Tisková zpráva ČSOB ze dne 6.8.2000 ke spekulacím ohledně vlastnictví IPB Pojišťovny

7.8.2000 9:02

V Praze dne 6.8.2000

„Spekulace ohledně vlastnictví IPB Pojišťovny, které se objevují v tisku, jsou naprosto nepodložené“, uvedl předseda představenstva ČSOB Pavel Kavánek.

IPB Pojišťovna, v tuto chvíli ze 65% vlastněná ČSOB, je pod její plnou manažerskou kontrolou; v dohledné době bude po přímočarém uplatnění svých práv ČSOB vlastnit podíl stoprocentní. Stane se tak na základě smluvních mechanismů, které zaručovaly návrat podílů IPB Pojišťovny, delimitovaných na spřízněné firmy, zpět pod kontrolu IPB, resp. IPB Holdingu. Své právní postavení v této věci považuje ČSOB na základě celé řady smluvních i mimo smluvních skutečností za neotřesitelné. Neúplné zkreslující informace šířené v poslední době několika subjekty a fyzickými osobami nemají žádnou právní, věcnou ani ekonomickou oporu.

Tyto subjekty vesměs navíc závažným způsobem porušují své další smluvní závazky vůči ČSOB. Československá obchodní banka již učinila kroky k účinné ochraně svých práv, která hodlá důrazně uplatňovat.

Jan Stolár