Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Akční nabídka aneb rychle a rychleji… ne počkejte…

Akční nabídka aneb rychle a rychleji… ne počkejte…

10.07.2006 17:31
Autor: Roman Koděra, Patria Finance

Určitě převážná většina z Vás už někdy narazila na akční nabídku, poslední šanci, atd. S jednou takovou nás všechny poslední dobou agresivně oslovuje největší domácí telekomunikační operátor Telefónica O2 CR. Už od jara slyšíme a vidíme na každém rohu nabídku rychlého internetu, dříve Českého Telecomu, dnes pod novým jménem „stejné“ společnosti. Ano, internet express Vás určitě nenechá zaspat svoji dobu, pokud ale nezaspí samotný provozovatel. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale pokud již připravím akční nabídku, tak bych měl garantovat alespoň krátkodobou exklusivitu těm, kteří této nabídky využijí. Nebo snad prodává náš operátor již sezónní zboží, které jde do slevy?

To snad ani ne. Ledaže by jste měli tu smůlu a Vámi objednaná služba se sice podařila objednat v „termínu“, ale jak po několika minutovém kolečku na infolince zjistíte, „předem se za její rychlé nedodání omlouvají“. No a pokud si říkáte, že je léto a není kam spěchat, tak Vám operátor připraví další překvapení. Jen co 30.6. skončila již jednou prodloužená zaručeně akční nabídka na internet express za 1 Kč na měsíc, tak se objeví nová, ještě akčnější, „prázdninová“ na dva měsíce za 1 Kč a za stejných podmínek, jako ta předešlá. Postrádáte logiku? Já také.

Snad se ti šťastlivci, kteří nepodlehli nutkání k zisku rychlých dat alespoň dočkají rychlého dodání všeho potřebného, aby mohli do konce léta surfovat a ne jen sedět doma až přijde kouzelný balíček. Nechci zde otevírat otázku klamavé reklamy, od toho tu jsou jiné orgány, spíše jde o etiku firmy, která se chce dostat do podvědomí investorů a udržet zisky právě díky rozvoji internetu. Na závěr, tak povzdechnutí klienta společnosti, která jej úmyslně nechtěla uvést v omyl, možná je to nová letní nabídka od společnosti Telefónica O2 CR a pak je vše v pořádku. Škoda jen, že ze všech internetových stránek na Vás stále kouká logo Českého Telecomu.

Výsledky za 2Q zřejmě ještě neukážou úspěšnost první akční nabídky a tak si akcionáři budou muset počkat na další období, ale aby se pak podle tempa akčních nabídek nevyplatilo počkat klientům například na půl roku surfování za 1 Kč.


Váš názor
  • opravdu je to k podivu!!!
    11.07.2006 13:56

    ....nedávno měli super akci na Renault Thalia za 240 tis. a teď je opět akce tentokrát za 220 tis.....to je divné ??? ...anebo u nás v sámošce měli melouny za 12,5 kč a dnes za 9,90 kč....to je divné.... ačkoliv není to snad princip tržní ekonomiky, pokud ano tak tak by se pan Koděra měl doučit 1. ročník střední školy..... ale u ČT alias O2 jde o něcó ÚÚÚplně jiného a všichni víme proč.......
    mikiki
  • Koho chleba jíš toho píseň zpívej
    11.07.2006 12:33

    Patria dělá reklamu Vodafonu a proto pomlouvá Telefoniku jak jen to jde. Za prachy cokoliv.
    Bubu
  • t2
    11.07.2006 11:39

    chlapci s patrie buste poradne potrebuju jeste nakoupit nez to uleti k 600-)),mam prumerku slusnou,ale pokud to dostanete zase na 400 nerikam ne,horsi je ze uz ty vase kidy na telecom nikoho neznervoznujou,chtelo by to nejaky lepsi tah-))
    milda
    • ha ha
      11.07.2006 14:00

      podle rady chytrolinu uz mel telekom uletet minulej rok na podzim pres 600 nekteri ho videli dokonce k 700 a vys a kde nic tu nic nahodou to patrii vychazi dobre pokud se podivas zpetne rok dozadu
      jaryn
      • 11.07.2006 14:51

        Co myslíš, že jí vychází, tyhle články nebo manipulace?
        McBealová
  • budu oponovat je to nesmyls
    11.07.2006 10:17

    mě službu zřídili ihned.je to úplný blábol.telekom ADSL mám několik let a bez problému.Jen pár výpadku.Zapadá to do strategie házet špínu kde se dá.POkud je to nařízeno v rámci strategie OK.Tak to chodí a v podnikání bývá.
    Klídek
    • 24.07.2006 23:23

