Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Živnostníci přes palubu… a další ekonomické zprávy

19.10.2004 11:27
Autor: 

Živnostníci přes palubu. Mnoho majitelů živnostenského listu přijde o sociální dávky, neboť stát totiž úředně stanovil, že se každému majiteli živnostenského listu bude počítat příjem 8.400 korun měsíčně bez ohledu na to, zda nějaké příjmy ze živnosti měl. Tak to dopadá, když se problémy řeší oklikou a nikoli tak, kde vznikají.

ČNB pokračuje v ochlazování trhu. Viceguvernér ČNB Luděk Niedermayer říká, že českému hospodářství ve střednědobém horizontu nehrozí inflační tlaky, a proto nepovažuje současnou úroveň úrokových sazeb za příliš nízkou. Že se tento měsíc nebude hýbat se sazbami, nemohlo být centrálními bankéři naznačeno více, než jak to guvernér a viceguvernér provedli.
(podrobněji ZDE)

Stabilita a nižší daně. Sdružení evropských obchodních komor Eurochambres doporučuje České republice zajištění stabilnějšího ekonomického prostředí a snížení daňové zátěže jako hlavní kroky k naplňování lisabonské strategie, podle níž se má EU stát v roce 2010 nejvýkonnější ekonomikou světa.

Německé pokulhávání. Podle odhadu německé centrální banky hospodářský růst ve 3. čtvrtletí mírně zpomalil. Zajímavý je výpočet Bundesbanky, podle něhož povede setrvání cen ropy nad 50 dolary za barel ke zvýšení inflace o tři čtvrtě procentního bodu a ke stejně velkému zpomalení růstu ekonomiky.

Optimismem nehýří ani německé firmy. Německá komora průmyslu a obchodu odhaduje, že růst HDP letos dosáhne 2,0 %, příští rok ale zpomalí na 1,5 %.

Výrobní ceny se v Německu minulý měsíc zvýšily o 0,2 % po růstu 0,3 % v srpnu. Důvod je stejný jako v ČR: rostoucí ceny oceli, železa a drahá ropa. Meziročně ceny výrobců v září vzrostly o 2,3 % po srpnovém růstu o 2,2 %.

Inflační cíl na dohled. Spotřebitelské ceny v eurozóně v září stouply o 0,2 %, meziroční inflace však klesla na 2,1 % ze srpnových 2,3 % a přiblížila se tak hodnotě, která představuje horní hranici inflačního cíle Evropské centrální banky.

Maďarská centrální banka podle očekávání snížila klíčové úrokové sazby o půl procentního bodu na 10,50 %. Prostor k uvolnění měnové politiky vytvořil pokles inflace a posílení kurzu forintu. Paradoxně centrální banka zároveň uvedla, že se schodek běžného účtu platební bilance dostal mimo kontrolu.

Souhrn ekonomických zpráv a zpráv o dění na trhu dluhopisů v předcházejícím dni spolu s přehlednými grafy a tabulkami naleznete ZDE.

David Marek, Patria Online

Váš názor
  • Konečně pravda!
    25.10.2004 14:58

    Pan Šejna konečně řekl pravdu o socialistické podpoře malého podnikání : daň z příjmu kterého jste nedosáhli, a skrouhnuté soc. dávky jsou, vážení živnostníci, oprávněným trestem za vaši blbost. Za to, že jste už dávno neodhlásili živnost, nepřestali přiznávat i to málo, co vyděláte, a nenahlásili se na pracáku. A možná i za to, že jste třeba naletěli volebnímu mámení a volili ČSSD. A proto - už nebuďte blbí!
    V.Maťout
    • Já si opravdu připadám jako v Kocourkově.
      26.10.2004 9:02

      Takže pokud jsem dobře pochopil místní komentáře, tak živnostník má právo na sociální dávky a má právo na neplacení daní. Já tedy živnostenský list mám také, ale platím daně a zároveň by mě nenapadlo žádat o sociální dávky. Ale je to asi tím, že jsem socan. Kdybych byl správný pravičák, jako ostaní místní komentátoři včetně V.Maťouta, daně z příjmu bych neplatil a ještě bych byl pohoršen, že mi stát nechce vyplácet sociální dávky. Jsme opravdu v Kocourkově. Já levičák tvrdím, že podnikatel má podnikat, vydělávat a vykazovat zisk (ze kterého se všude platí daně). Pravičáci zde tvrdí, že podnikatel vydělávat nemusí a má právo na sociální dávky.
      Mirek Šejna
      • novodobí jánošíci.
        03.11.2004 23:06

