Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Rotch: An unclear situation regarding Ceska rafinerska could affect Unipetrol privatization

05.12.2001 10:07
Autor: 

CTK reports that Rotch Energy (one of the short-listed bidders in Unipetrol) said an unclear situation in relation to Ceska rafinerska could negatively affect investor interest in the Unipetrol privatization tender.

The current situation is unclear as the IOC consortium, which is on the short-list as well, already owns 49% in Ceska rafinerska and reportedly has an option to buy the remaining 51% in the company. Although it is known that the option exists, no clear indication of its potential impact on the privatization (including alternative privatization scenarios) has been provided by officials. Rotch Energy highlighted an existing problem, which has not been publicly discussed so far by the short-listed bidders or by the government. Although this does not represent new information, the stock could react negatively, since the prospect of a rather complicated privatization becomes more likely now. We reiterate our hold recommendation for Unipetrol stock; there is too much uncertainty surrounding the stock to take a long position in it.

(Jiri Soustruznik)

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
21.04.2021
18:05Summary: ASML vymaloval prvotřídní kvartál, překonal očekávání
17:35Komerční banka, a. s.: Oznámení o přijatých usneseních na Valné hromadě Komerční banky, a.s. dne 21.4.2021
17:22Nižší ceny lákají do akcií kupce, výš zamířilo i zlato  
17:13Analytik Michal Křikava: U Komerční banky očekáváme výplatu dividendy nejvýše 24 korun později v letošním roce
16:44FT: Navzdory slibům se šéfové velkých firem o dopady pandemie nepodělili
15:44Brusel navrhl první regulaci umělé inteligence, omezí rozpoznávání obličejů. Schválení může trvat roky
15:00Daly: Několik měsíců, než se trh práce srovná
13:50Do roku 2035 neprodávat benzinová auta. Americké státy žádají Bidena o podporu
13:12Návrat silnějšího růstu uživatelů Netflixu může trvat několik kvartálů  
12:18Guvernér ČNB Rusnok: Zřejmě až srpnová prognóza ukáže směr úrokovým sazbám
12:07Hněv fanoušků, politiků a fotbalového světa roztříštil plány na evropskou superligu
12:00Heineken zvýšil čtvrtletní zisk o 80 procent, více piva prodal v Africe a v Asii
11:45ČEZ vykoupí své dluhopisy za 12 miliard korun, akceptoval všechny nabídky
10:53Keating: Změny v investičním přístupu a chování retailového investora
10:31Pandemie přidusila Asii, evropské akcie však rostou  
9:13Rozbřesk: Česká výrobní inflace zrychluje
8:57Pražské tituly dostaly nová doporučení a cílovky, fotbalové kluby se stahují z plánů rebelské ligy  
8:52Objem hypoték v březnu stoupl na rekordních 45 miliard. Za růstem mohou být obavy z vyšší sazeb
8:35Netflixu přibylo podstatně méně předplatitelů. Akcie se propadly
6:02Americké banky se snaží využít nízkých sazeb, dokud to jde

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
ASML Holding NV (03/21 Q1)
Deutsche Boerse AG (03/21 Q1, Aft-mkt)
Equifax Inc (03/21 Q1, Aft-mkt)
Halliburton Co (03/21 Q1, Bef-mkt)
Kinder Morgan Inc (03/21 Q1, Aft-mkt)
Lam Research Corp (03/21 Q3, Aft-mkt)
Las Vegas Sands Corp (03/21 Q1, Aft-mkt)
NextEra Energy Inc (03/21 Q1, Bef-mkt)
7:00Akzo Nobel NV (03/21 Q1)
7:00Telefonaktiebolaget LM Ericsson (03/21 Q1)
7:15Randstad NV (03/21 Q1)
8:00UK - Harmonizovaný CPI, y/y
12:00Anthem Inc (03/21 Q1)
12:30Baker Hughes Co (03/21 Q1)
13:00Nasdaq Inc (03/21 Q1)
13:30Verizon Communications Inc (03/21 Q1)
22:05Whirlpool Corp (03/21 Q1)
22:10Chipotle Mexican Grill Inc (03/21 Q1)