Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Všechno, co jste chtěli vědět o Patria Plus (ale báli jste se zeptat)

18.09.2006 12:55
Autor: 

Má cenu si za exkluzivní služby připlatit? Jakou hodnotu mají nadstandardní informace? Jaký význam má zpráva, která je nejrychlejší na trhu? Proč mají být data bez zpoždění? Co všechno lze přenášet internetem? Jak mi pomohou rychlá data, zprávy, analýzy a prognózy ušetřit čas a peníze?

Na tyto a podobné otázky nalezne odpověď pozorný čtenář stránek www.patria.cz jistě sám. Odpovědi na ty nejfrekventovanější otázky jsme Vám připravili níže, o těch složitějších jsme připraveni diskutovat na naší lince pomoci – volejte (+420) 221 424 332 (v pracovní dny od 9:00 hod. do 17:00 hod.) nebo posílejte maily na info@patria.cz. Zeptejte se nás na konkrétní případy, jak naši stávající klienti využívají Patria Plus!

Otázky a odpovědi (FAQ):

1. Komu je služba určena a k čemu slouží?
Placené informace Patria Plus jsou určeny podnikům a investorům. Každému je přitom určena jiná část servisu. Zatímco podnik využije spíše makroekonomické analýzy a prognózy, konkrétně finanční oddělení potom treasury data a informace, které si nechá exportovat do vlastních aplikací, individuálního investora zajímají spíše akciové analýzy, databanky a s tím spojené mobilní služby (sms alerty). Společným modulem potom bývá Zpravodajství Plus, které přináší aktuální zprávy z finančních a kapitálových trhů.

2. Co je to modul a jak poznám, jaké služby jsou pro mě nejvhodnější?
Placené služby Patria Plus jsou rozděleny do 4 modulů. Tyto moduly jsou vlastně tématicky laděné balíčky služeb, které lze zakoupit zvlášť. Nákup všech modulů najednou je však cenově nejvýhodnější a zároveň poskytuje služby nejkomplexněji. Více informací o jednotlivých modulech a službách, které obsahují, naleznete ZDE.

3. V případě, že se zaregistruji do zkušebního období, přechází má registrace automaticky do období placeného?
NE – zkušební období vyprší automaticky po 14 dnech od úspěšné registrace. V případě zájmu o vstup do placeného období musí uživatel sám aktivně tento vstup potvrdit.

4. Jsou ve zkušebním období dostupná veškerá data a informace nebo zde existuje nějaké omezení.
Ve zkušebním období jsou dostupné veškeré služby ve všech modulech kromě akciové, ekonomické a treasury Databanky. Dále nelze stahovat analýzy (poskytujeme pouze ukázky) a nejsou zobrazeny prognózy. Na stránkách není odblokována reklama. Stránky bez reklamy jsou dostupné jen platícím uživatelům.

5. Při registraci do zkušebního období systém vyžaduje detailní informace o plátci a počet licencí. Proč tomu tak je, když se jedná jen o registraci do zkušebního období?
Tento postup Vám v případě Vašeho rozhodnutí vstoupit do placeného období ušetří čas. Jednou zadané informace již nebudete muset znovu vstupovat, pouze potvrdíte jejich správnost, případně provedete aktualizaci. Tato data se pak stávají podkladem pro fakturaci.

6. Nedaří se mi projít registračním procesem, systém hlásí, že e-mail (uživatelské jméno, heslo, IČ...) je již registrován. Jak mám postupovat dál?
V takovém případě je problém většinou v tom, že jste již někdy dříve na stránkách www.patria.cz registrováni byli. Pokud si vzpomenete na Vaše tehdejší registrační údaje, nejprve se přihlaste a teprve poté pokračujte v registraci do placené sekce Patria Plus. V opačném případě buď použijte jiné údaje nebo kontaktuje help-desk.

7. Po registraci mi přišel e-mail, který by měl umožnit aktivaci mého přístupu ke službám. Nedaří se mi však provést tuto „aktivaci“.
Potíže s aktivací uživatelského přístupu vznikají v závislosti na použitém poštovním serveru (Váš provider), poštovním programu nebo individuálním nastavení e-mailových služeb. Aktivace je vlastně proces, při kterém je potřeba kliknout na unikátní hypertextový odkaz v těle e-mailu, který jste obdrželi. Někdy je tento dlouhý hypertextový odkaz bohužel rozdělen na dva řádky, a aktivace se tudíž nepodaří. V případě jakýchkoliv potíží pošlete celý aktivační e-mail na odesílatele (Odpovědět) a Patria aktivaci Vašeho účtu rychle zajistí.

