Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Orco a Viterra Development zahájily projekt Sky Office v Düsseldorfu

Orco a Viterra Development zahájily projekt Sky Office v Düsseldorfu

20.06.2006 13:44
Autor: 

Následuje tisková zpráva OPG
Orco Property Group, přední investor, developer, správce fondu a nemovitostí, a společnost Viterra Development, kterou Orco nedávno zakoupilo, dávají společně zelenou realizaci projektu Sky Office v Düsseldorfu. Moderní budova o 28 patrech s přibližně 37,400 m2 kancelářských prostor je výhodně situována mezi centrem města, výstavištěm a letištěm. Kancelářský komplex vysoký 89 metrů se stane novým výrazným prvkem Kennedydammu, proslulého sídla špičkových firem v Düsseldorfu.

Převzetím společnosti Viterra Development, které bude dokončeno příští týden, Orco posiluje svou strategii ve střední a východní Evropě a doplňuje své vlastní portfolio prostřednictvím projektů a nemovitého majetku Viterra Development v Praze, Varšavě a v pěti významných německých velkoměstech. Akvizice Viterry představuje pro Orco závazek vůči německému trhu. Orco pevně věří v potenciál realitního trhu v Německu a přeje si těžit z jeho pozitivního rozvoje. Realizace projektu Sky Office v Düsseldorfu tento závazek jen potvrzuje.

Projekt Sky Office, nový výrazný architektonický prvek Düsseldorfu, je symbolem designu a funkčnosti. Architekt Christoph Ingenhoven souhrnně nazývá jeho design jako “Business 2”.

Elegantní solitér s křídlovitou střechou, fasáda z jemného skla, jež poskytuje opravdový pocit otevřenosti a průzračnosti. Projektování probíhalo z vnitřku směrem ven. Moderní lentikulární podlaha, složená ze dvou jader, umožňuje spolu se strukturou fasády uspořádání všech kancelářských prostor tak, aby každá jednotka nabídla uživateli velkolepý výhled. Veškerá infrastruktura a víceúčelové oblasti uvnitř budovy vytváří její optimální využití.

Vysoce moderní kancelářské prostory jsou vytvořeny jako flexibilní, výkonné a dlouhodobě využitelné. Pronajímatelná plocha každého patra budovy činí zhruba 1,400 m2. Konečná podoba vnitřních prostor bude vytvořena podle požadavků potenciálních klientů, kteří budou moci využívat klasické uzavřené nebo velkoplošné otevřené kanceláře. Na přání uživatele může vnitřní schodiště propojovat jednotlivá patra budovy.

Kompaktní dvojitá fasáda s ochranným, vysoce účinným proti-slunečným a neoslňujícím systémem uvnitř poskytuje komfortní podmínky ve všech ročních obdobích.

V podzemních garážích je k dispozici 480 parkovacích míst.

The Orco Property Group
Orco Property Group je významným investorem, developerem, správcem fondu a nemovitostí, působící na realitním a hotelovém trhu ve střední Evropě od roku 1991. Aktuálně spravuje majetek ve výši 737 milionů euro, ohodnoceno k 31.12.2005. Orco je lucemburská veřejně obchodovaná společnost kótována na Pařížské burze Euronext a na Pražské burze cenných papírů. Portfolio Orco Property Group zahrnuje IPB Real, rezidence MaMaison, Orco Hotel Collection, Orco nemovitosti a maloobchodní projekty. Orco Property Group působí v České republice, Maďarsku, Polsku, Rusku, Chorvatsku, Německu, Slovensku a vyhodnocuje investiční příležitosti v nových regionech. Orco Property Group je rovněž manažerem a investorem lucemburského nemovitostního fondu Endurance Real Estate Fund For Central Europe, který v současné době spravuje majetek ve výši 142 milionů euro. Endurance Fund je určený institucionálním investorům a zaměřuje se na akvizice na realitních trzích v regionu střední Evropy.

Orco Germany
Orco Germany S.A, dceřinná společnost Orco Property Group, působí v Německu od roku 2004. V minulém roce realizovala 18 majetkových obchodních transakcí v celkové výši zhruba 100 milionů Euro. Společnost rozšířila za účelem udržení vysokého tempa růstu svou podnikatelskou činnost o oblast residenčních a komerčních nemovitostí, správy majetku a projektového managementu (výstavba Fehrbelliner Höfe v centru Berlína a Haus Cumberland v Kurfürstendamm). Akvizice společnosti Viterra Development v celkové hodnotě 100 milionů Euro je názorným příkladem strategie Orco. Akcie společnosti Orco Germany jsou od května roku 2006 obchodovány na Frankfurtské burze cenných papírů.

Viterra Development
Společnost Viterra Development je jedním z předních developerů a investorů v oblasti komerčních a residenčních nemovitostí v Německu a východní Evropě. Obchodní aktivity společnosti zahrnují řadu rozsáhlých akcí a investic v oblasti projektového developmentu na hlavních německých trzích v Berlíně, Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu a Mnichově. Viterra je činná také ve střední a východní Evropě (Praha a Varšava).


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  
13:043M FUND MSI SICAV a.s: Výroční finanční zpráva za rok 2023
12:58SAB Finance a.s.: Oznámení o výplatě podílu na zisku
11:46Obrovský zájem investorů o technologické IPO: Na trh jde Rubrik s Microsoftem v zádech
11:45Braňo Soták: ASM International překonala očekávání na všech úrovních a dává polovodičům tolik potřebnou vzpruhu  
11:34Muskovy plány zlepšily sentiment na trzích, další na řadě Meta  
11:09Jakub Blaha: Otřesné výsledky Tesly zažehnány zprávami o autonomii a cenově dostupném modelu  
10:37Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu
9:18Komentář analytika: Spotify se "prošetřilo" k rekordnímu zisku  
9:11Rozbřesk: Proč Čína prudce zvyšuje zásoby kritických komodit?
9:06Evropa zahájí zeleně, akcionáři KB rozhodnou o dividendě  
8:29Tržby Tesly (+13 %) poprvé za čtyři roky klesly, zisk se snížil o 55 procent
6:15Invesco: Neobvyklé pravdy – Německá želva a americký zajíc
23.04.2024
22:02Wall Street má za sebou druhou rally v řadě; je to již definitivní návrat k růstu?  

Související komentáře
    Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    ČasUdálost
    10:00DE - Index podnikatelského klimatu Ifo
    14:30USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby, m/m