Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Nationale Nederlanden poskytuje osobní finanční plánování

25.09.2000 11:53
Autor: 

(reklamní článek) Holandská pojišťovna Nationale-Nederlanden, člen renomované finanční skupiny ING Group, patří již osm let mezi klíčové hráče na poli životního pojištění. Svědčí o tom nejen její 17,75% podíl na trhu životního pojištění a pozice třetí nejúspěšnější životní pojišťovny v České republice, ale především řada novinek, které díky Nationale-Nederlanden spatřily světlo světa. Poslední novinkou, kterou se Nationale-Nederlanden rozhodla představit v České republice, je tzv. osobní finanční plánování.

Na problematiku finančního plánování i produkty Nationale-Nederlanden jsme se zeptali ředitele pro marketing a komunikaci Nationale-Nederlanden pana Maartena Edixhovena.

Co si můžeme představit pod pojmem finanční plánování?
Moderní, sofistikované finanční služby, které nejsou založené na prodeji jednotlivých produktů, ale na komplexním řešení finanční situace klienta vycházejícím z jeho potřeb a plánů. Zní to možná trochu složitě, ale náš cíl je jasný a zřejmý. Nechceme našim klientům nabízet izolované finanční produkty, jako je například životní pojištění nebo penzijní připojištění, ale skutečně komplexní finanční služby šité klientovi na míru. Naši poradci pro finanční plánování nabídnou klientům produkty odpovídající jejich potřebám – a to nejen z oblasti životního pojištění a penzijního připojištění.

Co byste nabídl klientovi, který má zájem jednak o pojistnou ochranu a zároveň by chtěl bezpečně investovat určité finanční prostředky?
Náš poradce by s tímto klientem určitě nejprve provedl analýzu jeho potřeb. Pravděpodobně by společně zjistili, že klient má sice zájem o konkrétní produkt, ale zároveň nemá zabezpečené jiné potřeby, např. studium dětí, důchod apod. Konkrétní nabídka produktů by tedy byla výsledkem této analýzy. Nicméně klientovi, který hledá pojistnou ochranu a zároveň investici, bych doporučil Investiční životní pojištění. Tento produkt Vám totiž umožní výhodně investovat finanční prostředky a zároveň zabezpečit Vaše blízké v případě nepředvídatelné tragické události.

Jaké výhody skýtá Investiční životní pojištění?
První výhodou Investičního životního pojištění je bezesporu jeho variabilita. Zatímco jiná pojištění jsou uzavírána na předem danou dobu, konec Investičního životního pojištění a vyplacení naspořené částky si může klient určit zcela libovolně podle svých potřeb. O délce pojistné doby nerozhoduje při uzavření pojistné smlouvy, ale až v době, kdy ji chce ukončit. Kromě toho je mu umožněno kdykoliv ukládat či částečně čerpat finanční prostředky, měnit výši pojistné částky nebo pojistného a produkt tak přizpůsobovat měnícím se potřebám v průběhu života. Klient také sám rozhoduje o poměru mezi pojištěním a investicí a volí jakým způsobem - tedy s jakým rizikem a potenciálním výnosem - jsou jeho prostředky investovány. Pokud má klient zájem o téměř čistou investici, lze ji realizovat zvolením pojistné částky v minimální výši. Nebudu snad příliš předbíhat, pokud v této souvislosti prozradím, že v blízké budoucnosti bychom chtěli našim klientům v rámci finančního plánování nabídnout také podílové fondy.

Jakým způsobem jsou zhodnocovány vložené finanční prostředky?
Volné finanční prostředky jsou investovány prostřednictvím čtyř fondů, které se liší mírou rizika a tedy i mírou výnosnosti. Jsou jimi Fond obligací, Smíšený fond, Fond flexibilních investic a Fond cizích měn. O rozdělení investovaných prostředků mezi jednotlivé fondy rozhoduje klient. Peníze je navíc možné mezi fondy kdykoliv přemístit.

Podle jakých kritérií by se měl klient při výběru jednotlivých fondů řídit?
Při výběru fondů by měl klient zvážit dva základní faktory: svůj vztah k riziku a investiční horizont. Vztahem k riziku se míní míra, do jaké je klient ochoten snášet výkyvy hodnoty portfolia fondu. Investiční horizont je doba, na kterou klient své prostředky do fondu ukládá. Lze říci, že pro klienty s vysokou averzí vůči riziku a relativně krátkodobým investičním horizontem lze doporučit Fond flexibilních investic, příp. Fond obligací. Naopak klientům, kteří jsou ochotni podstoupit případné krátkodobé výkyvy hodnoty fondu, bych doporučil Smíšený fond. Chtěl bych dodat, že v letošním roce dosahuje nejvyšší výkonnosti Smíšený fond a to výrazně nad mírou inflace.

Na závěr bych rád zdůraznil, že portfolia všech fondů Investičního životního pojištění jsou řízena specializovanými investičními manažery z naší sesterské společnosti ING Investment Management s rozsáhlými zkušenostmi z kapitálových trhů. Prostředky klientů Nationale-Nederlanden jsou tedy v rukou skutečných profesionálů.

Další informace o finančním plánování, Investičním životním pojištění i dalších produktech a službách nabízených pod značkou Nationale-Nederlanden naleznete na www.ing.cz, www.nat-ned.cz. Případně nás můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu: klient@ing.cz nebo na bezplatné infolince 0800 159 159.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
13:30USA - Jádrový deflátor PCE, y/y
13:30USA - Výdaje na osobní spotřebu, m/m