Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
ČTK: ČSSD zveřejnila v tisku inzerát kritizující ministra Tlustého

ČTK: ČSSD zveřejnila v tisku inzerát kritizující ministra Tlustého

04.10.2006 8:13
Autor: 

Praha 4. října (ČTK) - Ministr financí Vlastimil Tlustý ohrožuje zájmy země, tvrdí předvolební inzerát ČSSD v dnešním Právu a Blesku. Inzerát je reakcí na nedávné inzeráty ministerstva financí, varující před vysokým růstem zadlužení České republiky.

Inzerát ČSSD se odvolává na prohlášení bývalého prvního náměstka ministra financí Eduarda Janoty, že Tlustý vědomě nafukuje státní dluhy, což může ohrozit zájmy země. Může to prý vést ke snížení ratingu a prodražení splátek státního dluhu.

Tlustý za své inzeráty utratil asi dva miliony korun, které mohly být věnovány na jiné účely, uvádí ČSSD. Dnešní inzerát zdůrazňuje, že jeho zveřejnění nestálo daňové poplatníky ani korunu. Janota předchozí inzeráty MF kritizoval a byl za to Tlustým odvolán. Ministr však nakonec souhlasil s Janotovu námitkou, že Janota neměl být v inzerátech uveden jako zdroj informací, pokud mu nebyly předloženy k závěrečné autorizaci.

Navíc Janotova autorizace by prý vyloučila chybně uvedených 30 až 50 miliard korun, které ministerstvo v inzerátech uvedlo jako odhadovanou záruku státu za hospodaření neziskových nemocnic.


Váš názor
  • Zajimava logika
    04.10.2006 12:58

    Pokud nekdo rekne pravdu tak ohrozuje zajmy zeme.Kdyz nekdo lze tak dela pro svoji zemi to nejlepsi.Ceho jsme se to na tom socanskem svete dockali.Tak ono se neni co divit treba socani v Madarsku nebo Svedsku na tom jsou uplne stejne.
    zdenek
    • Logika otupělého stáda
      04.10.2006 16:05

      Bohužel ale pravicové strany na tom úplně stejně nejsou. Většinou pravicové strany skutečně začnou provádět kroky k ekonomické prosperitě a snižování dluhů (viz Slovensko). Od ODS se však kromě nových nápadů, jak někoho ojebat (squeeze out, Spolchemie, ...), asi nic očekávat nedá. Socani jsou navíc ještě drzí (ojebávají okatě a chválí se za to). Obě strany nutně potřebují zelenou konkurenci (Socani - SZ, ODS - Zelience), namísto stáda otupělých, věrných voličů. Takhle se nikam nepohnem, možná tak jedině směr Argentina.
      TN
    • Problém je v tom, že
      04.10.2006 15:36

      žvanění v diskusních forech na netu, nebo v novinách nevyřešilo nikdy žádný zásadní problém. Problémem je, že pan Tlustý zveřejnil chybné a tudíž nepravdivé informace. Připadá mi to jako když dítěti na pískovišti někdo rozšlape bábovičku a to dítě každému žaluje on mi rozšlapal bábovičku. Takto se totiž chovala vláda ODS -plakala, plakala, plakala a nic nejen nedělala ale ani nehledala rozumné řešení. Ono totiž strašit někoho se nevyplácí. Je to jen můj názor, který považuji za nutný říct, protože zásadně nesouhlasím s neobjektivními diskutujícími. Faktem je, že ministr financí musí být vysoce aktivní osobnost a pokud není, tak napáchá více škody jako užitku a takto to je ze strany soc. dem asi myšleno.
      František
    • Zajimava logika
      04.10.2006 14:36

      Myslím, že nemáš pravdu.
      petr
      • myslím si, že nemáš pravdu ty
        04.10.2006 15:05

        Polemika nad tím, má-li se to s našimi státními financemi tak či onak se dá vést v různých rovinách. Nejsem zrovna zastáncem pana Tlustého, či různých personální čistek, jak tomu ta ubohá socanská garnitura říká. Pravda je na jednu stranu realtivní pojem, ale v tomto případě bylo nejspíš nutné vymést všechny šváby ze skříně ven. Bohužel se to ale nepovedlo i s ohledem na způsob, jaký si pan Tlustý vybral k informování veřejnosti. Konečně by se měl někdo začít zamýšlet co udělat s neuvěřitelně přebujelou administrativou, která si za naše peníze pořizuje nadstandardní vybavení kanceláří, techniku a tam, kde ta technika opravdu potřeba je, tam se píše na psacích strojích, jak za krále klacka. mandatorní výdaje, nebo jak se tomu řekne odborně, konečně by se měl někdo probudit a hnát klackem nemakačenky, naše přibarvené spoluobčany, kteří se zlatými řetezy na krku stojí pravidelně ve frontách na sociálce, že mají málo a chtějí přidat, ale práce, tu přeci nevymysleli, tak proč by pracovali, že? Stav v jakém je naše zdravotnictví po zásahu soudruha Ratha a jeho přisluhovačů, v jakém je důchodový systém. To nejsou věci, které by se meli řešit v politické rovině, ale v rovině odborné, ale to v tomhle státě nikdy nepůjde. Pro všechny politiky nejsou občané tím nejdůležitějším, důležitější je zabezpečit se na horší časy, až je někdo prohodí oknem, nebo zavře za rozkrádání našeho společného. To co nám předvádí naše aktuální politická garnitura napříč celým politickým spektrem, to je něco co se hned tak nevidí. Všechno je to ve stylu , já, já , já jenom já mám právo mít pravdu. HH
        Hans
Aktuální komentáře
19.04.2024
17:18Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
17:18Celkový akciový optimismus na úrovních z let 2001/2002. Posouvá se základní psychologické nastavení investorů?
16:46Poptávka po bezpečí slábne, ale investoři se zpět do akcií nehrnou  
16:37Český státní dluh v 1. čtvrtletí vzrostl o 109,9 mld. Kč na 3,221 bilionu Kč
14:31SAB Finance a.s.: Průběžné hospodářské výsledky za leden–březen/2024
13:24Perly týdne: Akcie a zlato za poslední desetiletí a co (ne)čekat od Applu i celého trhu
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data