      ADSL mi Telecom zavedl po 4 mesicich, pak spatne vyuctovani 2x uznana reklamace, po techto zkusenostech a cenach akcionarem nebudu.Po 1 roce uzivanimADSL zrejme skoncim a myslim, ze nejsem sam.
      Karak
  • Sliby a skutecnost
    11.07.2006 9:32

    Souhlasim s clankem, moje zkusenost s operatorem je hrozna. Pred 1 a 1/2 rokem jsem si v akci poridil pevnou od zlutych, ale pokud se nepletu, akce trva i nadale. Asi i oni jiz pochopili, ze ta 3000,- si pevnou nikdo u nich nekoupi. Horsi to bylo s ADSL. To jsem si v akci objednal zacatkem lonskeho prosince, termin dodani mi nesdelili a sluzbu zprovoznili az v dubnu t.r. Dodany modem byl vadny, takze reklamace atd. atd. Hruza a des, jen co mi vyprsi rocni lhuta, chci zmenit operatora. Nato, abych se jeste jednou stal akcionarem teto fosilie si jiz netroufam.
    Zakaznik CT
    • Skutečnost je taková
      11.07.2006 12:56

      že Telefonica dělá z bývalého Telecomu konečně po mnoha letech moderní progresivní evropskou firmu, což asi lidem, kteří platí pana Koděru, není po chuti.
      Bubu
  • odpověď
    11.07.2006 8:50

    Dobrý den, tímto článkem jsem se ani v nejmenším nechtěl dotknout akcionářů, ale díval jsem se na stav věci ze strany klienta operátora. Přiznávám pochybení v přehlédnutí ceny za modem a tímto děkuji p. Slámovi za věcné upozornění. Osobně si myslím, že pokud Vám někdo nabídne službu, za kterou již platíte, ale využívat jí nemůžete, protože Vám něco chybí je nesprávné a na to jsem chtěl poukázat. Neznamenají snad nespokojení zákazníci v případě dalšího nástupu konkurence možnost ztráty tržního podílu? Analýzu na Telefóniku vydávají analytici KBC z Bruselu, kde sídlí tým zabývající se telekomunikacemi. V článku nic o doporučení na akcie Telefonky O2 nezaznělo. Roman Koděra
    Roman Koděra
    • A mimo jiné
      11.07.2006 10:38

      je dobré dbát i na formu: nikoliv "by jste", česky je to "byste"
      Tom
      • 11.07.2006 11:10

        Tome, máš pravdu. A za "kteří nepodlehli nutkání k zisku rychlých dat" se píše čárka. Já jsem tady taky nasekal spoustu chyb, protože jsem to po sobě nečetl, což mě trochu mrzí. Ale je to diskusea tam to tolik nevadí. Kdežto ten článek od známého autora by mohl být aspoň mluvnicky bez chyb, když už obsahově je to JEDNA VELKÁ HRUBKA.
        McBealová
        • Ale no tak,
          11.07.2006 12:21

          McBealová, snad "já jsem nasekala" a ne "nasekal". Buďme důslední.
          Tom
  • Váš názor byl zrušen
    10.07.2006 23:36

    Váš názor byl zrušen kvůli neodůvodněnému napadání společnosti Patria. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky. Pokud máte dojem, že jsme Vás tímto poškodili, napište nám na info@patria.cz
    Libor Mareček
    • pokleslé zpravodajství Patrie
      11.07.2006 0:02

      Myslel jsem při čtení tohoto článku, že jsem na stránkách Blesku nebo Špíglu. To je teda síla. Když nemá Patria žádné ekonomické zprávy o T.O2, které by mohla manipulovat, pustí se do morální kritiky akčních nabídek. Nebo snad tento rozbor je jakési právní stanovisko Patrie? A je Patria snad k tomu kompetentní? Jak Psal L.Sláma, nebylo by od věci, kdyby si napřed ty akční nabídky pořádně Partajníci prostudovali, když je chtějí hodnotit. Tohle už je ubohost nejvyššího stupně a nikoliv zpravodajství. Měli byste si otevčít rubriku "Sloupek R.Koděry" nebo "Blog Patria" a nevydávat takové pamflety za zpravodajství. T.O2 vám asi hodně leží v žaludku. Proč asi... A co na to KCP?
      McBealová
      • čemu se kdo diví
        11.07.2006 10:15

        cílovky a názory se většinou vytvářejí na zakázku.Ať vlastního rozumu nebo jiného.Jináč by všechny byly stejné.Např.jsem diskutoval s analytikem spořky,proč dává 608 na tele cílovku.Říkal,že za tím stojí.A 503 považuje za naprostou hloupost cílenou.Pokud se někdo zamyslí,jak se vůbec tvoří cílovky a proč na čez je taková vysoká a jinde nižší tak je mu jasné proč.Nebetyčné uni nevyjímaje.
        Klídek
      • Reakce
        11.07.2006 8:47

