Tisková zpráva KCP: Komise doporučuje všem klientům PI uplatnit pohledávku v konkurzu

8.6.2001 17:27

Komise pro cenné papíry doporučuje všem klientům společnosti Private Investors, aby z důvodu opatrnosti uplatnili svoji pohledávku jak v konkurzu, který byl na společnost Private Investors prohlášen 1. června, tak i u Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Přihlášky k uplatnění pohledávky v konkurzu se podávají u Městského soudu v Praze, Slezská 12, Praha 2.

Podle upozornění Městského soudu v Praze musí být v přihlášce uveden důvod a výše pohledávky, kterou je třeba doložit smlouvou a výpisem o vyúčtování obchodů. Pohledávku v cizí měně je třeba přepočítat podle kursu vyhlašovaného Českou národní bankou ke dni prohlášení konkursu. Jde-li o peněžitou pohledávku neurčité výše nebo o jiný nepeněžitý nárok, musí být jeho hodnota odhadnuta a vyjádřena v penězích. Podmínky pro přihlášení nároků z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry vyhlásí Garanční fond poté, co obdrží od Komise a ministerstva financí oznámení, že společnost Private Investors není schopna dostát svým závazkům vůči zákazníkům. Komise předpokládá, že toto oznámení Garančnímu fondu doručí v krátké době.

Formulář k přihlášení pohledávky v konkurzu bude k dispozici na internetových stránkách Komise www.sec.cz v oddílu Novinky ihned poté, co jej Komise obdrží od správkyně konkurzní postaty.

V Praze dne 8. června 2001

Radka Procházková