Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Hlas lidu: Fischer přinesl do ČR zdravý podnikatelský styl!

Hlas lidu: Fischer přinesl do ČR zdravý podnikatelský styl!

12.08.2003 14:09
Autor: 

Podle posledního průzkumu agentury GfK Praha lidé napříč populací stále věří cestovní kanceláři Fischer. Podle 84% občanů se problémy, které nakonec vedly až k exekuci majetku, podaří Fischerovi vyřešit. Populace ČR je k situaci Václava Fischera optimistická, cituje ČTK průzkum GfK, který proběhl minulý týden.

Jeden z názorů v diskusním fóru na Patria.cz upozorňuje na to, že jakýkoliv náznak finančních problémů např. u bankovního ústavu vede k vybírání vkladů a spekulacím na krach společnosti. Je tedy až s podivem, že lidé hodnotí jinak firmu, která dlouhodobě neplatila dluhy a pojištění. Zdá se, že občané ČR na Fischera prostě nedají dopustit.

Zpráva GfK dále říká: více než 75% občanů se domnívá, že CK Fischer bude i do budoucna perspektivní, 63 procent si myslí, že si udrží dominantní postavení na trhu a stejný podíl lidí by v době dotazování uvažovalo o koupi zájezdu u Fischera!

A optimismus občanů ČR jde dál. Osobu Václava Fischera považují za důvěryhodnou a tři čtvrtiny dokonce tvrdí, že Fischer je úspěšný podnikatel (i když, s trochou kritiky, poněkud zadlužený). ČTK dále píše, že GfK zjistila, že se převážná většina dotázaných domnívá, že Fischer přinesl do ČR zdravý podnikatelský styl!

Hlasování v Anketě na Patria.cz více méně odpovídá průzkumu GfK, drtivá většina hlasujících si myslí, že CK Fischer současné problémy přežije. Pojedete s Fischerem na dovolenou? K tématu se můžete vyjádřit ve Fóru ZDE nebo jen hlasovat ve zmíněné Anketě ZDE.


Váš názor
  • Fischer
    12.08.2003 17:37

    Vazeni z vaseho clanku primo je citit ze Fischera nemuzete vystat ,jaky mate duvody je nasnade, je to byvaly emigrant,ktery se vam tam zacal plest, nemluve o jinych vecech ktere se vam asi u lidi jeho kvalit nezamlouvaji,srovnani s Zeleznym je ale skutecne vrchol. Radeji se starejte o publikovani spravnych devisovych kursu a ne jako vcera ve zpravach kolem 1h jste byli mezi Eurem a Kc uplne vedle a ten ktery by vam na to skocil tak by dosel k dost velkym sramum
  • Bulharsko
    12.08.2003 17:20

    Mám zprávy, že v Bulharsku to nebyla chyba hoteliérů, Fischer tam klienty neměl vůbec vozit, neboť neměl zaplaceno a potvrzená objednávka zanikla dávno před příjezdem. Museli to čekat.
    podnikatel z oboru
  • Síla psychologie
    12.08.2003 17:05

    Ale vždyť to je nádherná lekce z lidské psychologie! Srdce pracovníků v marketingu, behaviorálních ekonomů, ale třeba i burzovních spekulantů musí při tomhle zaplesat! A každý ať si odnese svoje...
  • Stádo
    12.08.2003 14:56

    Občané ČR jsou zkrátka nenapravitelní. Zajímalo by mě co by říkala taková rodinka která si koupí zájezd na Kanárské ostrovy a na místě zjistí, že není zaplacený hotel. Bude stále tvrdit jak Fischerovi věří? Ale vždyť přeci vědeli že je zadlužený a jeho firmy byly v exekuci. Předpokládám, že budou potom požadovat náhradu od státu. Oni si přeci koupili zájezd od cestovky kterou vlastní pan Fischer a to je přeci vzor podnikatele! Občané ČR jsou prostě stádo ovcí!
    Bývalý klient Fischera
    • Stado ovci
      13.08.2003 10:29