        Generál šejna má pravdu.Živnostník má podnikat a nestarat se co s jeho penězi chytří politici udělají,aby si udrželi voliče. Pokud podniká na "celý úvazek" a vykazuje trvale ztrátu nebo zisk = 0 ,tak do týdne po podání daňového přiznání by měl mít hloubkovou kontrolu z FU.V tomto směru chápu smlysl zavedení minimální daně Fyz Osob.Pokud by to takhle fungovalo,nebylo by potřeba zavádět minimální daň,navíc počítanou z průměrné mzdy flákačů ve státní sféře,policajtů, poslanců a ministrů čehokoli. Na druhou stranu, pokud mi příjem 5000 nebo 50000 měšíčně jako u šejny stačí k životu je to jen a jen můj problém a žádnej sociální byrokrat mi do toho nemá co kecat.Ale poručit a socialisticky plánovat že musím mít příjem 102000 a pokud ho nemám stejně z tohoto příjmu odvedu daň tomu už se říká zlodějna,za kterou se běžně zavírá do kriminálu.Pro pana Šejnu vysvětluji podrobněji: Zaměstnanec který má 2 děti, manželku na mateřské , v zaměstnání roční příjem 150000 čistého manželka 3500,- rodičovský příspěvek ,2x 650 kč přídavky a přivydělá si na ŽL po zaměstnání za drobné práce 20000,tak mu hodní socani počítají příjem 102000.Z 20000 mu zbyde po daních a odvodech slabých 10000,přijde o příspěvek na bydlení,přídavky na děti mu "darují" ve výši 350Kč nebo vůbec nic.A to dělá i se zaměstnáním klidně 12 hodin denně.Výsledek si spočítejte sami. Chudák zaměstnanec kterej má příjem cca 27000 / viz komentář níže 19,10,/čistého dostane vše v plné výši.Holt jsme si všichni rovni,někteří však jsme rovnější. Pak za Váma přijde člověk z ulice,že mu máte dát potvrzení,že se u Vás zajímal o práci.Na co?????? jednoduchá odpověď. Práci nechce,Pokud nedonese potvrzení tak přijde o sociální dávky ve výši 20000.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ A tomu říkám ROVNOST. DOSŤ bolo Jánošíka ,povesit za rebro ho treba..........
        jarda
        • P.S.
          03.11.2004 23:25

          Doplňuji člověka z ulice: běžný občan tmavší pleti s 5 dětmi.
          jarda
          • pokračování- asi jsem pravičák
            04.11.2004 0:34

            Ne každý podniká v Praze,Brně,Ostravě a jiných městech. Ne každý má obchod nebo výrobu.Řada lidí podniká na vesnicích kde jsou ceny práce a tržby úplně někde jinde než v uvedených městech.A samozřejmě od toho se odvíjí i výše příjmů před zdaněním. Ti hloupí si pořídí ŽL ,ti chytří dělají fušky a kšefty na černo.Bez daní,bez nemocenské,bez zdravotního.A ještě jsou třeba klidně na pracáku nebo na dávkách sociální podpory.Hodný sociální demokrat,aby to měl jednodušší,trestá ty hloupé,ty chytré nevidí. Souhlasím,podnikáš = tvoříš zisk- plať daně.Ale plať je ze zisku,který vytvoříš a ne z nějakého fiktivního numera.A ze svých daní si platím státní úředníky nejenom za to,aby vymýšleli koniny a hovadiny/viz zákon o DPH apod,/,ale aby mne a jiné ochránil např.před před konkurencí černých "podnikavců".A to je to,co se kritizuje,že socani zavedli minimální daň pro ty ,kdo podnikají legálně a poctivě a ty černé nebo nepoctivé nechávají plavat a nezajímají je místo aby po nich šli .Pro ně platí logika věci už od Zemana: jseš podnikatel = jseš podvodník. Ostatní jsou řádní občané a jsou čistí jak lilie. P.S. Jěště nepřišli na to,že podle živnostenského zákona musím mít na svoji činnost 4 živnostenské listy a že bych měl odvádět minimální daň z každého z nich. Ale až bude ve státní kase zase o kus větší díra,tak jim to může dojít,že existují skryté rezervy. FUJ!!!
            Jarda
      • Diskriminace
        28.10.2004 11:12

