

S pozdravem
Rostislav Rod


Váš názor
  • Kdo seje vitr
    01.03.2005 20:48

    Nic bych nemel proti tomu, odkud kdo ma penize. Problem ovsem je, ze titiz by po obcanech nejradeji svleceni donaha... Je to smutne, ale pouze sklizi, co seli...
    xmian
  • Spis by bylo zajimave
    23.02.2005 21:48

    takhle proklepnout cely parlament a senat.Asi by jsme se nestacili divit.Daly by se o tom asi psat vedeckofantasticke romany.Z kotelnika pravnikem.Z cisnice skoro uspesnou stavitelkou.Z lokomotivy do cela statu.cha cha cha
    dodo
    • Další střípek do "skromné" politické mozaiky
      25.02.2005 12:15

      Jak asi dopadlo projednávání návrhu na snížení "náhrad" poslanců a senátorů ? Komunisté ho kritizovali, ODS zařídila ukončení projednávání a jeho odložení ... Není nad si zalítat po republice letadlem a ještě za to dostat zaplaceno. Předpokládám, že zde uplatní pan Schneider své "nosné" liberální myšlenky ...
      PaulC
    • Tak, tak
      24.02.2005 13:39

      A z bývalého komunisty šéfem pravicového klubu ... ať jsme spravedliví na obě strany. Těch "a" by se našlo téměř na každého politika a jeho rodinu dost a dost. A v tom je problém. Lidé zvolení do politiky po roce 1989 bohužel otevřeli brány své chamtivosti a korupci dokořán. Byli (a jsou) to lidé, kteří dle hesla: "kdo nekrade, okrádá svou rodinu" a "špinavou korunu přece nelze poznat" pořádně napěchovali své krabice od bot a tím nasadili morální laťku chování politiků pro následující proklatě nízko. Kdo je teď vinen. Ten, nebo ten předtím nebo ten potom ? Vina se po každých volbách shazuje na ty předchozí a tak je to pořád dokolečka dokola. Naše země opravdu nevzkvétá a řeči o "bolestných reformách" jsou naprosté většině lidí k smíchu.
      PaulC
  • Cheche:-)
    23.02.2005 17:11

    Nepsala to náhodou ta ženská z úřadu vlády co Grossovi shání tydle podivný týpky? Vždyť je přece v Česku snad každému jasný že žádný Rod Grososovi peníze nikdy nepůjčil!
    Polepšovna Rod
    • ze Rod si stezuje na noviny,
      24.02.2005 23:16

      je nejvetsi absurdita (jak by rekl Venca Havlu) protoze zide sami jsou nejvetsi majitele jak tisku tak rozhlasu v USA a v Kanade. Ovsem tam by takovy porad ve kterem je inkriminovan zid, neprosel.
      krestan
      • o zidech
        25.02.2005 10:40

        Ty jsi teda ubozak!! Co to tady meles o zidech?! Problém je v tom, ze jestli ma Gross maslo na hlave, tak Kalousek v nem plave!! Ale to se do te kampane proti Grossovi nehodi, co?!
        ceskylev
Aktuální komentáře
23.04.2024
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  
14:37Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur
13:32Týdenní výhled: Korporátní výsledky, nervozita kolem velkého techu. Nová data asi růst výnosů nezažehnají  
11:35Akcie se zvedají z pátečního propadu, sentiment však zůstává křehký  
11:18Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů