Tisková zpráva MF: komentář k emisnímu kalendáři na 1. čtvrtletní roku 2002

21.11.2001 10:06

- V roce 2002 bude MF pokračovat ve vydávání tranší emisí státních dluhopisů nově emitovaných ve 2. pololetí roku 2001.
- Pro příští rok MF volí nový způsob zveřejňování emisního kalendáře. Je stanoven předpokládaný celkový objem vydání jak SD, tak SPP pro celý rok s nastavením koridoru a podrobný emisní kalendář bude vyhlašován pro jednotlivá čtvrtletí.
- Emisní kalendáře na jednotlivá čtvrtletí budou zveřejňovány vždy první pracovní den v měsíci předcházejícímu příslušnému čtvrtletí v 10,00 hod na web stránce MF.

- MF předpokládá v roce 2002 vydání středně a dlouhodobých emisí státních dluhopisů v celoročním objemu 80 mld. Kč s rozmezím +/- 10 %. Tzn. že minimální objem činí 72 mld. Kč, maximální pak 88 mld. Kč.
- Pro 1. čtvrtletí roku 2002 předpokládá MF vydání těchto emisí v objemu 23 mld. Kč, s tím, že tento objem je pouze orientační a MF si vyhrazuje právo provádět změny v nabízeném objemu v závislosti na aktuální situaci na trhu tak, jak bylo dohodnuto na schůzce s přímými účastníky dne 31. října. Tato případná změna bude uvedena v Oznámení o aukci, které bude MF zveřejňovat minimálně 4 pracovní dny před konáním každé aukce. Celkový objem vydaných dluhopisů v rámci celého roku by neměl překročit stanovené rozmezí.
- V 1. čtvrtletí příštího roku navrhujeme vydat další tranše emisí státních dluhopisů se splatností 3 roky, 5 let a 10 let.
- Pokud se týče emisí státních pokladničních poukázek, tak celoroční objem pro rok 2002 činí 360 mld Kč, opět s rozmezím +/- 10%. Na 1. čtvrtletí je plánováno vydání SPP v objemu 90 mld Kč ve standardních splatnostech 3, 6, 9 a 12 měsíců.
- Konkrétní emisní kalendář na 1. čtvrtletí bude výjimečně zveřejněn 21. listopadu v 10,00 hod. na web stránce MF
- Emisní kalendář na 2. čtvrtletí bude zveřejněn dne 1. března 2002 v 10,00 hod.

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!