        Ano podnikatel má podnikat. Proč by ale podnikatel měl mít někým nadiktováno, jaký má mít životní standard a jaké hodnoty má vyznávat? Když mi stačí menší příjem, proč bych se za každou cenu měl snažit dosahovat vysokých zisků, ze kterých budu odvádět nehoráznou daň? Já podnikám proto, abych se uživil a proto, že tak mohu rozhodovat o tom, komu a za jakých podmínek své služby poskytnu. To co dělám, dělám pro slušné a převážně chudší lidi, i pro lidi s postižením. Proč bych měl své služby předražovat a dělat je pro ty lidi nedostupné, jen abych státu platil daně s nimiž "hospodaří" strašně a nestydatě? A mimochodem: Co má dělat nepodnikatel? Proč si socani tak hýčkají flákající se zaměstnané i nezaměstnané? Proč zaručují vysokou minimální mzdu lidem, kteří jsou líní něco se naučit, aby si zasloužili více, než pár stovek za šmudlání podlahy?
        Jirka
      • Opravdu jsme v Kocourkově
        26.10.2004 14:57

        Určitě tady nikdo netvrdí, že živnostník si nemá platit zdravotní a sociální pojištění a nemá platit dadě. To určitě ano, ale z takového výdělku, který si vydělá a ne z nějaké fikce. Protože potom se opravdu dostáváme do situace, že takový živnostníček, který si vydělává na svoje živobytí, zaplatí daň z toho co si vydělá a "šetří" státní kásu tím, že nestojí na úřadě práce (kde mimochodem stojí takový občan daleko více, než když se snaží a vydělá si jenom na to svoje živobytí - určitě ne tak, že by měl ještě dotovat státní kasu) platí daleko a daleko více, než kterýkoliv zaměstnanec i s minimální mzdou. Potom se opravdu nemůžeme divit, že se snaží podvádět - nebo si jde stoupnout do fronty na úřad práce. Proč také ne, když vidí že podmínky pro zaměstnance a čekající na úřadě práce jsou daleko a daleko výhodnější. Ono totiž zaměstnanci jsou v daleko výhodnějším postavení než takový živnostníček. A nevidím důvodm, aby si živnostníček, vydělávající stejně jako zaměstnanec neměl brát např. přídavky na dítě. Říká se, že mají být stejné podmínky pro všechny, ale bohužel nejsou - živnostníkovi nikdo nic zadarmo nedá, podpora veškerá žádná - přes všechny proklamace vlád pravicových či levicových.
        Jarmila
      • Máte pravdu
        26.10.2004 14:54

        Jste úplně z těch socanů zblblý. Ano jsme v Kocourkově díky ČSSD.
        Ford
  • Někdo patří do ústavu
    19.10.2004 14:59

    Takže, všichni kdo souhlasíte s tou blbostí kolem živností, tak od nového roku každý z vás, kdo vlastní řidičský průkaz zaplatí povinné ručení ve výši jaká je na tahač návěsů. Nejezdíte, nemáte auto, na tahač si nevyděláte. Koho to zajímá. Máte řidičský průkaz. Tak plaťte šmejdi. Jinak vám doporučuji navštívit psychiatra.
    Ford
  • Živnostníci přes palubu, opravdu?
    19.10.2004 11:53

    Mane Marku, je živnostníkem ten kdo provozuje živnost, nebo ten, kdo má živnostenský list? Asi ten kdo provozuje živnost, že? No a kdo provozuje živnost, má většinou příjem takový, že nemusí žádat o sociální dávky, že? Takže pokud je někdo takový blbec, že umí sice žebrat na sociálce o podporu, ale neumí zrušit svůj živnostenský list, který stejně nepoužívá, pak je oprávněně státem za svoji blbost potrestán.
    Mirek Šejna
    • živnostníci-iniciativa se trestá
      22.10.2004 10:47

