Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Hypoteční úvěry Komerční banky

04.04.2001 9:30
Autor: 

Hypoteční úvěry Komerční banky

Hypoteční úvěry jsou nejdostupnější od doby, kdy se začaly poskytovat, a to díky poklesu úrokových sazeb a státní podpoře na pořízení vlastnického bydlení. Přijďte si vybrat některý z hypotečních produktů Komerční banky, který bude nejlépe vyhovovat Vašim potřebám a finančním možnostem.

Komerční banka nabízí:

- hypoteční úvěr
- překlenovací hypoteční úvěr
- předhypoteční úvěr
- doplňkový úvěr

Hypoteční úvěr až pro čtyři osoby

Nejčastěji o hypoteční úvěr žádá jednotlivec či manželé. V případě mladých rodin, samostatně výdělečně činných osob se však může stát, že jejich příjmy nebudou dostatečné pro splácení hypotečního úvěru v takové výši, která by jim umožnila pořízení vybrané nemovitosti. V tomto případě mohou využít následující alternativu financování pomocí hypotečního úvěru. Podáním jedné žádosti o hypoteční úvěr mohou být žadateli, respektive spolužadateli až čtyři fyzické osoby - občané, kteří představují maximálně dvě domácnosti, a to v kombinaci: - Rodiče (manžel, manželka) a jedno zletilé dítě (v případě existence manželství i s manželem). - Žadatelé bez příbuzenského vztahu, příp. v jiném vztahu než rodiče a děti (v případě existence manželství i s manžely či druh/ družka).

Příjmy všech spolužadatelů se při posuzování žádosti o úvěr sčítají, čímž je zpravidla možné dosáhnout většího objemu volných prostředků použitelných ke splácení a potažmo tedy i vyšší částky úvěru.

Expresní hypoteční úvěr

Komerční banka nabízí možnost využít expresní vyřízení hypotečního úvěru do sedmi pracovních dnů od data podání žádosti o úvěr. Lhůta je počítána ode dne, kdy banka obdrží spolu s žádostí kompletní doklady potřebné k vyřízení úvěru. Ocenění nemovitosti v tomto případě vypracovává pracovník banky.

U dosud nepojištěných nemovitostí banka nabízí v rámci vyřízení expresního hypotečního úvěru kromě ocenění i možnost uzavření pojištění nemovitosti u Komerční pojišťovny, a.s. Klient nemusí vyplňovat žádné tiskopisy, navštěvovat pojišťovnu či zajišťovat přístup do nemovitosti z titulu pojištění. Pojistnou smlouvu obdrží spolu se smlouvou o hypotečním úvěru. Rovněž vinkulaci pojistného plnění provede Komerční pojišťovna automaticky.

Odpočet úroků od základu daně

Zaplacené úroky z hypotečního úvěru lze, za předpokladu, že byl použit na financování bytových potřeb poplatníka, odečíst od základu daně z příjmů, a to až do výše 300 000 Kč u poplatníků v téže domácnosti. Tzn., že pokud bude hypoteční úvěr poskytnut čtyřem osobám, budou odpočet úroků od základu daně uplatňovat 2 domácnosti, může každá z nich snížit základ daně o 300 000 Kč. Při posuzování bonity klienta může banka o takto „uspořené“ prostředky navýšit příjmy klienta.

Státní finanční podpora k hypotečním úvěrům

K podpoře výstavby a pořízení bytových domů, rodinných domů nebo bytů financovaných z hypotečních úvěrů se poskytuje ze státního rozpočtu podpora ke splátce hypotečního úvěru ve výši až čtyř procent dle podmínek upravených nařízením vlády 244/1995 Sb. ve znění p.p.

Kdy lze hypoteční úvěr čerpat

Hypoteční úvěr lze vyřídit na kterékoliv pobočce Komerční banky. Pracovníci banky ochotně poskytnou informace o obchodních podmínkách hypotečních úvěrů, poradí a navrhnou nejvhodnější způsob financování bydlení. Na základě informací o příjmech klienta, výdajích, hodnotě zajištění a záměru se klient již při první návštěvě dozví výši hypotečního úvěru, kterou by mohl získat a výši pravidelných měsíčních splátek.

Pokud klient úspěšně vyhověl všem podmínkám a úvěr je mu bankou schválen, neznamená to ještě, že ihned po podpisu smlouvy o hypotečním úvěru může úvěr čerpat. Vlastní akt čerpání úvěru je uskutečněn v závislosti na tom, jak rychle klient dodá do banky dokumenty potřebné pro čerpání hypotečního úvěru. V tomto případě je třeba předložit smlouvu o zřízení zástavního práva k nemovitosti s vyznačením povolení vkladu zástavního práva do katastru nemovitostí a výpis z katastru nemovitostí se zapsaným zástavním právem zajišťujícím pohledávku banky.

Hypoteční úvěry jsou vyřizovány po předložení všech potřebných dokumentů přibližně do 2 týdnů. Samozřejmostí je ze strany banky naprostá diskrétnost.

Hypoteční úvěr umožňuje:
- využít poměrně úrokových sazeb, které Komerční banka nabízí,
- rozložit dluh na delší časové období a tím snížit splátky,
- pořídit bydlení v současných cenách bez nutnosti dlouhodobého spoření,
- možnost získat státní finanční podporu a uplatnit odpočet zaplacených úroků od základu daně z příjmu.

Bližší informace získáte ve všech pobočkách a na stránkách Komerční banky.

(placená inzerce)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů