Tisková zpráva KCP: Společnost YAKIMA GROUP porušuje zákon, neoprávněně používá označení investiční společnost

30.5.2001 10:38

Společnost YAKIMA GROUP Inc., používá při své prezentaci neoprávněně označení investiční společnost, čímž porušuje zákon. Komise pro cenné papíry jí může uložit pokutu až 10 miliónů Kč. Komise proto upozorňuje, že společnost YAKIMA GROUP Inc., není investiční společností, tzn. není společností vlastnící povolení Komise a nepodléhá jejímu dozoru.

Společnost YAKIMA GROUP Inc., se v naší republice prezentuje na internetových stránkách jako „zahraniční investiční společnost zabývající se především zhodnocováním vkladů drobných soukromých investorů a poskytováním úvěrů a osobních půjček svým klientům.“ Společnost na svých stránkách neuvádí své sídlo ani žádné jiné kontaktní místo.

Komise v této souvislosti opětovně připomíná, že každá investice je spojena s rizikem. Obecně platí, že čím vyšší výnosy jsou nabízeny, tím vyšší je i riziko, které investor nese. Proto doporučujeme investorům, aby se před investováním svých finančních prostředků dostatečně informovali nejen o společnosti, ale i o rizicích spojených s potencionální investicí. Doporučujeme také základní informace o investování na internetových stránkách www.sec.cz v části Rádce investora.

V Praze dne 30. května 2001
Radka Procházková

Reklama
Nově na Patria.cz - obchodní signály na forexu podle technických indikátorů ADX, Williams R% a klouzavých průměrů!