Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Premiér Paroubek podá demisi, jmenován bude nový kabinet

Premiér Paroubek podá demisi, jmenován bude nový kabinet

28.06.2006 10:04
Autor: 

Premiér Jiří Paroubek dnes na mimořádném tiskovém brífinku oznámil, že společně se svou vládou podá demisi v pondělí na mimořádném zasedání vlády. Demisi údajně podá bez ohledu na to, jak dopadne ve čtvrtek jednání o funkcích ve vedení Sněmovny. Prezident Klaus v úterý uvedl, že je připraven jmenovat novou vládu, kterou sestavil šéf ODS Mirek Topolánek.

(zdroj: Reuters)


Váš názor
  • Vzpomene si ještě
    29.06.2006 16:30

    někdo na přezdívku "šuplík", kterou míval tenhle fešák v RaJ? :)) No jestli tenhle chce bojovat s korupcí......LOL
    josef_spejbl
    • Ohřívač párků
      30.06.2006 9:41

      Známe další přezdívku ohřívač párků z RaJe.
      RAJ
  • Kdo voli ODS je bud sam ve strane nebo je omezenec
    28.06.2006 15:48

    Chtel bych podekovat panu premierovi a cele CSSD ze vytahla tuto zemi z hnoje, jen je skoda, ze tam zase spadneme. Jeden fakt z americke historie: Za vlady republikanu rostla americka ekonomika prumerne o 2% rocne. Za vlady demokratu rostla ekonomika prumerne o 7%. U nas to zatim vypada stejne.
    Ondrej Novak
    • Kdo volí Paroubka je buď šibal nebo slepec
      28.06.2006 18:28

      Chtěl bych poděkovat voličům, že poslali pana Paroubka, Grosse, Krause a ostatní šibaly zpátky do hnoje. Jeden fakt z naší historie: za vlády ČSSD se zvýšilo zadlužení státu o 500 %, nezaměstnanost o 50 %, korupce a zlodějna ve státní správě nejméně o 1000 %. Hospodářský růst je tažen uměle ždímáním daní ze živnostníků, rozdáváním podpor zahraničním firmám a především zadlužováním se splatností až 30 let. Tenhle růst pro slávu pana Paroubka budou těžce splácet ještě 2 generace. Kdo tohle nevidí je buď slepý, nebo šibal, kterému se vyprazdňuje korýtko.
      Jirka
      • (Ne)jeden fakt z naší historie ...
        29.06.2006 16:08

        Za Klausových vlád se zvýšilo zadlužení země tak, že to lze stěží na procenta přepočítat ... (světe div se, ale komouši udržovali vyrovnané rozpočty :-), podobně nezaměstnanost vzrostla dle Vašich šibalských :-) procentuálních propočtů o 100% (z nuly na cokoliv je to o 100%, že :-), korupce a podvody v devadesátých letech po hromadném zrušení veškerých restriktivních zákonů (a spoléhání se dle teoretických pouček jen na neviditelnou ruku trhu ...) dosáhly takových rozměrů, že "vrchol" Klausovy éry označil Václav Havel ve svém památném projevu za mafiánský kapitalismus ... Bílí koně, kauzy LTO, zneužívání děravého zákona o konkurzu a vyrovnání při tunelování podniků (viz. Berkův gang) mluví za vše. Tak jako rostla nezaměstnanost za Klausovy éry vlivem transformace společnosti, tak zákonitě pokračoval její růst i za vlády ČSSD k hodnotám srovnatelným se zeměmi, kde tržní prostředí bylo již od konce druhé světové války (např. Rakousko). Nejsem příznivcem dalšího zadlužování a to, co předváděl Špidla s pastelkovným a Gross se zvyšováním platů státních zaměstnanců a policistů se mi vůbec nelíbilo, ale když už chcete měřit, tak měřte všem stejným metrem.
        PaulC
        • Jenom detail:
          29.06.2006 16:35

          z nuly na cokoli je to vždy o nekonečno procent :-)
          Jouda
          • Máte recht
            30.06.2006 8:13

            Moje připomínka se týkala kolegovic použité "metodiky" výpočtu (k nekonečnům jsem sklouzávat nechtěl - u růstu zadlužení země jsem procenta neuváděl, u nezaměstnanosti jsem cifru uvedl pro ilustraci nesmyslnosti přepočtů na procenta u Jirky).
            PaulC
    • Ondrej Novak
      28.06.2006 16:33

      Omezeny a predevsim ekonomicky jsi ty,protoze pravicove vlady musi oproti levicovemu populismu setrit.Ten rust HDP,ktery zaridil soudruh Paroubek je tazen dluhem,ruznymi pobidkami,danovymi prazdniny a pod.Jsem zvedav,co reknes,az napr. automobil.prumysl spadne do recese,bude se propoustet ve velkem a dluhy se budou muset platit.Doufam,ze az se to stane bude u moci soudruh Paroubek,aby ty sracky mel na svoji hlave.Z ciziho se dobre rozhazuje.Taky bych chtel podnikat systemem pana Paroubka na dluh,ale selsky rozum me varuje,neblbni pri nejlepsim skoncis s holou prd..i.
      Spekulant
      • K "dobrému" spekulantu ...
        29.06.2006 9:05

