Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
TZ: iDNES spouští novou investiční hru

TZ: iDNES spouští novou investiční hru

01.06.2004 11:35
Autor: 

Zpravodajský portál iDNES ve spolupráci se společností Patria Online spouští na internetové adrese http://hra.idnes.cz novou investiční hru, která nabízí každému uživateli internetu možnost zkusit, jaké to je obchodovat s akciemi na pěti předních světových burzách, pražské burze a kromě toho i možnost investovat do vybraných fondů či na devizovém trhu.

Prostředí investiční hry bude prakticky stejné jako při skutečném obchodování na akciových trzích, čtenáři iDNES budou mít k dispozici reálné, jen mírně zpožděné ceny akcií. Informace potřebné k rozhodování o správném investování finančních prostředků získají hráči z doprovodného finančního zpravodajství. Hráči mají možnost zjistit na internetových stránkách burzovní hry v každém okamžiku, jak vypadá aktuální situace na trhu a jaký je stav jejich portfolia.

Vstupem do hry získává každý hráč fiktivních 500 000 Kč, se kterými může začít okamžitě obchodovat. Kromě poplatků, které jsou nutnou součástí obchodování na burze, bude konečný výnos portfolia záležet pouze na výběru akcií. Nejlepší investoři se každý měsíc dočkají zajímavých cen, na nejhodnotnější výhry se mohou těšit investoři roku. Ten, kdo dokáže nejlépe zhodnotit svěřený vklad, získá mimořádnou odměnu – vůz Škoda Octavia v hodnotě půl milionu korun z autosalonu Auto Adámek.

Smyslem burzovní hry je přiblížit široké veřejnosti svět finančních trhů a kromě zábavy a vzrušení z rostoucího portfolia přinést i další znalosti a zkušenosti v oblasti investování.

O společnosti MAFRA:

Společnost MAFRA, a.s. je vydavatelem deníku Mladá fronta DNES a spolu se svou dceřinou společností Mobil Media, a.s. provozovatelem nejnavštěvovanějšího zpravodajského serveru iDNES. iDNES je nositelem ocenění v anketě Český zavináč 2000 v kategoriích „Nejlepší zpravodajský web“ a „Nejlepší wapový informační server“, Český zavináč 2001 v kategorii „Nejlepší zpravodajský web“ a Český zavináč 2002 v kategorii „Nejlepší sportovní web“.
iDNES nabízí nejkvalitnější a nejkomplexnější zpravodajství na českém internetu – obecné na adrese zprávy.idnes, sportovní na sport.idnes, ekonomické (ekonomika.idnes.cz), finanční (fincentrum.cz), informace o mobilních telefonech na mobil.cz, zpravodajství ze světa počítačů (technet.cz), informace pro motoristy na auto.idnes.cz, novinky ze světa bydlení na reality.idnes.cz, cestovatelské aktuality na cestovani.idnes.cz, informace ze společnosti revue.idnes.cz, novinky na poli elektronické zábavy (bonusweb.cz), informace z oblasti zdraví na zdravi.idnes.cz.

O společnosti Patria Online:

Patria Online, a.s. je společnost patřící do skupiny KBC Banking and Insurance Group, jedné z největších finančních skupin v Evropě. Její mateřskou společností je Patria Finance, a.s., největší obchodník s akciemi na pražské burze.
Patria Online je vlastníkem a zároveň provozovatelem exkluzivního nezávislého finančního serveru www.patria.cz, který se specializuje na problematiku investování. Hlavním cílem Patria.cz je poskytovat rychlé a profesionální informace z finančních trhů a zároveň uživatelům zprostředkovat realizaci transakcí prostřednictvím online brokera Patria Direct. Investiční portál www.patria.cz navštíví měsíčně více než 30 000 uživatelů, kteří si zobrazí téměř 1 milion stránek. Velká většina obsahu je k dispozici zdarma. Speciální nadstandardní informace jsou dostupné jen v placené části.


Váš názor
  • Je to bomba !
    04.06.2004 6:20

    Například hráč JUNGLISTER zhodnotil v této hře za jediný den (2.6.2004) původních 500 tis. na 17.970 tis (o 3594 %) !!!!!! Buď je ta hra nějaká divná, nebo česko už našlo SUPERMAKLÉŘE !!!!!
    DV
Aktuální komentáře
29.03.2024
11:43Perly týdne: Snižovat váhu technologií? Síla americké ekonomiky a sazby. Japonský trh mimořádný?
8:40Čínská realitní krize se šíří do největších bank. Zatím je 'ještě zvládnutelná'
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:30USA - Jádrový deflátor PCE, y/y
13:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m