      Vždyť všichni ti, kteří odsuzujete živnostníky, kteří si vydělájí jenom tak na to živobytí, by jste si měli uvědomit, že takový živnostník, není žádný blbec. Nebo možná je, ale jenom v tom smyslu, že si na to svoje živobytí vydělá, možná dostane přídavky na dětí, ale hlavně nestojí na úřadě práce se založenýma rukama a nečeká až se někdo smiluje mu dát nějakou práci. Vždyť si uvědomte současnou situaci, kdy nají práci není vůbec jednoduché. A takový živnostník, sice dostane nějaký přídavek na dítě (co toje 313,- Kč????) ale na druhou stranu šetřeí práce státní pokladnu tím, že nezabírá místo na úřadě práce a nepobírá mnohem vyšší státní dávky. Současná situace je taková, že právě ta iniciativa se trestá. A současná vládá tomu jenom přispívá a snaží se všechno utáhnout a vyždímat právě z takových občanů. Takových občanů by totiž tato vláda potřebovala daleko více aby si vylepšila svou vlastní image "jak je dobrá".. Myslete si co chcete, ale táhneme to do minulosti. Nedivím se, že jsou lidi apatiční, vždy pokud vyvinou jakoukoli vlastní snahu tak jenom dostanou po prstech a ještě musí pořád jenom platit. Současný malý živnostník totiž jenom platí a platí. Být zaměstnaný nebo nezaměstnaný na úřadě práce je přece jenom jednodušší.
      Jarmila
    • Postupna likvidace malych zivnostniku
      19.10.2004 13:59

      Například rodina s malým dítětem bez živnostenského listu bude dostávat přídavky, pokud má měsíční příjem do 27.600 korun čistého. Pokud ovšem živnostenský list má, bude dostávat přídavky jen v případě, že má měsíční příjem do 19.230 korun čistého, uvádí list. http://www.ceskenoviny.cz/index_view.php?id=95262
      Radek.K
    • nojo
      19.10.2004 13:26

      socan Sejna zase nezklamal... a co kdyz nahodou nekdo ma zivnost ale nevydelava mu to moc. Ma podle vas chcipnout hlady? Nejak se do toho zamotavate. Jiste zrusit davky je ok, ale vsem!!
      PANDA
      • Pando
        19.10.2004 13:53

        Já socan platím ročně na daních 140 tisíc. A to jsem socan. Ale nejsem "socka" jako PANDA a hromada dalších rádoby-pravičáků, kteří se nestydí nadávat na to, že mají zaplatit ročně minimální daň a ještě jim není stydno chodit si na úřad pro sociální dávky. Pokud vím, tak pravice sociální dávky nepodporuje.
        Mirek Šejna
      • PANDO
        19.10.2004 13:46

        ve všech volbách jsem vždy volil pravici. Přesto se musím přiklonit k názoru socana Šejny. Ten, kdo nedokáže vydělat cca 8000 na daně za rok, nemá v podnikatelském prostředí co dělat a má pozastavit svou živnost. Nebo má ŽL jen proto, aby mohl okrádat nás daňové poplatníky pod zastěrkou pouhého přivýdělku.
        Honza B.
        • ach jo
          25.10.2004 21:13

          Prave kvuli pitomcum jako je Sejna zmizi vsichi opravari destniku a opravny bot.Vsichni lide ,kteri si zivnosti jen obcas privydelali ji zrusi a bud budou delat na cerno nebo se na vsechno vykaslou.Kdovi co Sejna dela.Moc bych za to nedal,ze dostava zajimave statni nebo mestske zakazky bez vyberovych rizeni od svych soukmenovcu.
          dodo
          • Soudruhu pitomče Dodo
            26.10.2004 9:20

            říká ti něco tržní prostředí? Pokud ne, tak věř tomu, že když děláš něco, co ti nevydělá na živobytí, tak se na to vykašli. Stát nemá povinnost ti to dotovat. Dotovat to bude pouze tehdy, když to bude pro stát výhodné. Opravy děštníků mezi dotované profese určitě nepatří. Ale počkej si na vítězství ODS v příštích volbách. ODS určitě zavede plošné sociální dávky pro všechny podnikatele, kteří neplatí daně. Možná bude ODS i dotovat nějakou živnostenskou dávkou všechny vlastníky ŽL za to, že nejsou schopni si na sebe vydělat. To se pak budeme mít všichni skvěle. To i já přestanu platit daně a požádám o sociální dávku.
            Mirek Šejna
            • Soudruhu Šejno
              02.11.2004 12:39

