Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

CEZ: Further details on 16% state stake

17.1.2005 9:45

Deputy Industry Minister Martin Pecina commented on the potential sale of the state’s 16% stake in the company:
(i) The GM to be held on January 21 will decide whether management may buy up to 10% of CEZ shares in compliance with current legislation.
(ii) The GM will decide whether the transaction will be possible at the beginning of the summer. The GM will not decide whether it will take place or its potential size.
(iii) CEZ will probably want to sell the shares on. Pecina seriously doubts that CEZ would cancel the shares and thus lower equity.

The third point would confirm our earlier discussion with the company, which told us that CEZ feels it could sell the shares more effectively. This would suggest that the company is confident about its future performance. Source: Bloomberg

As expected, CEZ announced a buy-out offer for minority shareholders of Skoda Praha at CZK 193 per share. The offer is valid from today (17/01) until February 28. CEZ already owns 69% in the company. Of the remaining 31% stake, the National Property Fund owns 24.3%. The total costs to CEZ would be CZK 75.5m or CZK 0.13 per share.

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!
Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
23.1.2017
19:11Investiční výhled Patria 2017: Přehled našich očekávání pro akcie, měny i ekonomiku  
17:56V cestě k úspěchu nové americké vlády stojí jediná věc. Ona sama
17:47Summary: McDonald's pomohly celodenní snídaně, Halliburton si teprve zvyká na vyšší ceny ropy
17:32Technická analýza: Dolar by se mohl odrazit od hodnoty 113,00 USDJPY a získat ztracené pozice
17:10Pražská burza v úvodu týdne pod tíhou Erste i ČEZu
16:47Dolar začátkem týdne brzdil narůstající ztráty  
16:16El-Erian: Pět ekonomických lekcí z vlády prezidenta Obamy
14:44České dráhy, a.s. - Oznámení úrokové sazby na 8. výnosové období dluhopisu České dráhy, a.s., VAR/2018, ISIN CZ0003510885
14:37Mládek: OKD by mohl odkoupit stát. Za jednu korunu
13:51Expert: Čínská centrální banka hraje "nebezpečnou hru"
12:32JPMorgan ke koruně: Čeští vývozci si ve čtvrtletí zajistí miliardy exportu
12:00Týdenní výhled: Dopady inauguračního projevu Trumpa, důležitá makrodata a klíčové firmy americké výsledkové sezóny  
11:04Prognóza výsledků O2CR za 4Q16: Stabilizace fixního volání a silná mobilní data  
11:00Apple se nelíbí praktiky Qualcommu. Žaluje ho o 1 mld. USD
10:41Evropa zahájila týden v červeném, Stoxx 600 nejníže od počátku roku
10:40Trhům se nelíbí Trumpův protekcionismus, dolar oslabil  
10:31Odstávka prvního bloku Temelína se posouvá. Začne 30. prosince
10:18Pražská burza vstupuje do nového týdne bez jasného směru
10:03Prognóza výsledků Unipetrol za 4Q16: Obnovení provozu a přijaté pojistné  
9:27Technická analýza: Eurodolar po inauguraci D. Trumpa zamířil k hodnotě 1,0750

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Denní kalendář hlavních událostí
ČasUdálost
Philips Lighting NV (12/16 Q4)
12:50Halliburton Co (12/16 Q4)
13:58McDonald's Corp (12/16 Q4)