8. Společnost, kterou zastupuji, má zájem o zakoupení více licencí pro své zaměstnance. Každý ze zaměstnanců chce mít individuální přístup na Patria.cz. Jakým způsobem mám postupovat?
Vstupte odkazem do procesu registrace. V prvním dialogovém boxu vyplňte základní data, pod kterými se budete v budoucnu na www.patria.cz přihlašovat (Vy osobně). Jako plátce zvolte „právnickou osobu“. V následujícím dialogovém boxu „informace o plátci“ vyberte check box „nová registrace“ a vyplňte veškerá data o plátci korektně, protože budou použita jako podklad k fakturaci. Zvolte si „Specifické heslo“, pomocí kterého budou zaregistrováni zbylí zaměstnanci pod Vámi zaregistrovaným plátcem. Zvolte počet licencí, který by měl odpovídat počtu zaměstnanců + Vaše konto. Závěrem potvrďte Vámi zadané údaje. Na základě těchto dat Vám systém zašle e-mailem zálohovou fakturu.
Ostatní zaměstnanci se zaregistrují pod existujícího plátce (Vámi zadaného) následujícím způsobem: Vstoupí odkazem do procesu registrace. V prvním dialogovém oknu vyplní „základní data“ (uživatelské jméno a heslo,…), pod kterými se budou do budoucna na www.patria.cz přihlašovat. Jako „plátce“ zvolí „právnickou osobu“.. V dalším dialogovém boxu zvolí odkaz „již existující plátce“ a vyplní IČO (plátce) a Vámi zadané specifické heslo. Po úspěšné registraci bude toto uživatelské jméno a heslo přiřazeno k plátci a převezme tak všechna jeho práva. Při přihlášení na www.patria.cz bude každý zaměstnanec používat vždy svoje osobní uživatelské jméno a heslo.

9. Společnost, kterou zastupuji, má zájem o zakoupení více licencí pro své zaměstnance. Mělo by jít ovšem o univerzální přístup pro všechny tak, aby nebylo nutné se přihlašovat a distribuovat po společnosti uživatelská jména a hesla či jinak přístup administrovat. Zároveň hledám co nejlevnější řešení pro velký počet přístupů. Jakým způsobem mám postupovat?
Pro tyto účely máme připravené speciální řešení v podobě tzv. multilicence. Technicky jde o přístup přes IP adresu, který umožňuje připojit k placené verzi stránek v podstatě neomezený počet počítačových stanic. Uživatel je anonymní, po zadání adresy www.patria.cz je klient okamžitě připojen, není třeba se individuálně přihlašovat. A vzhledem k tomu, že jde o anonymní přístup, tj. bez uživatelského jména a hesla, nelze využívat personalizované (zejména mobilní a emailové) služby. V tomto modelu rovněž nejsou zahrnuty konzultační služby. Na druhou stranu multilicence znamená díky nižší jednotkové ceně zajímavou úsporu prostředků.

10. Jakým způsobem probíhá proplacení služeb Patria Plus?
V případě, že uživatel vstoupí do placeného období, systém Patria.cz mu automaticky na jeho e-mailovou adresu zašle zálohovou fakturu. Po zaplacení uvedené částky mu do 15 dnů bude vystaven řádný daňový doklad, který bude poštou zaslán na adresu plátce.

11. Je využívání stránek upraveno obchodními podmínkami? Pokud ano, kde si je mohu přečíst.
Při registraci do zkušebního i placeného období je uživatel vyzván, aby potvrdil, že se řádně seznámil s podmínkami užívání www stránek. V tomto dialogovém boxu je zpřístupněn odkaz Podmínky užívání www stránek Patria Online. Podmínky užívání www stránek jsou dále k dispozici na každé stránce www.patria.cz v dolní části webu.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
9:00CZ - HDP, q/q
12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
13:30USA - HDP, q/q a
13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university