Tisková zpráva KCP: Komise nabádá investory k obezřetnosti

25.6.2001 12:11

Komise pro cenné papíry opět varuje investory před nabídkami společností, které nabízejí odkup cenných papírů od drobných investorů. V současné době byla zaznamenána snaha společnosti C+C INVEST, s.r.o., z Ostravy o vykupování akcií a podílových listů, která nabízí majitelům vybraných cenných papírů “jednu z posledních možností k prodeji méně obchodovatelných akcií a podílových listů za super ceny i s půjčkou“. Nabídky této společnosti se objevují zejména v oblasti Ostravy a Karviné.

Komise investory varuje před nevýhodnými nabídkami na prodej akcií, které mohou obdržet. Vždy než se rozhodnou akcie prodat, by si měli zjistit cenu, za níž se daný titul obchoduje na veřejném trhu. Základní doporučení investování jsou obsažena v tzv. Desateru investora, které Komise zveřejnila na svých internetových stránkách www.sec.cz.

Radka Procházková