Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Politika: ODS navrhuje stabilní vládu za účasti ČSSD a KDU-ČSL

Politika: ODS navrhuje stabilní vládu za účasti ČSSD a KDU-ČSL

14.11.2006 8:41

Šéf ODS Mirek Topolánek po jednání s ČSSD oznámil, že se snaží nalézt shodu v celém politickém spektru (mimo komunistů) a chce vytvořit novou vládu “národního dialogu”. ODS vůbec poprvé připustila stabilní kabinet podporovaný ČSSD, KDU-ČSL a Stranou zelených, který by měl mít delšího trvání než bylo původně plánováno. Nové předčasné volby by se mohly konat v roce 2009 (volební období končí v roce 2010). Pouze zelení odmítli účast v takové vládě. Podle šéfů ODS a ČSSD bude vláda vytvořena během dvou týdnů.

Náš názor: V rozporu se všemi původními vyjádřeními se nyní zdá, že ODS bude spolupracovat se sociálními demokraty. ODS, ČSSD a KDU-ČSL mohou vytvořit stabilní vládu se 168 poslanci z celkových 200 a mohli by tedy zemi vést i celé volební období.


Váš názor
  • zklamání a znechucení
    14.11.2006 11:05

    Současná situace, nad níž se tolik politologů rozplývá mne naplňuje zklamáním a znechucením. A asi nejsem sám. Mnoho lidí volilo ODS ze 2 hlavních důvodů: 1) odstranit toho hnusného Paroubka a jeho partu (více než půlrok bezmocného vzteku občana nad řáděním tzv. "levice" před volbami byl k nepřežití). Ten člověk už byl skoro na lopatkách a předčasné volby by ho dorazily! Chtělo to jen vydržet. 2) provést nezbytné reformy. Rychle a rázně. Penze, zdravotnictví, státní finance, ... Zlikvidovat ihned všechna dračí vejce "levice", zanesená do našeho právního řádu (zákoník práce, nemocenskou, registrační pokladny atd) jediným šmahem, s poukazem na to, že byly přijaty diktátem s komunisty. Nastoupit ozdravnou cestu, tak, aby se zase vyplácelo pracovat, aby ten, kdo se snaží nebyl šikanován a buzerován státním molochem, aby se lidé samostatní, tvůrčí a svéprávní mohli zase nadechnout... Ale teď mi připadá, že zůstane vše při starém: rozdělí se křesílka, zapomene na reformy, šibalové se chytí za ruce a zatančí kolo kolo mlýnské kolem peněz státu i evropské unie, parazitům se přidá, podnikatelům utáhne, slíbí se že časem, že příště, že musíme pochopit..... Smutným koloritem tohoto času je elegantní "odejití" Kubiceho, že nemá školy, souhlas se zavedením zákoníku práce i s 60ti chybami, jen ať odboráři mají své jisté... Začínám být zhnusen z nastupující "normalizace". Snad ještě kongres ODS ...?
    LV
    • Kecy prdy beďáry
      14.11.2006 16:29

      Moc ses vžil do role. My tady v naší ZO a v okolí jsme volili modrou proto, že jsme od modré radnice dostali byt se slevou od dvou milionů výš. Původně jsme uvažovali, že budeme volit komunisty a naši UO přejmenujeme zpátky na UO 7ého listopadu, (rudí komouši nabízeli doživotí, totiž regulované nájemné na vždy). Pak jsme ale zvážili pozitiva a negativa a rozhodli se podpořit ten kapitalismus s tím osobním vlastnictvím. Kdo vám dá dneska jen tak dva miliony, že jo? S těma ráznýma reformama to máš pravdu. Taky bych potřeboval, aby liberální stát v nepaternalistické snaze nařídil všem spořit si na penzi skrze akciové penzijní fondy. Držím ČEZ i ČT a kdyby museli všichni házet peníze do fondů, fondy by museli nakupovat a mně by rostlo číslo. Tak míru zdar a ať to zase vyhrajeme, jako v únoru.
      Uliční organizace ODS Praha Všehrdova
  • sláva politikům
    14.11.2006 9:58

    Mám hroznou radost, že to tak pěkně dopadlo. Prosím pana Paroulka a Tupolánka , aby si pustili rádio ELDORÁDO. Za odměnu , že se tak dobře dohodli,jim nechávám zahrát písničku vod Tučnýho " POVĚŠTE JE VEJŠ AŤ SE HOUPAJ". My máme v této zemi těch lumpů víc takm je nemůžem věšet po jednom.
    aloys
  • vláda
    14.11.2006 9:48

    Slovy politiků : Na základě půdorysu, nárysu a bokorysu sněmovny, slepíme vládu národní fronty čechů a (slo)moravanů, ve které se budou všichni cítit dobře.Děláme to zejména proto, aby volič nemusel zase k urnám a pan prezident měl korýtko jisté. Přání voličů je nám ukradené , budeme je potřebovat zas až za 3-4 roky a oni zatím zapomenou. Tuto zemi povedeme tak aby byli spokojeni zejména Štěchovo děti-odboráři. Slovy normálního občana: to jsme to za těch pár let v této zemi pěkně dojebali. ČEST.
    Karel
    • Přání voličů?
      14.11.2006 10:55

      Vy víte jaké je přání voličů? Podle Vás možná předčasné volby. Podle mne dohoda stran.
      ananas
      • Zodpovědně prohlašuji...
        14.11.2006 16:33

        ... že přáním voličů je v zásadě nahrabat si co to jde a to ne v nějaké pokleslé volné soutěži na sprostém trhu, ale tak, že dostanu to, co patří jinému, případně co ještě virtuálně patří "všem" (obci, státu...). Nic jiného, než vlastní kapsa nás nezajímá. Za UO ODS Jan B. senátor.
        Uliční organizace ODS Praha Všehrdova
  • PAT
    14.11.2006 9:38

    Takze jestli tomu rozumim spravne, bude PAT situace trvat az do pristich radnych voleb. Sice budeme mit vladu s duverou, ale bez moznosti cokoliv prosadit.
    Jerry
  • Topol zklamal
    14.11.2006 9:35

    co víc k tomu říct.
    toshi
    • 14.11.2006 9:50

      Naopak si myslím, že konečně pochopil realitu výsledku voleb a dostal rozum. Konečně pochopil, že tato republika potřebuje stabilní vládu.
      rejp
      • rejpovi
        14.11.2006 10:01

        pane rejp , k čemu bude dobrá, nemáme jí už půl roku a republika funguje docela dobře.Ten slepenej kočkopes asi moc stabilní nebude.
        čárli
Aktuální komentáře
25.04.2024
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.