Tisková zpráva J&T: přeměna IF Motofondu potvrzena

19.9.2001 11:48

Právní moci nabylo rozhodnutí Městského soudu v Praze o výmazu Investičního fondu Motofond z důvodu přeměny tohoto fondu na otevřený podílový fond, který bude zařazen do rodiny fondů J&T Asset Management Perspektiva. Podle slov právního zástupce J&T Ivo Enenkla je společnost na nejlepší cestě dokončit přeměnu všech spravovaných fondů v zákonem stanovené lhůtě. Jednou z hlavních překážek jsou však i žaloby na transformaci fondů notně prodlužující soudní procedury. Nedávno soud zamítl jednu z nich týkající se Profit Fondu, který je také ve správě společnosti J&T.

Investiční fond MOTOFOND je ve správě J&T Asset Management od 9. 11. 1999. 17. ledna letošního roku dostala společnost povolení od Komise pro cenné papíry k přeměně fondu na otevřený podílový fond.