Tisková zpráva MF: sloučení ABN AMRO penzijního fondu se Stavebním PF ČR

19.12.2001 13:41

MF vydalo kladné rozhodnutí k žádosti ABN AMRO penzijního fondu o sloučení se Stavebním PF ČR. Toto rozhodnutí již nabylo právní moci.

MF tak rozhodlo, protože předložená žádost obsahovala všechny náležitosti stanovené právními předpisy a poskytla dostatek průkazných materiálů o vhodnosti a výhodnosti navrhovaného sloučení. MF dospělo k závěru, že navrhované sloučení umožní širší nabídku služeb souvisejících s penzijním připojištěním, zlepší možnosti zhodnocení prostředků účastníků penzijního připojištění a zvýší se stabilita a konkurenceschopnost sloučeného PF. Kladné stanovisko bylo vydáno proto, že nebyly zjištěny žádné podstatné skutečnosti, které by bránily navrhovanému sloučení a nebo skutečnosti, které by v případě sloučení ohrožovaly zájmy účastníků penzijního připojištění.