Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Vítězové lyžařského závodu Patria Direct Jizerské padesátky si na odměnách rozdělí 1,2 miliónu korun

11.09.2006 11:00
Autor: 

Prvních šest mužů a žen soutěžících v hlavním závodě 40. ročníku Patria Direct Jizerské padesátky v roce 2007 si za umístění rozdělí zhruba 1,2 miliónu korun (42 000 EUR). Více než 400 tisíc korun je připraveno pro absolutního vítěze hlavního závodu (15 000 EUR). Jde o dvojnásobnou odměnu v porovnání s předchozím ročníkem. Běžci mohou své síly změřit v Bedřichově v Jizerských horách od 12. do 14. ledna 2007. Ke kulatému výročí získal závod nového strategického partnera – společnost Patria Direct.

„Vítěz hlavního závodu Patria Direct Jizerská padesátka na 50 km klasickou technikou obdrží výhru 15 tisíc euro, což představuje dvojnásobek odměny loňského ročníku,“ přibližuje ocenění závodníků Radim Nyč, velitel běžecké trati Patria Direct Jizerské padesátky. „Stejným způsobem jsou nastaveny odměny pro hlavní běh žen. Pro vítězku Patria Direct Jizerská padesátka je připraveno 7 000 euro,“ dodává Radim Nyč.

Generálním partnerem se pro jubilejní 40. ročník Jizerské padesátky stala společnost Patria Direct, která patří do finanční skupiny Patria a věnuje se obchodování s cennými papíry především pro individuální investory. „Partnerem Jizerské padesátky jsme se stali zejména proto, že profesionální služby Patria Direct jsou určeny především široké veřejnosti. Stejně jako závod Jizerská padesátka, která unikátně umožňuje všem účastníkům závodu změřit své síly s opravdovými profesionály,“ komentuje vstup do soutěže Jan Klenor, generální ředitel Patria Finance, který se závodu pravidelně účastní. „Jizerskou padesátku chceme podporovat dlouhodobě a rovněž se budeme aktivně podílet na jejím dalším rozvoji,“ dodává k záměrům firmy Patria Direct Jan Klenor.

Jizerská padesátka pro připravovaný ročník přichází s řadou novinek. K nim patří možnost registrace závodníků on-line prostřednictvím internetu, nový firemní závod nebo měření času čipovou technologií (mezičasy na trase). Součástí změn je rovněž nový vizuální styl, který prezentuje především logo závodu a inovované webové stránky na adrese www.jiz50.cz.

Zaběhat si na lyžích vedle profesionálů může opravdu každý. „Registrace závodníků je možná nejen korespondenční formou, ale lze ji provádět i přes internet pomocí on-line formuláře,“ upřesňuje možnosti zápisu Radim Nyč. „V loňském ročníku se hlavního běhu klasickou technikou zúčastnili rekordních 3337 závodníků. Pro připravovaný ročník počítáme s ještě větším zájmem,“ predikuje Radim Nyč.

Patria Direct Jizerská padesátka patří mezi čtrnáct nejprestižnějších dálkových závodů v běhu na lyžích na světě sdružených ve federaci Worldloppet. Jizerská padesátka sice zaujímá místo nejmladšího člena, ale čtyřicetiletou historií se jedná o druhý nejstarší závod ze seriálu Worldloppet. Worldloppet sdružuje 14 závodů z Evropy, Ameriky, Asie a Austrálie a pouze nejlepší závod dané země se může ucházet o místo ve sdružení Worldloppet.

Jizerská padesátka bude v nadcházející sezóně probíhat v termínu 12. až 14. ledna 2007. Soutěžící se mohou do závodů zaregistrovat on-line do 31. prosince 2006 nebo těsně před konáním závodů od 11. do 13. ledna 2007.


Váš názor
  • Diskriminace?
    11.09.2006 16:20

    Je moc pěkné, že podporujete sport. Proč je ale hlavní cena v ženské kategorii nižší než v mužské? Že by ženy méně trénovaly, nebo mají nižší náklady na vybavení? Na trati jim určitě žádný gentleman přednost nedá...
    ŠárkaN.
Aktuální komentáře
19.04.2024
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflix zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy

Související komentáře
    Nejčtenější zprávy dne
    Nejčtenější zprávy týdne
    Nejdiskutovanější zprávy týdne
    Kalendář událostí
    Nebyla nalezena žádná data