        Tento článek je Sloupek, nikoli tedy "právní stanovisko Patrie" ani "ekonomická zpráva o T.O2". Je to zřejmé jak ze zařazení článku do rubriky "Sloupek investora" tak ze samotného obsahu. Vaše napadání autora a společnosti Patria je neodůvodněné. Prosíme o korektní a věcné příspěvky.
        • Váš názor byl zrušen
          11.07.2006 9:51

          Váš názor byl zrušen kvůli neodůvodněnému napadání společnosti Patria. Prosíme uživatele o korektní a věcné příspěvky. Pokud máte dojem, že jsme Vás tímto poškodili, napište nám na info@patria.cz
          Ing. Lorenc
        • 11.07.2006 9:32

          Mně se tento článek zobrazuje v rubrice Zpravodajství a "Další aktuální zprávy". Tohle dle mého názoru nejsou zprávy. Vámi uváděnou rubriku "Sloupek investora" u tohoto článku nevidím. Pokud mluvíte o napadání, spatřuji v tom právě napadání spolešnosti T.O2 jednak nepochopením akčních nabídek a pomýleném závěru, což pan Koděra nyní sám přiznal, a dále jakéhosi ničím nepodloženého subjektivního hodnocení kvality služeb T.O2. Opravdu pokleslý článek jak z Blesku či Špíglu, který se svou nevěcností a neobjektivitou výrazně odlišuje od ostatních článků v této rubrice (přestože zde opravdu nevidím, že se jedná o rubriku "Sloupek investora").
          McBealová
  • Akcni balicky a zisk
    10.07.2006 20:57

    Akce na mesic, dva, sest, s modemem nebo bez. dulezita je jina vec. Pripojeni k internetu je na rozdil od davneho monopolu pevnych linek mnohem vic vystaveno konkurenci a to znamena nizsi ziskovost. Obavam se, ze ani datove sluzby nemusi bývalý ČT spasit v zachrane zisku. Zkratka, pripravte se na hubenejsi leta, akcionari :(
    Honza
  • Opravdu to postrádá logiku ?
    10.07.2006 20:32

    Vážený pane Koděro,možná by nebylo špatné pročíst si podmínky nové nabídky trochu pozorněji.V té"nové" se sice surfuje zdarma o měsíc déle,ale modem už si musíte pořídit za svoje,a ne za 1 Kč.Z toho plyne,že poslední nabídka společnosti Telefonica O2 je méně výhodná,než ta předešlá.Telefonice rozhodně nedělám advokáta,jen doufám,že portfolia klientů Patrie spravujete s větší důkladností.
    Libor Sláma
    • ajajajaj
      11.07.2006 13:59

      Pokud se k tomu pan koděra nevyjádří lehce ztratí svou tvář, protože tohle je BOTA jako svině.
      mikiki
  • Chybí tam jen
    10.07.2006 19:05

    oznámení, že Patria a S&P snížili rating. Muahahahaha :)). Ta cena Telecomu někomu fakt leží dost v žaludku, když se tady objevují denně už i dva články proti telecomu........lol. To vypadá, jako by někdo slíbil za tučnou provizi sehnat pěkný balík těchto akcií.......Tak ať se Vám daří!!!
    josef_spejbl
  • Bez modemu Express nefrci
    10.07.2006 17:55

    Investori jiste budou spokojeni. Dle vlastni zkusenosti bohuzel mohu potvrdit, ze Telecom si za neposkytovane sluzby dokonce uctuje poplatky. Samotna sluzba byla aktivovana velice promptne a stejne promptne se zohlednila i na me mesicni fakture. Soucasti akcni nabidky vsak bylo zaslani modemu za 1 Kč. Ten sen nam uz ale skoro druhy mesic toula nekde na ceste a bez nej mi ten internet Expressne jaksi nefrci :-(
    Sailor
    • RE:
      17.07.2006 9:46

      Zkuste UPC...po WiFi. Dodavka mozna ihned, ale po mesici ztratite nervy, kdyz vam vypadava vicemene nahodne 5x do mesice. Treba zrovna kdyz si chcete nalozit nebo vylozit z portfolia. Takze bacha, mozna vam TCom uctuje kdeco, ale jede. Co je lepsi ?
      MikeSkeeter
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
    Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    ČasUdálost
    Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
    9:00CZ - HDP, q/q
    12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
    13:30USA - HDP, q/q a
    13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
    14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
    15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university