        Pokud jste opravdu dobrý spekulant, tak jste jistě zaznamenal již zmiňovanou vládu demokrata Billa Clintona, který nejenže odstranil schodkové hospodaření státního rozpočtu po (pravicovém:-) předchůdci, ale navíc dokázal během svých dvou volebních období deficity zcela odstranit. Hospodářský růst USA a hospodaření vlastního státu bylo v té době na tak dobré úrovni, že bez problémů plnilo maastrichtská kritéria (a být jejich země v EU :-), tak mohli třebas i přijmout Euro ;-). Za Clintonovy éry zaznamenaly akciové trhy v USA svých historických maxim. Podobné to bylo po nástupu Tonyho Blaira v Británii. Naopak současná pravicová vláda v USA vytváří takové zadlužení, jaké už dlouho v USA nebylo ... (dle Vás ovšem šetří, že :-))
        PaulC
        • haha
          29.06.2006 11:40

          To si děláte legraci, když srovnáváte Clintona a Blaira s Paroubkem, že?
          Dušan D.
          • .
            29.06.2006 11:47

            Je to reakce na zjednodušené vidění světa dle první Spekulantovy (a jemu podobným :-) věty.
            PaulC
        • PaulC
          29.06.2006 11:01

          Srovnavat Blairove a Clintonove demokraty s nasimi socialisty v cele s rudym Paroubkem je smesne.Jejich politika je totiz vice pravicova,nez program nasi ODS.Co se tyce deficitu USA,je to vysledek 11. zari a nasledne valky v Iraku.Jen tak mimochodem, po utocich si valku v Iraku a zniceni Alkaidy prala vetsina Americanu.
          Spekulant
          • :-))
            29.06.2006 11:42

            S útoky z 11. září neměl Irák nic společného ...
            PaulC
        • RE:
          29.06.2006 9:52

          Ano, ale trhy se z toho vzpamatovavaji doted... a zadluzeni, ktere by se v te dobe ukazalo, bylo tazeno internetovym boomem, ktery zahy splasknul (USA ve skutecnosti nevyrabely nikdy nic a ted se to naplno projevilo, cas platit dluhy pratele, za predchozi hrichy). Pokud to zobecnime, muzeme se dockat presne stejneho vyvoje protoze jsme taky zavisli na jednom druhu prumyslu. Proto tady rozumni krici, myslete na budouci generace zlevnete praci at muzem konkurovat i jinde. Jenze tohle levicacky palice nepobiraj.
          MikeSkeeter
          • :-)
            29.06.2006 10:32

            Co má proboha společného zadlužení státu s internetovým boomem ? :-)) Internetový boom měl vliv především na rychlý růst akcií na technologickém trhu NASDAQ. A že po dasažení maxima následuje pád (od toho je to maximum, že :-), tak tomu bylo v historii zatím pokaždé (nikdo nenutil kupce nakupovat za historicky nejvyšší ceny, že :-). A Váš názor, že USA "nikdy nic nevyráběly" mě opravdu pobavil - na Měsíci přistáli asi Marťani :-)
            PaulC
            • nejde o maximum
              29.06.2006 11:54

              Jde o jednostranné zaměření. Tehdy spousta kapitálu tekla do akcií firem těžících z internetu. A obdobně u nás vláda leje peníze jednostranně do pobídek automobilkám a s nimi souvisejícími firmami. Paroubek prostě taky neví, co je diverzifikace.
              Jirka
              • nejde o automobilky
                29.06.2006 12:15

                Pobídky jsou přece dané (obecně) pro (nejen zahraniční) investory. Že se sem nyní stěhují ze západní Evropy především automobilky je dáno rozhodnotím investora po zhodnocení jeho investičních kritérií (např. blízkost trhů v západní Evropě, levná a kvalifikovaná pracovní síla, tradice ve strojírenské výrobě a v neposlední řadě investiční pobídky). Vezměte si Slovensko, kde má automobilová výroba také vysoký podíl na celkovém průmyslu a přesto se vyloženě rve o to, aby nějakou automobilku od nás k nim přetáhlo (viz. KIA). Nejsem také zastáncem jednostranného zaměření ekonomiky, bude to ale opravdu každý náš jeden živnostník, který si vezme půl nezaměstnaného :-) a tím zajistí rozvoj naší země do budoucna bez zahraničních investic ?
                PaulC
                • RE:
                  29.06.2006 15:08