              vlastně pitonče (to tě cituji)Šejno.Podnikám od 90roku a mám co dělat abych se uživil.Jsem malý živnostník,daně platím i když né takové jako ty.Ješ lepší.Od 90roku jsem nedostal žádnou podporu od státu a ani o ni nestojím.Teď mně vzali přídavky. Ať si dementní Škromach sežere.To jakou socani provadí sociální politiku je k zblití viz 8000,-policie,podpora lidí kteří nechtějí dělat,zdražení plynu,el.poviného ručení,největší daně v Evropě atd.už si připadám jako dojná kráva.Vůbec se nediví lidem že dělají na černo.Šejno nevěř že socani vyhrají volby.Už se těším až socani s GroSStapem půjdou do hajzlu!!! B.l.
              B.l.
              • Soudruhu B.I.
                09.11.2004 10:49

                socani ti vzali přídavky na děti? No takže jsi pobíral podporu od státu ve formě přídavků, že? No tak tu neplácej cosi o tom, že o podporu nestojíš. Asi nestojíš, ale pobířáš. Podporu totiž dostávají jen ti, co mají nižší příjmy, mezi které soudruhu "podnikateli" patříš nejspíš také. A proč ti vzali přídavky? Nejspíš proto, že jsi platil ročně na daních "nulu" a teď ti vyčíslili minimální daň 8000 za rok, chudinko. Já těch 8000 na dani z příjmu zaplatím každých 14 dní, protože měsíčně mi to vychází asi na 17 tisíc. A z těch mých daní pak stát tobě dával přídavky na děti ty chudinko podnikatelská. Mezi nás podnikatele nepatříš, ty socko vychcaná.
                Pravicový liberál
                • Pravicový liberále,
                  09.11.2004 14:22

                  neštěstím většiny normálních podnikatelů a živnostníků v Čechách je to, že mají mezi sebou pár podobně namyšlenejch vocasů, podle kterejch je zaměstnanci a další nepodnikající k velký radosti Škromacha posuzujou. Nedivim se, že komoušům rostou preference.
                  J.
            • Živobytí?
              28.10.2004 12:03

              Na své živobytí si vydělám. Proč bych měl ale vydělávat na živobytí líným lidem a politikům, kteří tuto zemi vedou systematicky k bankrotu? Dodova poznámka mi vůbec pitomá nepřipadá. Až to tu ti drobní řemeslníci podle Vaší rady zabalí, jsem zvědav, jak se budou voliči ČSSD tvářit při placení u "úspěšné" firmy, která jim za nabroušení nože naúčtuje pětistovku. Jak si budou pracující po ránu muset přivstat, aby stihli proběhnout několik hektarů hypermarketu, kvůli nákupu rohlíků a salámu ke svačině. Jak si budou po deseti takových nákupech kupovat nové boty na jedno použití. A protože nikdo nebude za rozumný peníz opravovat levné výrobky, budeme je prostě kvůli drobným závadám vyhazovat a platit víc a víc za svoz odpadu. Ne však dlouho. Jen do té doby, než naše malá zemička bude jedno velké smetiště. Pokud Vám něco říká pojem tržní prostředí, proč o jeho existenci neusilujete? Zdražování drobných služeb, ke kterému nás vláda nutí nemá s tržním prostředím nic společného. Nepálí Vás levná konkurence?
              Jirka
            • Soudruhu
              26.10.2004 18:46

              "Když děláš něco, co ti nevydělá na živobytí, tak se na to vykašli." Teda vy jste dobrý: 1) říkáte: když děláš něco, co ti vydělává málo, tak to nedělej a nevydělávej nic. Nejlepší cest k bohatství, že? 2) Pokud daná osoba přestane produkovat (opravovat deštníky,boty) pak v ekonomice bude přesně o toto množství statků méně. Ničením produkce k bohatství!!! 3) Přečtěte si od H.Hazlitta Ekonomie v jedné lekci (nebo aspoň od Bastiata co je a co není vidět, je to na internetu anglicky,španělsky,francouzsky), je strašná sranda, jak některé ekonomické bludy přetrvávají staletí. Ta knížka od Hazlitta vyšla v roce 1946 a už tehdy si z téhle argumentace dělal srandu....
              ondra
            • To je přesné
              26.10.2004 15:46

              stát bude dotovat, jen to, co je pro něj výhodné. A pro tenhle je výhodné dotovat ty, co sedí doma, nebo stojí frontu na pracáku. to jsou přece potenciální voliči. Dotovat toho, kdo se snaží postarat se o sebe sám je pro takový stát skutečně nevýhodné. Svatá sociální pravda!
              J.
        • o to nejde
          19.10.2004 15:40