      Predpokladam ze nejste obcan CR. Jinak jste se mezi nas ovce sam zaradil. Jestli jste to nepostrehl - zajezdy jsou pojistene, takze nic od statu ale tentokrat od pojistovny. Ale je lepsi byt dogmatik, nazyvat sve okoli stadem ovci a prat si aby bylo jeste hure. Cest praci. A propos - vite kdo byl letos s Fischerem na dovolene v Recku - soudruh Strougal - ani on uz nejezdi do Soci!
      navi
      • pojištění ????
        13.08.2003 11:07

        Možná právě na to ale upozorňují některé negativní články - pokud si pamatuji, tak Fischer proti úpadku (jak je povinností každé CK) pojištění jeden čas neměl, tím získal konkureční výhodu proti ostatním, třeba i velmi malým cestovním kancelářím. A tomu říkají lidé u nás (to stádo ovcí) zdravý podnikatelský styl. Přeji vám mnoho super zážitků s Fischerem ... já s ním nikam nepojedu, a to spíše z principu, než že bych se bál krachu.
        Mikeš
        • princip?
          13.08.2003 15:53

          Celkem by me zajimalo, co za vyssi mravni princip vede cloveka k takovemu rozhodnuti. Potkal jsem hodne lidi co CK Fischer kritizovali a vykrikovali ze by s nim nikdy nejeli. Pak vyslo najevo ze na to vlastne ani nemaj... A pokud jde o moralku, chtelo by to se trochu hloubeji podivat i na jine CK. At hodi kamenem ktera je bez viny a kostlivce ve skrini... Myslim ze vyber CK je otazkou kvality sluzeb, jmena, jistoty a pomeru ceny/hodnoty. Vsechno ostatni jako principy jsou kecy...
          navi
  • .
    12.08.2003 14:50

    Neni to spise tim ze Fischer je medialne znamy, firma si zajistila klientelu, ktera je disciplinovana(verna)...neutekl na Buhvijake ostrovy, nevynesl majetek....tak to asi vidi normalni obcan z pruzkumu.
    • Souhlasim
      19.08.2003 9:57

      Asi tak nějak. Určitě udělal několik fatálních chyb a přecenil svoje vlastní schopnosti. Ale jestli někdo tušil dopředu 11. září, útok na Bali, SARS a další věci které zasadili světové turistice nečekané rány, tak musel být jasnovidec a ne podnikatel. Nejsem jeho klient a nikdy jsem s cestovkou do zahraničí nejel, ale je tu vidět markantní rozdíl. Narozdíl od jiných prostě nezamknul dveře a na ně nepověsil ceduli "z technických důvodú zavřeno". Nestal se nepolapitelným a nedostižným. Jeho peníze se neztráceli ve fondech v různých daňových rájích (avé Nomura, avé IPB, avé CEB+bankovní dohled který za "nic nemůže"). Nepodváděl svoje obchodní partnery a nevím, že by ČR hrozila další arbitráž (avé Dr. Železný + Rada pro rozhlasové a TV vysílání která za "nic nemůže"). Lidé kvůli němu nepřišli o svoje celoživotní úspory (avé Private Investors, avé 98% kampeliček + Úřad pro jejich kontrolu). Místo toho se snaží svojí firmu dostat z bryndy. A (last, but not least), nezdrhnul ze země, i kdzž peněz by na to jistě měl dost. Mohl bez potíží zdrhnout na Bermudy a odtamtud kázat, že se stal v ČR obětí politických tlaků. Nejsou tyto rozdíly podstatné?!
      Pavel
      • PS
        19.08.2003 9:58

        Teď jsem si to po sobě přečetl a omlouvám se za pravopis :-)
        Pavel
Aktuální komentáře
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů
14:36Komentář analytika: Objednávky ASML prudce klesají, avšak výhled zůstává nezměněn  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - Index filadelfského Fedu
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
16:00USA - Prodeje starších domů, m/m
16:00USA - Předstihový index Conference Board, m/m