                  Pokud vam jedno odvetvi jede a vsichni o nem vedi, tecou vam do nej penize, at uz primymi investicemi, nebo pres akcie z retailu. Tim si pak firmy vesele muzou financovat rust, pokud ale je dostatek prijmu, ktery ve chvili kdy nastava splatnost a je jedno jakou formou, je firma, potazmo ekonomika, schopna splatit. Proc myslite se tak moc dnes sleduje priliv investic do USA potazmo do akciovych trhu a proc na nej tak citlive reaguje ? Protoze jimi nekdo ten rust musi financovat, momentalne je jejich rust stale tazen spotrebou. A pokud ho prefinancuje jako pred 6 lety najednou si pripadate v prebytku, ktery ve skutecnosti prebytkem neni. Coz byl presne jejich pripad. Jednostranne zamereni nas muze pekne mrzet a nezahajit radikalni reformy dnes taky. Budoucnost, kterou se tak ohanite neni v automobilech. to preci vime vsichni. (Neni nahodou Nemecko presne plne automobilek ? A jak se dneska nejak tresou, ze jim ta ekonomika dlouho nejak nejede.) Budoucnost je v konkurenceschopnosti nasich lidi. A protoze vychovat silnou kvalifikovanou generaci chce vzdy hodne casu a usili chce to spolu s tim jeste ulevit soukromemu sektoru, aby byl schopen tyhle lidi zaplatit. V tom je ale USA stale pred nami, protoze R&D je tam silne podporovano a to velkou merou prave soukromym sektorem, ktery v teto oblasti dostava ulevy, v tom je jejich ohromna sila. A kruh se uzavira. Zatimco my tady musime spolehat na stovku spicich, kteri se semtam probudi, aby uhnali preference, tak uzenou nejakou tu automobilku investicni pobidkou za penize nas vsech, ktere ve skutecnosti mohou nakonec odteci i do zahranici. Cisla kolik k nam priteklo penez se pak zdaji na chvilku hezka. Tenkrat se taky vsichni divili, jak je to v USA mozne a spousta ekonomickych indikatoru roky fungujicich se vyhazovala z okna. A k memu nazoru, ze nikdy nic nevyrabely, stojim si za nim, je to moje forma nadsazky, protoze vsichni kdo se nekdy pohybovali ve velkem obchode to dobre vedi. Otocte si stare pocitace (i ty opravdu stare) vzhuru nohama....co najdete? Malaysia...Taiwan...a muzeme s vyctem snadno pokracovat. Maji technologie, to ano. A umi si je prosadit. A taky si to nechaji jinde zalevno vyrobit.
                  MikeSkeeter
    • ach jo
      28.06.2006 15:59

      je mi moc líto tupých ovcí jako jste vy
      noname
  • je to tady
    28.06.2006 11:05

    Díky pane expremiére . Za tu dobu co jste u koryta to stačilo. Nechte zachrochtat taky jiného premiéra. Výměna je zdravá - vždyť by bylo dobré chvilku podni- kat a ověřit si v praxi jak se povedlo socanskejma zákonama motivovat lidi k práci. Vřele doporučuji a přeji hodně úspěchů . Nebo raději nějaké úřednicko-politické korýtko? uvidíme .
    karel
    • :-)
      28.06.2006 12:19

      Autor má v našem Kocourkově na mysli jistě "něco" takového jako uklizení pantáty Kočárníka do ČP (poté, co ji předtím jako ministr financí přihrál pár miliard z kapes daňových poplatníků ...) nebo uklizení (nez)odpovědných (zato nyní jistě "pravých" soudruhů ...) poté, co se automatické uzávěry v pražském metru automaticky neuzavřely, že :-))
      PaulC
  • No konečně
    28.06.2006 10:26

    Jiří, díky. To to trvalo!
    Froliš Puchýř
    • a teď to půjde všechno do háje.
      28.06.2006 11:03

      Oprášíme příručky pana Klause jak privatizovat (tunelovat) to co zde zbylo.Pustíme z vězení zloděje!
      franta
      • frantovi
        28.06.2006 11:10

        Franto neboj, nemusíme nikoho pouštět ,za vlády socanů se kradlo taky vesele a nikdo to neodsr. Neží v iluzi že socanům šlo o lidi.
        lojza
Aktuální komentáře
25.04.2024
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  
17:47Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie?
17:34Růst výnosů stupňuje důraz na dobré firemní výsledky. Na slábnoucím jenu roste napětí  
16:34Valná hromada akcionářů Komerční banky schválila hrubou dividendu 82,66 Kč na akcii
14:57Komentář analytika: AT&T překonává odhady zisku díky nárůstu počtu předplatitelů bezdrátového připojení  
14:30Boeing už nejde na přistání. Propad tržeb brzdí a krize kolem 737 MAX polevuje
13:34Technická analýza Netflix: Morning Star formace může odhalovat návrat k růstu  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.