          Ja bych jim to samozrejme zkrouhnul. Jenom nevim proc prave jenom jim. A proc ne treba vsem zamestnancum. Takovy remeslnik, ktery ma jako zivnost sve remeslo se muze klidne dostat pod tu hranici. A ostatnim se zase pridavky o tuto hodnotu snizi. Jde prave o to ze kdyz bereme pridavky zivnostnikum je to nespravedlive protoze ostatnim je nechame. Jenomze zivnostnici nemaji odbory ze..... Ad socan: To ze platis 140k rocne na danich nijak nevylucuje to ze mas mylny nazory. Znam plno vedoucih manageru a mnozi jsou uplny k*k*ti.
          PANDA
    • Proč ?
      19.10.2004 13:09

      A proč bych ho rušil, když jsem si ho koupil. ŽL se na úřadě nerozdávají zadarmo. Prozraďte mi prosím, ve kterém zákoně je pod pokutou zakázáno vlastnit ŽL a momentálně živnost neprovozovat. Děkuji.
      J. Bílý
      • Pokuta?
        19.10.2004 14:01

        Jaká pokuta? Žádná pokuta neexistuje. Můžeš mít klidně ŽL dál. Jen ti to letos nevyjde se sociálníma dávkama. Letos ty dávky prostě nedostaneš.
        daňový polatník
        • re
          19.10.2004 15:24

          Já žádný dávky nepotřebuju a nepobírám. Ale nevim, proč je teda dostává ten, který je na tom stejně jako já, ale má to štěstí, že nemá ŽL. Jde o princip, ne o Škromachovu almužnu.
          J.B.
    • Je vlastnictvi zivnostenskeho listu zlocin?
      19.10.2004 13:01

      Tenhle zakon se dotkne hlavne tech, kteri maji zivnostak na obcasny privydelek. Je to opravdu tak velky zlocin, ze se vsichni tito lide trestaji zrusenim socialnich davek? Podle vas nejspis ano.
      Radim
      • Socani jsou stejná pohroma jako kobylky
        23.10.2004 23:41

        Patrim k tem, kteri se zivi sami a snazi se to delat poctive. Jenze ta slibovana "podpora" drobneho podnikani se jaksi nedostavuje, prave naopak! Kazde populisticke zvyseni minimalni mzdy se okamzite promita do zvysovai pojisteni! Jka to bude pokracovat? Skromach je naprosty diletant a debil, protoze dosahne presny opak. Ja a nejen ja, zacneme proste podvadet. Bez nejmensich skrupuli, polovina zakazek se nebude vykazovat a bude nacerno. Ja ty jejich hajzlovske socialni experimenty nehodlam podporovat!
        Zivnostnik
Aktuální komentáře
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  
13:46Míra inflace v EU v březnu zvolnila na 2,6 procenta, v Česku je beze změny
13:40Powell po posledních datech o inflaci signalizuje ještě pozdější začátek snižování sazeb
13:14Reuters: Křetínský zvažuje, že se pokusí převzít vlastníka britské pošty
11:52Komentář analytika: Růst prodejů LVMH zpomaluje, na rozdíl od konkurence však firma dále roste
11:30Powell potvrdil pozdější uvolnění, pozornost se ale přesouvá k výsledkům  
10:22Seidler: Ceny tržních služeb v březnu v souladu s běžným vývojem, ceny rostlinné výroby však skokově vzrostly
10:15Inflace v Británii v březnu klesla na 3,2 procenta, je nejníže za dva a půl roku
9:17Výrobce čipů ASML je díky vývozu do Číny v zisku, má ale málo zakázek
9:07Rozbřesk: Globální výprodej dostal pod tlak i středoevropské trhy
8:54ČEZ jedná o větrných turbínách v lesích. Bank of England možná začne snižovat sazby dříve než Fed a futures jsou smíšené  
8:09Adidas po nečekaně úspěšném prvním čtvrtletí zvedl celoroční výhled
6:27Komerční banka, a.s.: Hlavní akcionáři KB k 31.3.2024
6:21EUC a.s.: Výroční zpráva EUC, a.s. za rok 2023
5:58Stratégové z Wall Street varují, že pokles na akciích může vyvolat širší prodeje

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Index filadelfského Fedu
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
16:00USA - Prodeje starších domů, m/m
16:00USA - Předstihový index Conference Board, m/m